Lene Alexandra Øien:

Lene Alexandra lagt inn på sykehus med forstoppelse

- Ikke «fab» å se gravid ut.

INNLAGT: Lene Alexandra Øien er lagt inn på sykehus i forbindelse med en forstoppelse. Foto: Håkon Eikesdal
INNLAGT: Lene Alexandra Øien er lagt inn på sykehus i forbindelse med en forstoppelse. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Tirsdag morgen delte TV-profil, fitnessutøver og tidligere modell Lene Alexandra Øien (36) et oppsiktsvekkende bildet av seg selv på Facebook.

«Jeg tar meg fri noen dager til legene finner ut av dette. Vært inn og ut av legevakten fire ganger siste åtte dagene og det føles rett og slett ikke Fab å se gravid ut og å være tyngre enn trivselsvekt», skrev hun til bildet av seg selv med en oppblåst mage.

Ifølge Lenes manager, Jarle Finnestrand, har legene bekreftet at det er en kraftig forstoppelse.

- Det har vært utfordrende å få i gang systemet igjen, forteller han til Se og Hør.

For kort tid siden snakket han med Lene som fortalte at hun nå er lagt inn på sykehuset.

- Lene har det etter forholdene bra og hun er jo alltid så positiv. Lene har vært ute en vinterdag før og takler dette bra, forteller han.

Hvor lenge Lene kommer til å være på sykehuset er foreløpig uvisst.

- Lene venter fremdeles på at det skal normaliseres, forteller han.

- Selvfølelsen får seg en trøkk

I det lengre innlegget på Facebook skriver Lene at hun nå har fått en større forståelse for hvordan det er å miste kontroll over egen fysikk.

«Selvfølelsen får seg en trøkk. Det indre og ytre henger sammen, og det ene utelukker ikke det andre. Alt kan vi rett og slett ikke kontrollere selv om vi gjerne skulle ønske det. Så vær takknemlig for å ha en frisk kropp», skriver hun og legger til at hun har fått et større perspektiv på det å ha ulike helseutfordringer.

Innlegget til Lene fikk rask respons fra fansen som ønsket å sende sine lykkønskninger.

Den overveldende responsen fikk Lene til å dele et innlegg hvor hun takket for all støtte. Hun skriver at hun har innsett at hun kan forstå at utfordringer som tarm- og andre livsstilssykdommer kan gjøre at man føler seg utilpass.

«Jeg fikk diagnosen Ulcerøs culitt 14 år gammel og synes det var rimelig usexy. Nå er jeg 36 og skammer meg ikke. Det har ikke hindret meg i å gjøre det jeg vil i livet hittil og det skal ikke stoppe meg nå heller. Livet byr på små og store utfordringer for oss alle og spørsmålet er hvordan vi velger håndtere det. Jeg har levd med denne kroniske sykdommen i 22 år og er spent på hva som nå er galt da jeg ikke har opplevd så ekstremt oppblåst mage før. Skulle ønske jeg bare kunne «stikke hull på ballongen» og få flat mage igjen», skriver hun.

Ifølge Lommelegen.no er Ulcerøs kolitt en kronisk sykdom i tarmen. Sykdommen skyldes en betennelse i slimhinnen i tykktarmen som lager sår og karakteriseres av hyppig, blodig og slimete avføring. Det varierer fra person til person og fra periode til periode hvor alvorlig sykdommen er.

Droppet bikinifitness

Ved siden av å starte trenings- og kostholdskonseptet LA Lifestyle, har Lene Alexandra satset beinhardt på bikinifitness de siste årene.

Som utøver har Øien hentet hjem flere topplasseringer på konkurransenivå, og vært frampå i å fronte den til tider omdiskuterte livsstilen.

Saken fortsetter under:

Fra God Kveld Norge på TV 2 Vis mer

Nå gjør østfoldingen derimot en helomvending, og legger bikinifitness på hylla.

I et langt Instagram-innlegg, som 36-åringen delte tidligere denne uken, skrev Lene at hun har mistet motivasjonen til å fortsette.

«Akkurat nå ser jeg ikke helt meningen med det. Jeg konkurrerte først og fremst for å lære. Etter to år med konkurranse, fem kilo tyngre i muskler og fire pokaler og pallplasseringer, føler jeg at jeg har lært nok til at jeg ønsker å bevege meg ut av fitnessmiljøet», skrev 36-åringen.

Det er er del som spør om jeg skal konkurrere i Bikinifitness igjen. Det tviler jeg sterkt på! Hvorfor skal jeg det? Akkurat nå ser jeg ikke helt meningen med det. Jeg konkurrerte først og fremst for å lære. Etter 2 år med konkurranse, 5 kg tyngre i muskler og 4 pokaler og pallplasseringer føler jeg at jeg har lært nok til at jeg ønsker bevege meg ut av fitnessmiljøet. Jeg var et poeng fra å kvalifisere meg til VM på NM 2017. Men jeg gir meg der fordi helsen er viktigere for meg enn å være best i verden eller å bli proff. Det ville krevd at jeg ble enormt egoistisk og det ønsker jeg ikke bli. Å konkurrere var spennende og interresant der og da mens det stod på, men det trigger meg ikke å delta i Bikinifitness mer. Det vil dessuten ikke være bra for helsen min å fortsette med tanke på min hektiske hverdag som coach og leder i @teamlalifestyle . Jeg har måttet ta et valg av respekt for de rundt meg som jeg er glad i og jobber med. De er viktigere. Jeg er på et annet sted i livet akkurat nå❤️ Å stå på scenen var aldri et kick for meg. Jeg hadde allerede hadde stått masse på scenen i mitt liv som artist blant annet på VG lista topp 20, Mgp, da jeg turnerte i Finland og i Holland. Jeg har ikke behov for å vise meg fram i bikini på en scene og bli evaluert. Jeg trener først og fremst for meg selv, helse og velvære. Jeg er et prestasjonsrettet menneske og man skal aldri si aldri hva framtiden vil bringe av eventuelle konkurranser. Men nå skal prestere på litt andre arenaer en stund framover. Nå er jeg mest opptatt av å ha en sterk, atletisk kropp som fungerer i hverdagens utfordringer. Jeg merker dessuten at jeg har savnet det sosiale livet og at det betyr mer for meg enn jeg var klar over. Dessuten er jeg glad i å spise digg mat og trene hardt. Når alt dette er sagt vil jeg si at jeg har enormt respekt for mine fitnessvenner jeg har blitt kjent med som ofrer alt for å bli best i verden og jeg coacher gjerne og heier gjerne andre fram fra sidelinjen. Vi går igjennom ulike faser i livet og er på ulike stadier Thats all 👙🏋🏻❤️🌈🦄😊 Foto: @jorlinasker #coachlenealexandra #movingon #lalifestyle

Et innlegg delt av CHANGE AGENT LENEALEXANDRA (@lenealexandra)

Videre forklarte den tidligere «Skal vi danse»-vinneren at hun, på bakgrunn av flere ting, ikke ønsker å opprettholde det strenge treningsregimet og livsstilen som kreves for å konkurrere på toppnivå.

«Det ville krevd at jeg ble enormt egoistisk og det ønsker jeg ikke bli. Det vil dessuten ikke være bra for helsen min å fortsette med tanke på min hektiske hverdag som coach og leder i @teamlalifestyle. Jeg har måttet ta et valg av respekt for de rundt meg som jeg er glad i og jobber med. De er viktigere», skrev hun.

Slo tilbake mot fitness-kritikk

Gjennom sin karriere som fitnessutøver har Lene også måttet tåle kritikk for ​det hun gjør med kroppen. Blant annet sa blogger Julianne Nilsen til «God kveld Norge» i 2016 at hun «nesten ville sammenligne det med en slags spiseforstyrrelse».

- Det er alltid folk som skal mene noe. Særlig i Norge som er jantelovens land. Jeg tenker at det er lov å være annerledes og det er det vi ønsker å ha fokus på. Mennesker bør bli flinkere til å gi hverandre komplimenter i stedet, fortalte Øien til Dagbladet etter kritikkstormen.

36-åringen har tidligere vært åpen om veggen hun møtte etter «Skal vi danse»-seieren i 2008, der stempelet som glamourmodell og «Boobs»-Lene var vanskelig for henne å akseptere.

- Jeg brant meg ut etter å ha forsøkt å leve opp til mitt ideal den gangen, og drømmekvinnen «Pamela Anderson,» som gjorde at jeg ble sengeliggende. Det har vært en lang endringsreise for å bygge opp min indre styrke og ikke minst det å lære meg å stille mer realistiske krav til meg selv som jeg kan leve med, fortalte hun til Se og Hør i 2016.

På Instagram opplyser Lene at hun framover skal prestere på «litt andre arenaer» enn fitness-scenen, og fokusere for fullt på jobben som livsstilscoach.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 27.10.2012 Lene Alexandra Øien. Video: Sveinung Ystad Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Et liv preget av kritikk, tragedier og kjærlighet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer