Harvey Weinstein-skandalen:

Lena Headey: - Brast i gråt etter sex-trakassering

«Game of Thrones»-stjernen hevder hun ble lamslått da hun innså hva Harvey Weinstein ville ha henne til å gjøre.

STJERNE: Lena Headey spiller Cersei Lannister i «Game of Thrones» på HBO. Nå er hun sist i rekken av kvinner som har stått fram med sine Weinstein-historier. Foto: HBO Nordic
STJERNE: Lena Headey spiller Cersei Lannister i «Game of Thrones» på HBO. Nå er hun sist i rekken av kvinner som har stått fram med sine Weinstein-historier. Foto: HBO Nordic Vis mer

(Se og Hør): Over 40 forskjellige kvinner har nå anklaget Hollywood-mogul Harvey Weinsten for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt. Blant dem finner vi Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow og Eva Green, for å nevne noen.

Nå står «Game of Thrones»-stjerna Lena Headey fram som et av ofrene for Weinsteins påståtte trakassering. Hun spiller matriarken Cersei Lannister i serien, og har gjennom de siste sju sesongene forsøkt å styre over hele Westeros - om det så må drap eller andre slu metoder til.

I virkeligheten er hun ikke omgitt av sikkerhetsvakter eller på en kongelig trone. Nå har hun valgt å åpne seg om overgrepet hun angivelig ble utsatt for av Weinstein.

- Sjokkert

Det er Time som omtaler saken. Hendelsen skal ha funnet sted i Venezia i 2005, på premieren til filmen «Brødrene Grimm». Det er på Twitter at Headey har kommet med avsløringen, der hun i en serie av bilder forteller om hva som skjedde for tolv år siden.

«Han spurte meg om å gå ned til vannet. Jeg gikk med ham, men så stoppet ham og kom med en antydende kommentar og en gest. Jeg bare lo, jeg var virkelig sjokkert», skriver hun.

Hun skriver videre at det hadde vært som å kysse faren sin. Hun påpeker at hun aldri mer dukket opp i en av Miramax' filmer igjen.

- Ikke interessert

Trakasseringen fra Weinstein skulle derimot angivelig ikke stoppe der. Headey tar også for seg en annen hendelse, som skal ha gått langt verre for seg. Da begge to befant seg i Los Angeles for noen år siden, skal hun ha møtt produsenten til frokost. Han skal ha spurt henne om hun ønsket å være med på hotellrommet hans.

«Vi gikk til heisen og hele energien endret seg. Kroppen min gikk inn i høyberedskap. Heisen gikk oppover og jeg sa til Harvey: Jeg er ikke interessert i noe annet enn jobb», skriver hun og fortsetter:

- MAKTESLØS: Skuespiller Lena Headey snakker ut om sin angivelige vonde opplevelse med Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix
- MAKTESLØS: Skuespiller Lena Headey snakker ut om sin angivelige vonde opplevelse med Harvey Weinstein. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Han var stille og sint etter at jeg hadde sagt mitt. Vi gikk ut av heisen og gikk mot rommet hans. Hånda hans var på ryggen min, han dyttet meg foran seg, sa ikke et ord. Jeg følte meg helt maktesløs», hevder hun.

Han skal ha forsøkt å låse seg inn på rommet, men støtte på problemer med nøkkelkortet sitt. Han skal ha blitt sur, og bestemte seg for å følge skuespilleren tilbake til heisen og ut av hotellet til parkeringsplassen.

«Han holdt armen min hardt, betalte for bilen min og hvisket meg i øret: Ikke fortell dette til noen. Ikke til manageren din, ikke til agenten», skriver hun og fortsetter:

«Jeg satte meg i bilen og gråt», hevder tv-stjerna.

Mektig mann

Weinstein, som i 2012 ble kåret til bransjens aller mektigste, skal ha benyttet sin posisjon til å kontrollere kvinner og menn til å gjøre som han ville gjennom kontrakter og forlik. Han var en av grunnleggerne bak Miramax Films, som har produsert noen av verdens mest sette filmer.

Film-mogulens kontrakt med sitt eget selskap The Weinstein Company har blitt terminert med umiddelbar virkning, etter at New York Times´ avsløringer kom til overflaten for noen uker siden.

TRAKASSERT:  The New Yorker skal ha fått tak i det som angivelig skal være lyden av at Harvey Weinstein som forsøker å overtale en ung skuespillerene om å komme inn på rommet hans. Kvinnen skal før dette ha gått til politiet og forklart at produsenten skal ha antastet henne dagen før. Disse opptakene skal ha vært gjort av politiet. Video: CNN Vis mer

Weinstein benekter alle anklagene.

- Weinstein vil klargjøre at det heller aldri har vært noen form for gjengjeldelser mot kvinner som har avvist hans tilnærmelser. Han vil ikke være tilgjengelig for ytterligere kommentarer, da han tar seg tid til å fokusere på sin familie, motta rådgivning og bygge opp igjen livet sitt, sa Sallie Hofmeister til The New Yorker.

ONANERTE: TV-reporter Lauren Sivan forteller i et intervju med NBC hvordan stjerneprodusent Harvey Weinstein blottet seg og onanerte foran henne i kjelleren på en restaurant for rundt 10 år siden. - Jeg ble sjokkert, sier Sivan. Video: NBC via AP / NTB Scanpix Vis mer

Andre skuespillere som har anklaget Weinstein for seksuell trakassering er Angelina Jolie og Gwyneth Paltrow. Sist ute var «James Bond»-stjerna Léa Seydoux (32,) som hevdet at Weinstein bykset henne og forsøkte å kysse henne, og at hun måtte bruke krefter på motstå ham.

«Hele» Hollywood reagerer på anklagene mot Weinstein og mener at han må stilles til ansvar. De som reagerer er blant andre skuespiller George Clooney, skuespiller Matt Damon, tidligere presidentkandidat Hillary Clinton og tidligere president Barack Obama.

Forrige uke ble det kjent at kona hans, designeren Georgina Chapman (41), går fra ham etter ti år.

- Hjertet mitt gråter for alle kvinnene som har lidd så forferdelig på grunn av disse utilgivelige handlingene. Jeg har valgt å gå fra mannen min, sa Chapman i en uttalelse til People.

LES OGSÅ: Skal ha truet med å ruinere Bond-stjerna da hun sa nei til sex