<strong>CELEBER KUNDEKRETS:</strong> Norske Rikke Gajda bor i Hollywood og jobber tett på selveste Kardashian-klanen. Nå sier hun til Se og Hør at dagliglivet i Los Angeles er sterkt preget av coronaviruset. Her er hun sammen med Kim Kardashian. Foto: Privat
CELEBER KUNDEKRETS: Norske Rikke Gajda bor i Hollywood og jobber tett på selveste Kardashian-klanen. Nå sier hun til Se og Hør at dagliglivet i Los Angeles er sterkt preget av coronaviruset. Her er hun sammen med Kim Kardashian. Foto: Privat Vis mer

Coronaviruset:

- Lenge siden de stengte husene sine

Den norske kjendisstylisten Rikke Gajda jobber tett med stjerner i Hollywood, og forteller hvordan coronaviruset har endret livet i Los Angeles.

Publisert

I september i fjor skrev Se og Hør om norske Rikke Gajda (29) som bor i Los Angeles og jobber som kjendisstylist. 29-åringen har en rekke prominente navn på kundelisten, blant dem realitystjernen Kim Kardashian West (39) og Jennifer Lopez (50).

Gajda har jobbet som frisør i Norge, men bestemte seg i 2013 for å flytte over Atlanteren for å gjøre noe nytt - noe som ble hennes vei inn i kjendisverdenen. I fjor avslørte hun at Kardashian er blant hennes favorittkunder.

Den norske kjendisstylisten bor til vanlig i Hollywood, men i likhet med resten av verden er dagliglivet i Los Angeles sterkt preget av restriktive tiltak for å hindre spredning av coronaviruset.

Gajda forteller at hun brått fikk en svært annerledes hverdag: all jobb har stoppet opp, og alle blir bedt om å holde seg inne. Likevel forholder hun seg rolig til situasjonen.

- Jeg følger råd og regler, og holder meg inne. Dette er noe vi alle går gjennom sammen på verdensbasis, så jeg finner en slags trøst i at alle kjenner på denne situasjonen, sier hun til Se og Hør.

GALLA: Da Kim Kardashian møtte opp på årets MET-gala, var det flere som sperret opp øynene. I etterkant har også leger kritisert antrekket hennes. I denne ukens episode av «Keeping up with the Kardashians», får vi se alt strevet som krevdes for å få på kjolen. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

Mistet mange oppdrag

Som frilansarbeider merker stylisten coronavirusets konsekvenser godt på lommeboken.

Flere av kjendisklientene stengte for flere uker siden alt av besøk til eiendommene sine. Heldigvis jobber hun også med å lage hårdeler, så hun er ikke helt uten arbeid.

- Jeg har fortsatt hatt noen bestillinger på hestehaler og lignende som er til film og andre prosjekter som kommer til å begynne igjen når dette er over, sier stylisten, som også bruker tiden til å blant annet lage videoer til sin Instagram-profil.

29-åringen forteller også at hun har mistet så å si alle oppdrag fremover, men at alle i bransjen er i samme situasjon, og at det er lite å få gjort med det.

- Det meste blir jo bare utsatt til det er trygt å jobbe igjen. Jeg tror det kommer til å bli en kjempetravel sommer og høst, fortsetter hun.

Som frilanser er kjendisstylisten vant til å sette av penger, og at det kan ta tid før man får betalt for prosjekter og oppdrag. Derfor klarer hun å få det til å rundt uten problemer.

- Når det gjelder strømregninger, nedbetaling av bil, forsikringer og lignende, er de fleste selskaper her medgjørlige nå, og man kan få flere måneders utsettelse, sier Gajda til Se og Hør.

Tar forholdsregler

For Gajda har Los Angeles blitt hennes nye hjem, og hun har derfor ikke planer om å returnere til Norge slik mange nordmenn i utlandet gjør i disse dager. Hun føler seg heller ikke utrygg i «englenes by».

- Jeg føler meg trygg så lenge jeg tar mine forholdsregler og følger det som anbefales. Jeg tar dette veldig alvorlig, men er ikke redd eller bekymret. Dette kommer til å gå bra, mener hun.

Blant tiltakene kjendisstylisten følger, er at hun for det meste holder seg innendørs, bort sett fra en joggetur om morgenen. Hun holder seg også helt unna store folkemengder.

- Jeg har ikke hamstret, men passet på at jeg har nok mat til å holde et par uker. Drar jeg på butikken bruker jeg både maske og hansker, sier hun, og fortsetter:

- Det høres kanskje dramatisk og tullete ut for noen, men sånn er det her nå. Antallet som smittes hver dag er skremmende høyt, så man må bare følge regler og råd, og rett og slett bli hjemme.

Gajda er til vanlig vant med å jobbe tett på store stjerner, og hun forteller at coronaviruset naturligvis også påvirker deres hverdag.

- Det er lenge siden de stengte husene sine for innkommende trafikk, så det meste er nok avlyst for dem også. Jeg har lagt merke til at det går i mye «slick buns» og naturlig sminke. Jeg tror alle føler på alvoret, sier Gajda.

Kim er favoritten

Da Se og Hør snakket med kjendisstylisten i september i fjor, kunne hun røpe at selveste Kim Kardashian er favoritten blant kjendisene hun har på kundelisten.

Det var først da hun søkte jobb hos den britiske kjendisstylisten Chris Appleton at det virkelig begynte å ta av på jobbfronten.

- Jeg kjørte hele natten fra Las Vegas til Los Angeles. Fredag var det intervju, og lørdag jobbet jeg med Katy Perry på «American Idol». Så alt gikk veldig, veldig fort, sa Gajda til Se og Hør den gang.

Siden skjøt karrieren voldsom fart for 29-åringen som ble værende i jobben hos Appleton i om lag elleve måneder. Sammen med ham jobbet hun ukentlig med nettopp Kim Kardashian West og Jennifer Lopez som faste kunder.

<strong>TETT PÅ:</strong> Gajda jobber tett på Kardashian-familien, og selveste Kim er favoritten hennes. Foto: NTB Scanpix
TETT PÅ: Gajda jobber tett på Kardashian-familien, og selveste Kim er favoritten hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kim Kardashian West er som tidligere nevnt en av Gajdas favorittkunder. Og selv om en kanskje skulle tro at realitystjernen virker å være en noe overflatisk kjendis, kunne Gajda avkrefte dette.

- Hun er skikkelig snill, og veldig respektfull. Jeg elsker henne, rett og slett, og hun har alltid vært favoritten min. Ikke fordi jeg var så veldig fan av henne fra før av, men nå er jeg virkelig det. Jeg ser henne i helt normale settinger, om det så er klokka fire eller åtte på morgenen. Ofte er vi sammen hele dagen, fortalte Gajda.

VANSKELIG: Kim Kardashian er kjent for å sjokkere med sine antrekk, og under Paris Fashion Week var det intet unntak. Video: Youtube/Rød Løper Vis mer

29-åringen la til at stemningen er veldig god når de jobber sammen, og hun har ikke et eneste vondt ord å si om firebarnsmoren.

- Når vi har «shoots» hjemme hos henne, spiser vi middag sammen. For Kim spiller det ingen rolle hvem det er som kommer inn døren, om det er vaktmesteren eller han som fikser blomstene. Hun er like snill og respektfull uansett hvem hun møter. Det samme gjelder egentlig for hele familien, sa Gajda til Se og Hør i fjor.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

LES OGSÅ: Viser frem babyen for første gang

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer