Lena Dunham feirer 11 kilos vektøkning

Viser frem sitt nye jeg i før- og etterbilde.

JUBLER: Skuespiller Lena Dunham har hatt en vektøkning på 11 kilo i løpet av ett år. Nå feirer 32-åringen det hun selv mener er en friskere hverdag, både fysisk og mentalt. Foto: NTB Scanpix
JUBLER: Skuespiller Lena Dunham har hatt en vektøkning på 11 kilo i løpet av ett år. Nå feirer 32-åringen det hun selv mener er en friskere hverdag, både fysisk og mentalt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I mars i fjor vakte skuespiller Lena Dunham (32) oppsikt etter å ha gått betraktelig ned i vekt.

32-åringen får ofte skryt for sin realistiske fremstilling av sex og kropp, og for å ha uttalt at hun «aldri ville hatt kroppen til en supermodell». Nettopp derfor ble fjorårets vektreduksjon et betent tema blant fansen.

I et innlegg på Instagram denne uken forteller Dunham at hun - på om lag ett år - har gått opp 11 kilo. Dette illustrerer 32-åringen ved å publisere før- og etterbilder av seg selv - der det første er tatt i april i fjor, og det andre er av nyere dato.

Og vektøkningen, den feires stort av hovedpersonen selv.

«I bildet til venstre: 62 kilo, fikk komplimenter hele dagen, ble tilnærmet av menn og havnet på forsiden av et ukeblad i forbindelse med en sak om dietter som funker», skriver skuespilleren innledningsvis.

Videre forteller hun imidlertid om baksiden av medaljen. Hvordan tilværelsen var preget av sykdom - både fysisk og mentalt.

«I bildet til høyre: 73 kilo, fornøyd, livsglad og fri, får komplimenter fra folk som faktisk betyr noe for meg (...).», fortsetter skuespilleren, og viser til takknemlighet for en bedre hverdag, preget av langt mindre sykdom.

POPULÆR GJENG: Lena Dunham ble verdensberømt gjennom tv-serien «Girls». Her er hun (nr. 2 fra venstre) avbildet med «Girls»-kollegene Jemima Kirke, Zosia Mamet og Allison Williams på premierefest i 2017. Foto: AFP/ NTB Scanpi
POPULÆR GJENG: Lena Dunham ble verdensberømt gjennom tv-serien «Girls». Her er hun (nr. 2 fra venstre) avbildet med «Girls»-kollegene Jemima Kirke, Zosia Mamet og Allison Williams på premierefest i 2017. Foto: AFP/ NTB Scanpi Vis mer

- Ikke latt meg påvirke

Årsaken til fjorårets vektnedgang, forklarte «Girls»-stjernen nemlig på følgende vis via Instagram:

«Akkurat nå prøver jeg med å kontrollere endometriose (tilstand der vev av samme type som slimhinnen i livmoren finnes utenfor livmoren, jour.anm.) gjennom en sunn diett og trening. Så vekttapet er ikke et tegn på at jeg endelig har latt meg påvirke av kritikerne. Kroppen min tilhører MEG - i alle faser, i hver iterasjon og hva enn jeg gjør med den, gir jeg ikke fra meg feminist-kortet til noen», skrev hun den gang.

Opererte bort livmoren

Plagene skuespilleren har hatt knyttet til den ovennevnte tilstanden, endometriose, førte blant annet til at 32-åringen opererte bort livmoren tidligere i år.

Lena forklarte i februar at hun bestemte seg for å gjennomføre inngrepet etter flere år med operasjoner og forsøk på bekkenbunnsbehandlinger, massasjer, terapi, fargeterapi, smertebehandlinger og akupunktur. Ingen av metodene hadde hjulpet.

Lena har tidligere forklart at hun blant annet har brukt trening som terapi mot angst, depresjon og tvangslidelser - problemer hun har slitt med i en årrekke.

- Jeg har aldri vært en fysisk engasjert person. Jeg var for eksempel ikke et atletisk barn. Jeg var ungen som fant på tusen unnskyldninger for å slippe gymtimen. Jeg var super irritert fordi jeg måtte være med. Det var det siste jeg ønsket. Så jeg ble sjokkert da jeg senere fant ut at det faktisk ga meg glede å trene, har hun fortalt til ESPN, ifølge Contact Music.

LES OGSÅ: - Ble dumpet fordi gutter fryktet at jeg skulle bli for tjukk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer