LANGT NEDE: Etter en bilulykke i 2000 var Anne-Kristine Augestad langt nede, men forteller at hun ble sterkere av opplevelsen. Her sammen med programleder Tom Strømnæss.  Foto: TvNorge
LANGT NEDE: Etter en bilulykke i 2000 var Anne-Kristine Augestad langt nede, men forteller at hun ble sterkere av opplevelsen. Her sammen med programleder Tom Strømnæss. Foto: TvNorgeVis mer

Lenket til sengen i åtte år

Anne-Kristine Augestad mistet livslysten da hun ble alvorlig skadet i en bilulykke.

SEOGHØR.NO: Anne-Kristine Augestad (44) er en av de nye synske profilene i TvNorge-programmet «Åndenes makt».

I et intervju med Her og Nå forteller 44-åringen at livet ikke alltid har vært så enkelt. I 2000 var Anne-Kristine i en alvorlig bilulykke som resulterte i en svært alvorlig nakkeskade.

Augestad var lenket til sengen i åtte år. Hun fikk skrudd fast hodet med ti titanskruer og måtte lære seg grunnleggende bevegelser på nytt. 

- Jeg var langt fra å bli lam fra halsen og ned, men de neste årene ble en tålmodighetsprøve av de sjeldne. Det var frem skritt frem og femten tilbake i mange år, og en følelse av å miste kontroll over livet sitt. Jeg var igjennom tanker om å ta livet mitt, for jeg var i veldig store smerter. Det var ikke noe ordentlig liv å leve, sier hun til Her og Nå.

Men Augestad ga aldri opp og kjempet seg tilbake til hverdagen. Hun fryktet et liv som ufør, men redningen ble en TV-karriere. Hun kom på andreplass i serien «Jakten på den 6.sans» og nå er hun klar for «Åndenes makt». 

- Det har vært en lang reise for meg, men jeg er blitt veldig sterk av det, sier hun.

Se «Åndenes makt» på TVNorge 8. september.

LES OGSÅ: - Kunden forsvinner i løse luften