BLE SYK: Natt til tirsdag norsk tid ble Lena Dunham fraktet til sykehus. Samme kveld var hun på Met-gallaen i New York, en fest hun måtte forlate til fordel for helsa. Foto: Carl Timpone/BFA/REX/Shutterstock, NTB Scanpix
BLE SYK: Natt til tirsdag norsk tid ble Lena Dunham fraktet til sykehus. Samme kveld var hun på Met-gallaen i New York, en fest hun måtte forlate til fordel for helsa. Foto: Carl Timpone/BFA/REX/Shutterstock, NTB ScanpixVis mer

Lena Dunham:

Lena Dunham måtte sendes til akutten etter kjendisfest

«Girls»-stjernens aften på Met-gallaen fikk en brå slutt.

(Seoghør.no): Natt til tirsdag norsk tid var verdens største kjendiser og motepersonligheter samlet i New York, da den årlige Met-gallaen gikk av stabelen.

Rei Kawakubo og Comme des Garçons skulle hedres den kvelden, og kjendisenes antrekk skulle reflektere hennes storslåtte motekunst.

Lena Dunham (30) var blant gjestene som deltok. På den røde løperen strålte hun i en kjole fra Elizabeth Kennedy og en symbolsk pin fra klinikkjeden Planned Parenthood, men festen ble kort for «Girls»-stjernen.

Flere kilder forteller nå at hun ble fraktet til akutten under festen, ifølge Page Six.

På grunn av operasjon

Met-festen er en årlig begivenhet som samler verdens største magasiner, aviser og kjendiser til motefest. Dunham dokumenterte på Instagram at hun gjorde seg klar til festen, og la blant annet ut et ironisk bilde av seg selv. «Klar for Met» skrev hun tilhørende et toppløsbilde.

Met ready

Et innlegg delt av Lena Dunham (@lenadunham)

Hun har ennå ikke kommentert innleggelsen selv. Hun skal ha vært på sykehuset i et par timer, før hun ble sluppet ut etter å ha gjennomgått flere tester.

Lena lider av sykdommen endometriose, der vev av samme type som slimhinnen i livmoren også finnes på utsiden. Det skriver Norsk Helseinformatikk. Cystene kan variere i størrelse, og kan skape blødninger. 30 prosent av kvinner som utredes for barnløshet har lidelsen, mens mange har det uten å være klar over det.

Hun har valgt å være åpen om lidelsen flere ganger, og har blant annet skrevet om det i sitt eget tidsskrift Lenny Letter.

Forrige måned fortalte hun til leserne sine at hun har gjennomgått en operasjon for å fjerne endometriosen for godt, og at operasjonen var suksessfull. En venn av Lena sier til Page Six at innleggelsen natt til tirsdag var i forbindelse med den gjennomførte operasjonen.

fatal attraction

Et innlegg delt av Lena Dunham (@lenadunham)

Stjernen ser ut til å være ved godt mot. Lena har nemlig vært svært aktiv på sosiale medier etter innleggelsen. Hun la ut flere bilder fra gallaen, blant annet ett av henne og Joe Jonas.

Gikk ned i vekt

Tidligere i vår måtte Dunham se seg nødt til å kommentere sykdommen sin, etter å ha gått betraktelig ned i vekt.

«Jeg har gjort det temmelig tydelig de siste årene at jeg ikke bryr meg om hva andre tenker om kroppen min. Jeg har gått på rød løpere med klær i størrelse 42. Jeg har spilt inn sex-scener dager etter jeg har operert, full av arr», skrev hun blant annet.

Videre forklarte stjernen hva som er den egentlige årsaken til vektnedgangen.

«Akkurat nå prøver jeg med å kontrollere endometriosen gjennom en sunn diett og trening. Så vekttapet er ikke et tegn på at jeg endelig har latt meg påvirke av kritikerne. Kroppen min tilhører MEG - i alle faser, i hver iterasjon og hva enn jeg gjør med den, gir jeg ikke fra meg feminist-kortet til noen», skriver hun.

Lena har tidligere forklart at hun først begynte å trene for å bruke det som terapi mot angst, depresjon og tvangslidelser - problemer hun har slitt med en årrekke.

- Jeg var ungen som fant på tusen unnskyldninger for å slippe gymtimen. Jeg var super irritert fordi jeg måtte være med. Det var det siste jeg ønsket. Så jeg ble sjokkert da jeg senere fant ut at det faktisk ga meg glede å trene, har hun fortalt til ESPN, ifølge Contactmusic.com.

LES OGSÅ: - Madeleine ble ikke angrepet