Lena Dunham refser Kanye Wests naken-video: - Kvalmende

Filmskaperen er ikke imponert over rapperens seneste påfunn.

IKKE FAN: «Girls»-skaper Lena Dunham liker ikke måten Kanye West framstiller kvinner på i sin nyeste musikkvideo. Foto: NTB Scanpix
IKKE FAN: «Girls»-skaper Lena Dunham liker ikke måten Kanye West framstiller kvinner på i sin nyeste musikkvideo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kanye West (39) skapte furore i sosiale medier da han i forrige uke lanserte musikkvideoen til den allerede kontroversielle låta «Famous».

Den store snakkisen er de nakne kjendiskroppene som man kan se i videoen:

Taylor Swift, Donald Trump, Rihanna og Caitlyn Jenner er blant dem som tilsynelatende ligger i ei svær seng side om side med West og kona Kim Kardashian.

Til tross for det kontroversielle filmgrepet har få av de avkledde kjendisene gitt uttrykk for verken harme eller varme følelser i etterkant av slippet.

VOKSDUKKER? Antakeligvis er de nakne kjendiskroppene laget av voks. Foto: Tidal / Complex Music/ NTB Scanpix
VOKSDUKKER? Antakeligvis er de nakne kjendiskroppene laget av voks. Foto: Tidal / Complex Music/ NTB Scanpix Vis mer

- Som om de har blitt dopet ned

En som imidlertid ikke er redd for å si sin mening om videoen er filmskaper og skuespiller Lena Dunham (30), kjent fra HBO-serien «Girls».

Dunham har publisert en lengre kommentar på sin Facebook-side, der hun gir tydelig uttrykk for hva hun synes om Wests nakenvideo, der blant andre Dunhams venninne Taylor Swift er å se.

I kommentaren understreker Dunham at hun vet at kunstens misjon er å få oss til å tenke på måter som ikke alltid er komfortable, men at «Famous»-videoen ikke oppleves slik.

Ifølge «Girls»-skaperen blir hun kvalm og urolig av å se de «utsatte, ubevisste, voksaktige kroppene til kjente kvinner, vridd som om de har blitt dopet ned og kastet til side på en vill fest».

Saken fortsetter nedenfor.

Vil ikke se på

Dunham avslutter kommentaren med en direkte beskjed til West, der hun slår fast at han er «kul» og sier at han gjerne må lage et «statement om berømmelse og privatliv og Illuminati eller hva enn han tenker på».

Samtidig skriver hun at hun ikke nødvendigvis kommer til å se på:

STIKK TIL KANYE: Taylor Swift vant pris for albumet «1989» under Grammy Awards i Los Angeles. I takketalen kom hun med et stikk til rapperen Kanye West, som i sin nye sang «Famous» sier at han har æren for at Swift ble kjent. Foto: Ap
STIKK TIL KANYE: Taylor Swift vant pris for albumet «1989» under Grammy Awards i Los Angeles. I takketalen kom hun med et stikk til rapperen Kanye West, som i sin nye sang «Famous» sier at han har æren for at Swift ble kjent. Foto: Ap Vis mer

«Jeg kan ikke se det, jeg vil ikke se det, hvis det føles informert og inspirert av de aspektene ved vår kultur som får kvinner til å føle seg utrygge selv i sine egne senger, i sine egne kropper».

- Tolker berømmelse

I et intervju med Vanity Fair har Kanye West forklart hva tanken bak videoen er.

- Det er ikke verken å støtte eller være mot noen av menneskene i videoen, sier 39-åringen til magasinet, og utdyper budskapet på følgende vis:

- Jeg tolker berømmelse.

Chris Brown er en av de få kjendisene i videoen som har uttalt seg i etterkant av slippet.

«Kanye er gal. Talentfull, men gal», skriver Brown på sin Instagram-konto, sammen med flere smilefjes-ikoner.

En annen som har gitt lyd fra seg er USAs tidligere president George W. Bush.

69-åringens kommunikasjonssjef skriver følgende i en mail til Billboard, der han også kommer inn på Bush' utseende:

«Hvis det skulle være noen tvil kan jeg slå fast det åpenbare: Det er ikke President Bush. Han er i mye bedre form».

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

USAS FREMTIDIGE PRESIDENT?: Rapperen Kanye West stjal showet under årets MTV Video Music Awards da han annonserte at han vil stille som presidentkandidat i USA i 2020. Foto: Ap
USAS FREMTIDIGE PRESIDENT?: Rapperen Kanye West stjal showet under årets MTV Video Music Awards da han annonserte at han vil stille som presidentkandidat i USA i 2020. Foto: Ap Vis mer

LES OGSÅ: - Dette gjør Taylor Swifts eks rasende

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer