Lena Dunham følte seg maktesløs etter voldtekten

Etter overgrepet holdt «Girls»-stjernen seg alene med frykten og skammen.

VIL HJELPE: Lena Dunham ble misbrukt som tenåring. Nå håper hun at hennes åpenhet kan hjelpe andre overgrepsofre. Foto: NTBscanpix
VIL HJELPE: Lena Dunham ble misbrukt som tenåring. Nå håper hun at hennes åpenhet kan hjelpe andre overgrepsofre. Foto: NTBscanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lena Dunham (28) har tidligere avslørt at hun ikke klarte å nyte sex før hun var 25 år fordi hun hadde «de mest katastrofale og foraktelige monstere i sengen og livet sitt».

Kort tid etterpå kom det frem at hun hadde blitt misbrukt seksuelt da hun gikk på videregående skole.

Nå åpner skuespilleren seg ytterligere om den fryktelige hendelsen.

- Jeg følte meg maktesløs etter voldtekten. Jeg følte at min verdi som menneske hadde blitt bestemt av noen andre, med en beskjed om at kroppen min var ikke min egen og valgene mine var meningsløse, sier hun ifølge Contactmusic.com.

Saken fortsetter under bildet.

MORSOM GJENG: Sammen med (f.v) Zosia Mamet, Jemima Kirke og Allison Williams gjør Lena Dunham stor suksess i TV-serien Girls.  Foto: Stella Pictures
MORSOM GJENG: Sammen med (f.v) Zosia Mamet, Jemima Kirke og Allison Williams gjør Lena Dunham stor suksess i TV-serien Girls. Foto: Stella Pictures Vis mer

Gjemte seg bak humoren

28-åringen snakker i dag åpent om episoden og har skrevet om voldtekten i boka «Not That Kind Of Girl» for å prøve å hjelpe andre som har vært gjennom det samme.

- Som feminist og en som har overlevd et overgrep, så er mitt ultimate mål å bruke min egen erfaring til å reversere stigma rundt dette, og å gi en stemme til andre overlevende.

Dunham, som gjør stor suksess som Hannah Horvath i komiserien «Girls», forteller videre at hun hadde vanskelig for å skrive om misbruket i boka.

- Kapittelet om voldtekten var virkelig skremmende for meg å dele med resten av verden. Det var en smertefull opplevelse både fysisk og psykisk, og jeg brukte lang tid på å prøve å akseptere det som hadde skjedd.

- Den gangen det skjedde klarte jeg kun å snakke om deler av det, men jeg gjemte meg bak humor, noe jeg alltid har gjort, for å prøve å snakke rundt det, sier hun, ifølge Daily Mail.

Saken fortsetter under bildet.

LYKKELIG: De to siste årene har Dunham vært kjæreste med musikeren og Fun-gitaristen Jack Antonoff (31). Foto: NTBscanpix
LYKKELIG: De to siste årene har Dunham vært kjæreste med musikeren og Fun-gitaristen Jack Antonoff (31). Foto: NTBscanpix Vis mer

Den resterende tiden på videregående var Dunham sterkt preget av voldtekten. Hun rørte ikke alkohol lenger, sluttet å gå på fester og å være sosial.

- Mye av tiden brukte jeg på å være redd og skamfull. Slik føler jeg det ikke lenger.

- Og det er ikke på grunn av jobben min eller kjæresten min, eller feminisme. Selv om alt dette hjalp. Det er fordi jeg fortalte historien, og føler meg mye mindre alene, forklarer hun.

LES OGSÅ: Dunham viste hva hun hadde under Golden Globe-kjolen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer