FIKK KLEM AV VINNER: Lene Alexandra fikk en klem av delfinale-vinner Maria Haukaas Storeng. Deretter løp hun ut. - Det er lov å være skuffet. Det er lov å vise følelser. Det er imidlertid ikke lov til å være en dårlig taper og å gjemme seg, sier  Foto: Seher.no/Anders Myhren
FIKK KLEM AV VINNER: Lene Alexandra fikk en klem av delfinale-vinner Maria Haukaas Storeng. Deretter løp hun ut. - Det er lov å være skuffet. Det er lov å vise følelser. Det er imidlertid ikke lov til å være en dårlig taper og å gjemme seg, sier Foto: Seher.no/Anders MyhrenVis mer

- Lene Alexandra er for endimensjonal

Her forklarer ekspertene hvorfor det gikk galt for Lene Alexandra i Grand Prix.

SEHER.NO:  For Lene Alexandra Øien ble Melodi Grand Prix en nedtur, og etter fredagens show forlot hun salen uten å snakke med noen. Flere PR-rådgivere Seher.no har snakket med, mener Øien mangler mye av det som gjør Maria Haukaas Storeng til en seer-favoritt.

- Lene Alexandra Øien hadde nok forventet et annet resultat og ble nok svært skuffet at hun røk ut. Det er vanskelig å snakke med pressen om ting som ikke går bra, og det er ikke sikkert at hun hadde tjent noe på å stå å forklare seg om hvorfor det gikk så dårlig, sier PR-rådgiver Sven Tore Bergestuen i Geelmuyden Kiese til Seher.no.

Ingen god kommunikator
Bergestuen sier at han er imponert over det Øien har fått til i sin karriere, men at det skal mer til enn å stå på scenen i Melodi Grand Prix for å snu puppe-imaget som hun ble kjent for.

- Lene Alexandra er for endimensjonal på scenen og heller ingen spesielt god kommunikator i offentligheten. Fredagens vinner, Maria Storeng Haukås, har derimot den tilstedeværelsen, tryggheten, og formidlingen som skal til for å vinne folkets hjerte. Hun har det spesielle som Lene Alexandra mangler, sier han.
 
Hans kollega Geir Bjørlo sier at det ikke er lurt av Lene Alexandra å gjemme seg for pressen etter nederlaget.

- Det er lov å være skuffet. Det er lov å vise følelser. Det er imidlertid ikke lov til å være en dårlig taper og å gjemme seg. Nå tror folk at Lene Alexandra er en dårlig taper, selv om det kan være helt andre ting som lå bak forsvinningsnummeret, sier Bjørlo til Seher.no

Ørlite feilskjær

Lene Alexandra la ikke skjul på sin skuffelse etter at resultatene ble kjent, og ga kun finalistene en kjapp klem, før hun forsvant fra scenen og unngikk og snakke med den fremmøtte pressen.

Like etter fikk Seher.no en SMS fra aristens talsperson, hvor det kommer fram at Lene Alexandra nå vil ha full fokus på sitt nye album.

Bjørlo mener dette er feil mediestrategi fra en artist som snart kommer med ny plate.

- Det skal svært spesielle omstendigheter til for at en krype-inn-i-skallet-løsning er den beste håndteringen. En gylden medieregel å stå med rak rygg i gode og onde dager, selv det er ubehagelig der og da. Man kan ikke gjemme seg, selv om det blåser litt motvind. Det vet også Lene Alexandra, sier Bjørlo.

- Episoden vil imidlertid ikke ha noe å si for henne fremover. Forsvinningsnummeret under MGP er bare en krusning på vannet, et ørlite feilskjær som hun nok ikke gjentar, mener han.
 
Et viktig grep
PR-rådgiver Andreas Hardhaug Olsen i Playground mener storfavoritten Haukaas Storeng vant på flere ting.

- Maria Haukaas Storeng gjorde et veldig viktig grep og det var å bruke en allerede kjent melodi slik at hun treffer lytterne med en gang, samtidig som hun har et sjarmerende vesen, sier han til Seher.no.

Han mener Lene Alexandra led både utseendemessig og musikalsk.

- Lene Alexandra ble en 13-på-dusinet-artist. Hun virker gjennomsyret av godhet, men finnes ikke interessant. Det at hun løp inn i garderoben etter nederlaget vil ikke
være skadelig for imaget på noen måte. Riktig nok en litt fjortisaktig
oppførsel, men det tyder bare på at hun tok konkurransen veldig seriøst, sier han.


Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Hun kommer til å slite