POPSTJERNE: Livet i rampelyset er ikke bare fryd og gammen. Det fikk Lene Marlin erfare. Foto: SCANPIX
POPSTJERNE: Livet i rampelyset er ikke bare fryd og gammen. Det fikk Lene Marlin erfare. Foto: SCANPIXVis mer

Lene fikk kamerapanikk

I et åpenhjertig portrettintervju med bladet Henne forteller Lene Marlin om sine opp- og nedturer som popartist.

SEHER.NO: I høst er det ti år siden Lene Marlin (27) tok musikkbransjen med storm.

Hennes første singel "Unforgivable Sinner" ble kåret til årets låt under Spellemannprisen i 1998. Den klatret til topps på listene over hele Europa og store deler av Asia. Det ble beinhard jobbing for den unge tromsø-jenta og alle ville ha en bit av henne.

I februar 2000 toppet det seg. Da hun sto i Oslo Spektrum og takket for sin fjerde Spellemannspris var det bare Lene som visste at dette ville bli hennes siste kveld i ramplyset på veldig lenge.

- Jeg fikk hjelp av en som står meg veldig nær til å si i fra at "Sorry, men det går ikke lenger". No får dokker dræge mæ ut av huset hvis dokker ska ha mæ nån plass. Så da ble det stopp, forteller hun til Henne.

Hun ble nominert til Brit Awards, men valgte å ikke dra.

Dette gjorde mange mennesker forbanna. Lene kunne ikke brydd seg mindre - det var helt andre ting som var viktig for henne på dette tidspunktet. På spørsmål om hun ikke skyldte noen å stille opp på Brit Awards, svarer hun:

- Nei. Eller jo, jeg slet mye med dårlig samvittighet, det gjorde jeg jo faen meg i flere år. Men jeg måtte bare ta vare på meg selv, selv om det innebar å være borte fra alt som har med den bransjen å gjøre. Og det angrer jeg ikke på. Den pausen var veldig lang, men nødvendig og utrolig viktig, sier hun til Henne.

Lene Marlin ble borte fra bransjen og rampelyset i over tre år. Hun trengte tid til å pleie seg selv, og hadde legeforbud mot å opptre offentlig. Hun var syk og utbrent og orket ikke å tenke på at medier spekulerte i fraværet hennes.

- Bare tanken på å stå foran et kamera ga meg hjertebank og panikk. En periode fikk ikke engang familien fotografere meg. De nærmeste støttet meg jo, men jeg vet at mange andre lurte på hva faen som feilte meg, sier hun ærlig til bladet.

I dag har Lene kommet styrket ut av det hele, men noen ny plate blir det ikke med det første.

Hun har laget tre album, solgt 2,5 millioner plater og har vunnet en rekke pristisjetunge priser. I sommer var hun aktuell med bidrag til andre artisters plater, og har blant annet skrevet tittelsporet på popbaben Rihannas plate "Good Girl Gone Bad".

LES OGSÅ: Lene presset til playback

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.