BRENNER FOR BIKINI-FITNESS: Lene Alexandra brenner for Bikini-fitness og personlig trening. Nå er hun opptatt av å hjelpe andre og drite i janteloven.  Foto: SE OG HØR
BRENNER FOR BIKINI-FITNESS: Lene Alexandra brenner for Bikini-fitness og personlig trening. Nå er hun opptatt av å hjelpe andre og drite i janteloven. Foto: SE OG HØRVis mer

Lene Alexandra: - Det kan være en påkjenning mentalt

Lene Alexandra Øien advarer mot bivirkninger av å satse på bikinifitness. Nå vil hun selv hjelpe unge jenter med å takle overgangen.

SEOGHØR.NO: Lene Alexandra Øien (34), ble for alvor kjent gjennom reality-serien «Robinsonekspedisjonen» på TV 3 i 2004.

Hun har også vært modell og sanger.

De siste årene har hun satset hardt på bikini-fitness og i januar 2016 reiste  hun til Los Angeles for å delta i bikini-fitness konkurransen «Ironman Naturally». Der stakk hun av med både en gull- og en sølvplassering.

Men til Seoghør.no avslører Lene Alexandra at det ikke alltid er enkelt å leve under et strengt kosthold- og treningsregime.

- Å stille i fitness er ikke for alle. Det er for spesielt interesserte. Men det jeg kan si er at det handler mye om disiplin og å være strukturert. Det er hvertfall min opplevelse av det.

- Det er en stor utfordring for mange å skulle gå opp og ned i vekt slik vi gjør i forhold til konkurranse. Noen går opp 10 kg bare en uke etter konkurranse, og det kan være en påkjenning mentalt, forteller Lene åpenhjertig.

Kjenner forandringene på kroppen

I et blogginnlegg publisert i slutten på august, skriver Lene Alexandra Øien om sportens ekstreme kroppsforandringer på kort tid, og hvordan det har påvirket henne, og kan påvirke andre.

- Det var lærerikt, og jeg føler det ga meg en større forståelse for hvor mye det indre og ytre henger sammen. Noe som er viktig å forstå i min jobb som personlig trener, skriver hun i en mail til Seoghør.no.

Lena Alexandra mener hun selv hun taklet forandringene på en god måte:

- Grunnen til at jeg valgte å dele min kunnskap og mine erfaringer var for å hjelpe spesielt andre unge jenter, som stiller i fitness eller kunne tenke seg det. Det er viktig å ha et godt team rundt seg. 

Har slitt med angst og depresjoner

Lene Alexandra har tidligere fortalt om en vond fortid som nå har gitt henne motivasjon til å drite i hva alle andre mener om henne, og gjøre som hun selv vil.

- I løpet av livet har jeg opplevd å være ung og usikker. Dette resulterte i at jeg fikk både spiseproblemer, og har opplevd både angst og depresjoner.

Hun har tidligere fortalt Seoghør.no at imagen som «Boobs»-Lene knakk henne fullstendig. Et stempel som hun har jobbet hardt for å kvitte seg med.

Saken fortsetter under bildene.

MED INNLEGG I BRYSTENE: På bilde kan man se Lene Alexandra før hun valgte å fjerne silikonen fra brystene. Her under en VG LISTA TOPP 20 konsert i 2007. Foto: Kyrre Lien/NTB scanpix
MED INNLEGG I BRYSTENE: På bilde kan man se Lene Alexandra før hun valgte å fjerne silikonen fra brystene. Her under en VG LISTA TOPP 20 konsert i 2007. Foto: Kyrre Lien/NTB scanpix Vis mer

PÅ DANSEGULVET:  Lene Alexandra Øien og Tom-Erik Nilsen danset seg inn i folkets hjerter og vant «Skal vi danse» på TV 2 i 2008. Her uten innlegg i brystene.  Foto: Erlend Aas/NTB scanpix
PÅ DANSEGULVET: Lene Alexandra Øien og Tom-Erik Nilsen danset seg inn i folkets hjerter og vant «Skal vi danse» på TV 2 i 2008. Her uten innlegg i brystene. Foto: Erlend Aas/NTB scanpix Vis mer

Hun fjernet nemlig innleggene i brystene sine da hun i 2008 fikk tilbud om å delta i «Skal vi danse».

Valget viste seg likevel å bli en god investering.

Samme året danset hun seg nemlig inn i alle nordmenns hjerter, og stakk av med seieren i fjerde sesong av det populære TV 2-programmet.

Startet som personlig trener

I dag kan hun blant annet titulere seg som blogger, forfatter, artist, skuespiller, foredragsholder og forretningskvinne med sitt eget selskap som personlig trener.

- Jeg brant meg ut etter å ha forsøkt å leve opp til mitt ideal den gangen og drømmekvinnen «Pamela Anderson», og ble sengeliggende. Det har vært en lang endringsreise for å bygge opp min indre styrke og å ikke minst det å lære meg å stille mer realistiske krav til meg selv som jeg kan leve med.

- Dette er noe av det jeg holder foredrag om og hjelper andre mennesker med som personlig trener,  forteller Lene.

Saken fortsetter under bildet.

OFF AND ON SEASON: Bildet viser tydelige forandringer hvor Lene viser forskjellene på off and on season. Det øverste er «on season» og det nederste er «off season». Foto: PRIVAT/Gjengitt med tilatelse
OFF AND ON SEASON: Bildet viser tydelige forandringer hvor Lene viser forskjellene på off and on season. Det øverste er «on season» og det nederste er «off season». Foto: PRIVAT/Gjengitt med tilatelse Vis mer

Vil hjelpe andre

Lene Alexandra synes det er trist at det fortsatt finnes mennesker som er redd for å være seg selv.

- Det er mange mennesker som ikke tør å leve i tråd med sine egne verdier og å være seg selv i frykt for å ikke bli likt. 

- Noe av det mest grunnleggende i vår natur som mennesker handler om å bli sett og vi bryr oss mye om hva mennesker rundt oss mener. Jeg har blitt mer tydelig på hva jeg sier ja og nei til.

- Når du sier nei til andre sier du ja til deg selv. Jeg tror vi mennesker er mest lykkelige når vi er oss selv 100%.

Videre avslører Lene at det er en grunn til at hun valgte å kalle selskapet sitt for «LA Lifestyle»:

- Det er både initialene i mitt navn, men samtidig intinialene i Los Angeles. Jeg ønsket å skape et lite Los Angeles i Norge hvor janteloven ikke fantes og hvor det var lov å være seg selv. Et sted hvor man heiet hverandre frem, avslutter hun.

LES OGSÅ: Her kollapser popstjernen på åpen gate