I TOPPFORM: Lene Alexandra er stolt over sin prestasjon i konkurransen, og med god grunn. Hun vant nemlig både gull og sølv i henholdsvis «Open Bikini - Class A» og «Novice Bikini - Class A».  Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør
I TOPPFORM: Lene Alexandra er stolt over sin prestasjon i konkurransen, og med god grunn. Hun vant nemlig både gull og sølv i henholdsvis «Open Bikini - Class A» og «Novice Bikini - Class A». Foto: Henriette Høigilt/Se og HørVis mer

Lene Alexandra: - Jeg har opplevd mye sjalusi og mobbing

Lene Alexandra vant to priser under debuten i bikini-fitness i Los Angeles. Nå brenner hun for at flere skal våge å følge drømmene sine og gi blanke i «Janteloven».

LOS ANGELES (SEOGHØR.NO): Tidligere i januar gikk Lene Alexandra Øien (34) sin første bikini-fitness konkurranse noensinne.

Og den målbevisste jenta nøyde seg ikke med å stå på scenen i Norge. Hun dro i stedet til USA for å delta i konkurransen «Ironman Naturally» i Los Angeles.

Og her gjorde hun seg virkelig bemerket.

Lene Alexandra stakk nemlig av med både en gull- og en sølvplassering, foran mange jenter som var mye yngre enn henne og hadde store silikonpupper - noe som er svært vanlig i disse konkurransene.

34-åringen, som selv fjernet sine innlegg i 2008, har de siste månedene ligget i hardtrening før Los Angeles-turen. Hun har fulgt en nøye oppsatt kostholdsplan, jobbet mye mentalt og tilbragt timesvis på treningsstudio med tett profesjonell oppfølging.

Seoghør.no fulgte den sprudlende blondinen gjennom hele konkurransen.

- Hadde du sett for deg at du kunne få en første- og andreplass?

- Ja, ler hun høyt.

Saken fortsetter under bildet.

I SITT ESS: - De andre jentene var kjempesøte. Folk er mye flinkere til å heie og gi komplimenter til hverandre her i LA. Jeg opplevde ikke noe sjalusi backstage. Vi er likesinnede som er opptatte av å trene og ha en sunn livsstil. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør
I SITT ESS: - De andre jentene var kjempesøte. Folk er mye flinkere til å heie og gi komplimenter til hverandre her i LA. Jeg opplevde ikke noe sjalusi backstage. Vi er likesinnede som er opptatte av å trene og ha en sunn livsstil. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør Vis mer

Dietten var enklere enn forventet

Lene Alexandra føler at hun har overgått seg selv denne gangen, og røper at hun ikke var nervøs før hun stilte i sin bittelille bikini foran en fullsatt sal og et granskende dommerpanel.

- Jeg er på et veldig godt sted i livet mitt nå. Jeg blir 35 år i år og har med hånda på hjertet aldri følt meg bedre. Da snakker jeg både fysisk og mentalt, deler hun.

- Da jeg startet på denne dietten bestemte jeg meg for å komme i min råeste form noensinne, estetisk sett. Og jeg trodde faktisk at det skulle være mer ekstremt, men for meg som lever så sunt i utgangspunktet, så var det bare noen enkle justeringer for å klare å gå fra 16 % til ca 9 % i kroppsfett som jeg er i dag.

Saken fortsetter under bildet.

 

Øien er fullstendig klar over at de fleste ikke ser på det hun har vært gjennom som sunt, men legger vekt på at hun har fått profesjonell oppfølgning, og at hun selv føler seg veldig sterk både fysisk og psykisk.

HENRIETTE I HOLLYWOOD: Seoghør.nos reporter Henriette Høigilt møtte Lene Alexandra i Los Angeles.  Foto: Seoghør.no
HENRIETTE I HOLLYWOOD: Seoghør.nos reporter Henriette Høigilt møtte Lene Alexandra i Los Angeles. Foto: Seoghør.no Vis mer

- Det høres kanskje veldig spesielt ut, men jeg opplever at jeg har funnet mer tilbake til meg selv ved å gjøre dette. Å være både sterk og feminin er veldig viktig for meg. Det å fjerne den glamorøse delen av meg, som jeg gjorde en periode, blir litt som å ta bort skiene til Petter Northug. Det er en del av meg. Jeg er opptatt av å ta meg bra ut, forklarer hun til Seoghør.no.

Brenner for å gjøre andre bedre

Lene Alexandras fortid som glamourmodell og «Skal vi danse»-deltager, hvor hun ofte hadde på seg minimale antrekk, kom godt med da hun poserte drevent på høye hæler i helgens konkurranse.

Og hun innrømmer selv at hun trivdes veldig godt med å stå på scenen.

- Ja, dette kan jeg. Det er noe med det å gjøre ting du føler deg god på. Det som gjør deg glad, forteller hun, og fortsetter:

- Det som er veldig viktig for meg i det jeg gjør, er at jeg brenner for å få andre mennesker til å tørre å følge drømmene sine, være mer seg selv og gi faen i janteloven.

Saken fortsetter under bildet.

VANT: - Hver dag snakker jeg positivt til meg selv, digger meg selv, tenker positivt og sier til meg selv at jeg er bra, forteller hun om den mentale forberedelsen til konkurransen. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør
VANT: - Hver dag snakker jeg positivt til meg selv, digger meg selv, tenker positivt og sier til meg selv at jeg er bra, forteller hun om den mentale forberedelsen til konkurransen. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør Vis mer

 

- Hva har fått deg til å brenne for dette?

-  At jeg selv har blitt trykket ned mye. Jeg har opplevd mye sjalusi og mobbing. Spesielt da jeg var «Boobs»-Lene, og det knakk meg veldig. Siden jeg har kjent det selv på kroppen, så føler jeg at min visjon på jorda er å gjøre andre bedre. Jeg får enormt mye igjen for å løfte andre. Det betyr mye for meg, sier hun åpenhjertig.

Saken fortsetter under bildet.

PUPPE-LENE: Våren 2007 slapp hun låta «My Boobs are OK». Året etter fjernet hun silikonen og begynte å forandre image. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
PUPPE-LENE: Våren 2007 slapp hun låta «My Boobs are OK». Året etter fjernet hun silikonen og begynte å forandre image. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer

Ville gjøre det umulige mulig

Den talentfulle jenta har jobbet hardt for å kvitte seg med stempelet som «Boobs-Lene» fra tiden som glamourmodell og reality-deltager. 

Da hun i 2008 fikk tilbud om å delta i «Skal vi danse» valgte hun å fjerne silikonen - som frem til da hadde vært levebrødet hennes.

HEIET FRA SALEN: - Lene har inspirert meg så mye at jeg vil melde meg på som deltager neste år, avslører Anna Anka, som har blitt kjent med Øien gjennom deres felles interesse for trening. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør
HEIET FRA SALEN: - Lene har inspirert meg så mye at jeg vil melde meg på som deltager neste år, avslører Anna Anka, som har blitt kjent med Øien gjennom deres felles interesse for trening. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør Vis mer

Det skremmende valget viste seg likevel å bli en god invistering. Samme året danset hun seg nemlig inn i alle nordmenns hjerter, og stakk av med seieren i fjerde sesong av det populære TV 2-programmet.

I dag kan hun blant annet tittulere seg som blogger, forfatter, artist, skuespiller, foredragsholder og forretningskvinne med sitt eget selskap som personlig trener.

- Hva var målet med å gjøre bikinifitness?

- Å lære, selve opplevelsen, og det å gjøre det umulige mulig.

- Det var derfor jeg dro til LA. Selskapet mitt heter LA lifestyle, som er samme som initialene i navnet mitt, og det er fordi jeg retter meg mot de som kjører sin egen stil og som vil følge drømmene sine. De som er annerledes.

- I LA kan du være deg selv. Der er det greit og akseptert å være opptatt av utseendet, og å få lov til å føle seg «fit and fab», forklarer hun.

Saken fortsetter under bildene.

TRIVES PÅ SCENEN: I «Novice Bikini - Class A» fikk Lene andreplass, og jenta i midten førsteplass. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør
TRIVES PÅ SCENEN: I «Novice Bikini - Class A» fikk Lene andreplass, og jenta i midten førsteplass. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør Vis mer

I TOPPFORM: - Jeg er stolt av å være kvinne, og det er veldig viktig for meg å være både sterk og feminin. Det ene utelukker ikke det andre, sier Lene Alexandra. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør
I TOPPFORM: - Jeg er stolt av å være kvinne, og det er veldig viktig for meg å være både sterk og feminin. Det ene utelukker ikke det andre, sier Lene Alexandra. Foto: Henriette Høigilt/Se og Hør Vis mer

Ble dopingtestet

Hjemme i Norge har hun måtte tåle en del kritiske kommentarer i forbindelse med hvordan kroppen forandret seg i tiden før konkurransen. Det tar hun ikke så tungt.

- På bloggen din skriver du «Endel begynner å bli provosert over hvor bra form jeg kommer i nå, og det tar jeg som et kompliment». Kan du utdype dette litt?

- Jeg er veldig stolt selv, og velger å ta det som et kompliment. Det var som de sa til alle atletene da vi sjekket inn i konkurransen: «Vi kommer til å teste dere for doping. Det er et kompliment for dere ser helt fantastiske ut». Det er jo litt morsomt for oss internt.

- Men jeg har jo fått høre at noen tror jeg har brukt preparater fordi det går ikke an å bli i så ekstremt god form uten å gjøre det. Ironisk nok, forteller hun.

Saken fortsetter under bildet.

GA ALT: I 2008 gikk Lene Alexandra Øien og dansepartneren Tom-Erik Nilsen helt til topps i "Skal vi danse". Foto: NTB scanpix
GA ALT: I 2008 gikk Lene Alexandra Øien og dansepartneren Tom-Erik Nilsen helt til topps i "Skal vi danse". Foto: NTB scanpix Vis mer

Får skryt av kjæresten

Men selvtilliten har ikke kommet over natten. Lene Alexandra har måtte jobbe lenge og hardt med seg selv for for å bli den trygge og positive jenta hun er i dag.

- Jeg har gått mentaltrener-sertifisering og jeg har lest mange selvutviklingsbøker. Jeg har jobbet veldig med å få et bedre selvbilde. Nå er jeg på et sted i livet hvor jeg har mer balanse mellom det indre og ytre. Den største endringen min siden 2008, da jeg valgte å endre livsstil og ta kontroll over mitt eget liv, har vært mentalt.

Saken fortsetter under bildet.

 

En person som er veldig imponert over alt Lene Alexandra har oppnådd, er kjæresten hennes, den personlige treneren, Henrik Aukland, som også er med til Los Angeles.

- Det er utrolig hva hun har fått til. Jeg er veldig stolt av henne. Hun inspirerer så mange mennesker med det hun gjør, og jeg synes det er fantastisk alt hun har klart å utrette, smiler han.

Og 34-åringen legger ikke skjul på at det har vært godt å ha Henrik ved sin side under fitness-konkurransen.

- Han har deltatt en gang selv, så det har vært veldig verdifullt fordi han forstår meg. Det er ikke hvem som helst som kunne vært med på dette. Så han har vært en fin støtte.

- Hva er planen nå som konkurransen er over?

- Nå skal vi feire og ha det gøy. Vi skal spise hamburger og pommes frites. Og så skal vi dra til Las Vegas og slippe oss løs, stråler Lene Alexandra til Seoghør.no.

Og det er ingen tvil om at kjæresteparet har kost seg sammen på tur i Las Vegas.

Etter at det har vært mye fokus på Lene Alexandra og den fantastiske plasseringen i bikini-fitness konkurransen, ønsket hun å gi Henrik en morsom dag.

Som takk for all støtte og tålmodighet tok hun ham derfor med på en racerbilbane hvor han fikk leke seg med en Lamborghini.

DRØMMEDAG: Lene Alexandra elsket å se sin kjæres store smil da han fikk sin egen dag på en racerbilbane.
DRØMMEDAG: Lene Alexandra elsket å se sin kjæres store smil da han fikk sin egen dag på en racerbilbane. Vis mer

Celebrating With My love #208 #rodeodrive #bikinifitness #winner #lalifestyle

A photo posted by LENE ALEXANDRA (@lenealexandra) on

 

LES OGSÅ: - Jeg stolte på feil person