Lena Dunham gjorde alt for å slippe å trene

I dag har «Girls»-stjernen snudd på flisa og prøver i stedet å gjøre trening sexy.

TRENINGSGLEDE: Lena Dunham forstår nå viktigheten av å trene og her koser hun seg på et stand up paddle board i New York i sommer. Foto: Splash News
TRENINGSGLEDE: Lena Dunham forstår nå viktigheten av å trene og her koser hun seg på et stand up paddle board i New York i sommer. Foto: Splash News Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lena Dunham (29) spiller både hovedrollen og skriver manus til den populære TV-serien «Girls».

Hun har fått mye skryt for sin realistiske fremstilling av sex og kropp, og har frontet sunne idealer ved å uttale at hun aldri ville hatt kroppen til en supermodell, og stolt vist frem sine flotte former i undertøyet på sosiale medier.

Selv begynte Lena å trene for å bruke det som terapi mot angst, depresjon og tvangslidelser - problemer hun har slitt med en årrekke.

Nå innrømmer skuespilleren, som tidligere har fortalt om at hun ble voldtatt på videregående skole, at treningsentusiasmen hennes fremdeles er ganske ny.

Men hun er sjeleglad for at hun ga det en sjanse.

- Jeg har aldri vært en fysisk engasjert person. Jeg var for eksempel ikke et atletisk barn, forteller hun til ESPN, ifølge Contactmusic.com.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ JOGGETUR: Lena elsker følelsen av at kroppen har blitt sterkere etter at hun begynte å trene. Foto: Splash News
PÅ JOGGETUR: Lena elsker følelsen av at kroppen har blitt sterkere etter at hun begynte å trene. Foto: Splash News Vis mer

- Jeg var ungen som fant på tusen unnskyldninger for å slippe gymtimen. Jeg var super irritert fordi jeg måtte være med. Det var det siste jeg ønsket. Så jeg ble sjokkert da jeg senere fant ut at det faktisk ga meg glede å trene.

Videre avslører Dunham, som tidligere har havnet på sykehus da hun prøvde å slanke seg, at tanken på å fylle 30 neste år ga henne et ekstra spark til å komme i bedre form.

- Kjæresten min sier alltid at jeg er den mest mentale eneriske og fysisk late personen han noen gang har truffet. Og det er sant.

Saken fortsetter under bildene.

LYKKELIG FORELSKET:Lena Dunham har vært kjæreste med musikeren Jack Antonoff siden 2012. De møttes på en blind date. Her er de på Emmy Awards i fjor.  Foto: Dee Cercone/Everett Collection                                   /All Over Press
LYKKELIG FORELSKET:Lena Dunham har vært kjæreste med musikeren Jack Antonoff siden 2012. De møttes på en blind date. Her er de på Emmy Awards i fjor. Foto: Dee Cercone/Everett Collection /All Over Press Vis mer

TV-STJERNER: Zosia Mamet, Jemima Kirke, Lena Dunham og Allison Williams spiller de fire hovedrollene i suksess-serien "Girls". Foto: Ap
TV-STJERNER: Zosia Mamet, Jemima Kirke, Lena Dunham og Allison Williams spiller de fire hovedrollene i suksess-serien "Girls". Foto: Ap Vis mer

- Forholdet mitt til kroppen min er i stadig utvikling. Jeg blir 30 neste år, og jeg måtte lære at jo eldre du blir, jo mer må man bevege seg. Man må bevege seg for å ikke dø, og for at ikke hjernen blir svekket. Man må bevege seg så man ser litt mer ut som en person man kunne tenke seg å være.

Med sin nye livsstilsendring er Lena nå lykkeligere enn på lenge.

- Endrofiner er ekte. Hvis man løper med noen i en time, så føler man seg bra. Ikke dårligere. Jeg føler meg mye sterkere og i bedre form nå enn tidligere.

- Det finnes tusen grunner til at trening er viktig, og jeg har blitt nødt til å finne måter å gjøre det sexy på for meg selv.

29-åringen deler ofte både oppturer og nedturer med fansen på sosiale medier. Nylig la hun ut dette bildet med en lang tekst om en tøff uke - i håp om å kunne inspirere andre som sliter.

 

LES OGSÅ: Her får Lena Dunham blackout

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer