KJÆRESTER: Leo Ajkic sammen med sin nye kjæreste på Gullruten i Bergen. TV-profilen er imidlertid hemmelighetsfull om hvordan duoen møttes, og hvor lenge de har vært sammen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
KJÆRESTER: Leo Ajkic sammen med sin nye kjæreste på Gullruten i Bergen. TV-profilen er imidlertid hemmelighetsfull om hvordan duoen møttes, og hvor lenge de har vært sammen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Gullruten 2017:

Leo Ajkic dukket opp på rød løper med ny kjæreste

Er nominert til to priser i kveld.

GRIEGHALLEN (Seoghør.no): Fredag kveld samles det som kan krype og gå av norske TV-kjendiser i Bergens storstue Grieghallen, for den årlige Gullruten-utdelingen.

En av dem som dukket opp på den røde løperen er Leo Ajkic, som i kveld kan stikke av med pris for dokumentarserien «Flukt». Serien er nominert to ganger, både i kategorien «Beste dokumentarserie» og «Beste mannlige programleder».

- Det er jo 25 prosent sjanse for at jeg vinner. Det er i alle fall det mattematikken sier. Jeg håper og tror imidlertid at jeg kanskje har større sjanse i noen kategorier, forteller han til Dagbladet.

- Kjæresten

Ajkic kom imidlertid ikke alene på den røde løperen. Med seg hadde TV-profilen nemlig sin nye kjæreste - uten å ville røpe noen detaljer rundt forholdet.

- Jeg er kjæresten, sier hans utkårede til Dagbladet, før paret beveger seg videre på den røde løperen.

KJÆRESTER: Fredag avslørte NRK programleder Leo Ajkic at han har fått ny kjæreste. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: Fredag avslørte NRK programleder Leo Ajkic at han har fått ny kjæreste. Foto: NTB Scanpix Vis mer

NRK-stjernen Anne Lindmo er også blant de mange oppmøtte i kveld. Hun kunne blant annet avsløre til Dagbladet at hun hadde fått god hjelp med antrekket.

BILDESPESIAL: Se hvem som glitret mest på Gullruten!

GODE VENNER: Henrik Holm og Tarjei Sandvik Moe var svært populære da de ankom Grieghallen i forkant av Gullruten. Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

- Det er Susanne Hoftun i NRK som har stått bak den. Den er veldig fin, synes jeg, sier hun.

- Et snev av ærefrykt

Det er komiker Sigrid Bonde Tusvik (37) som står ved roret når kveldens utdeling sparkes i gang. Hun skal dermed lose publikum og seere gjennom en av årets mest celebre fester, hvor det skal deles ut priser i hele 21 kategorier.

IRRITER: Leif Einar «Lothepus« Lothe irriterer seg over samboeren og venninnens «jålerier». Reporter: Ruben Pedersen / Video: Ingrid Cogorno Vis mer

Bonde Tusvik har store sko, rettere sagt høye pumps, å fylle.

Dorthe Skappel (54) har ledet utdelingen hele 13 ganger tidligere, før hun i 2012 kastet inn silkehåndkleet. Flere har ledet sendingen siden, men dette er første gang at en kvinne leder programmet alene etter Skappel.

- Det blir jo litt som å hoppe etter Wirkola, og det prøver jeg meg på med kjolene. Vi har tre kjoler, spesiallagde smykker og Christian Louboutin-sko. Men jeg klarer nok ikke å outshine Dorthe, hun er helt rå. Jeg har et snev av ærefrykt, sier Bonde Tusvik til Dagbladet.

Bonde Tusvik har derimot allerede valgt, i samråd med designeren, hva som skal få skinne på scenen i kveld. Ett av antrekkene kommer fra Hermansens eksklusive kjolestudio, et fra Cecilie Melli og et er kjøpt et sted i London.

- INGEN BEGRENSNINGER: Sigrid Bonde Tusvik forbereder seg til den store rollen som programleder for Gullruten. Her snakker hun om podkastsuksessen hun har sammen med komikermakker Lisa Tønne. Video: Ingrid Cogorno Vis mer