IKKE FAN AV PRESIDENTKANDIDATEN: Lena Dunham legger ikke skjul på hvem hennes stemme går til i det amerikanske valget.  Foto: NTB Scanpix
IKKE FAN AV PRESIDENTKANDIDATEN: Lena Dunham legger ikke skjul på hvem hennes stemme går til i det amerikanske valget. Foto: NTB ScanpixVis mer

Lena Dunham harselerer med Donald Trump

«Girls»-stjernens harselas går verden rundt.

Det politiske budskapet er ikke til å misforstå hva gjelder «Girls»-stjerna Lena Dunhams (34) valg av halloweenkostyme i år.

På sin Instagram-profil har skuespilleren lagt ut et bilde hvor hun poserer heller lettkledd, med mannekeng-hender klistret til kroppen. 

Mens den ene hånda er strategisk plassert over brystet, ligger den andre på hofta, og lener seg mot skrittet til 34-åringen.

- Ha en fin halloween! Kjærlig hilsen et skritt som blir klådd på, skriver Dunham og legger til emneknaggen #imanasshole.

Utkledningen, som drar referanser til en mye omtalt uttalelse fra Donald Trump, har fått enorm oppmerksomhet både i sosiale medier og i pressen det siste døgnet.

Saken fortsetter under bildet.

POLITISK BUDSKAP: Skuespiller Lena Dunham sparte ikke på kruttet under årets halloween-feiring.  Foto: NTB Scanpix
POLITISK BUDSKAP: Skuespiller Lena Dunham sparte ikke på kruttet under årets halloween-feiring. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kjempe store pupper

Det var i begynnelsen av oktober at Washington Post publiserte en video fra 2005 der Trump kom flere nedsettende utsagn om kvinner.

Blant annet tok snutten for seg Trumps omtale av et mislykket forsøk på å forføre en kvinne.

- Jeg prøvde, men hun var faen meg gift. Jeg prøvde meg virkelig, men fikk det ikke til. Nå nettopp så jeg henne igjen, hun hadde fått kjempestore pupper og det hele. Hun har totalt forandret utseendet, sa Trump.

Presidentkandidaten skal også ha omtalt en rekke andre kvinner svært negativt. Blant annet snakket han om hvordan man kan te seg rundt kvinner når man «er en rik og kjent mann som ham selv».

- Klå henne i skrittet. Du kan gjøre hva som helst, fortalte Trump i videoen.

Saken fortsetter under bildet.

GIRLS: Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke og Zosia Mamet portretterer fire forskjellige New York-jenter i 20-årene i den prisbelønnede HBO-serien «Girls». Dette bildet er fra premieren av sesong to i 2013. Foto: ZUMAPRESS.com
GIRLS: Lena Dunham, Allison Williams, Jemima Kirke og Zosia Mamet portretterer fire forskjellige New York-jenter i 20-årene i den prisbelønnede HBO-serien «Girls». Dette bildet er fra premieren av sesong to i 2013. Foto: ZUMAPRESS.com Vis mer

- Vanskelig å svelge

Overfor People forklarer Dunham at særlig sistnevnte uttalelse var sjokkerende.

- Jeg vet at de ordene var vanskelig å svelge for en hver person. Kommentarene var ikke bare myntet på kvinner, men omhandlet alle personer som har blitt behandlet dårlig eller satt i bås av andre mennesker, sier hun.

Trump har beklaget innholdet i videoen, og beskrev det hele som «uskyldig gutteprat». Det har imidlertid ikke stoppet folk fra å harselere med presidentkandidaten i sosiale medier.

Lena Dunham har heller aldri lagt skjul på at hun står på motsatt side av bordet når det kommer til Donald Trumps politiske meninger.

I likhet med en rekke andre kjendiser at skuespilleren stått fast ved at hun vil flykte landet, dersom Trump blir amerikanernes neste president.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Kendall Jenner: - Jeg klarer ikke bevege meg om natten