UTRINGET: Anna Sahlene og Maria Haukaas Storeng framfører låten "Killing me tenderly" under den fjerde delkonkurransen i den svenske Melodifestivalen 2009. Etter opptredenen direkte på svensk TV, var kommentatorene mest opptatt av Marias dristige kjole Foto: FRA SVT
UTRINGET: Anna Sahlene og Maria Haukaas Storeng framfører låten "Killing me tenderly" under den fjerde delkonkurransen i den svenske Melodifestivalen 2009. Etter opptredenen direkte på svensk TV, var kommentatorene mest opptatt av Marias dristige kjole Foto: FRA SVTVis mer

- Len deg ikke fram. Da kommer Norge til å skjemmes...

Utslått og ertet Maria Haukaas Storeng i Svensk Grand Prix.

SEHER.NO: - Før var det slik at man kunne være sikker på at uansett hvordan det gikk med Sverige i Grand Prix, så visste vi at det gikk dårligere med Norge. Slik er det ikke lenger. I fjor kom Norge og Maria Haukaas Storeng (29) på 5. plass, så hva gjorde vi da? Vi hentet henne hit.

Slik ble Maria Haukaas Storeng introdusert i den siste delfinalen i svensk Grand Prix lørdag kveld, der hun sang "Killing me tenderly", sammen med Anna Sahlene (32) som en svensk versjon av Bobbysocks.

Selv om kritikerne har likt låta, endte den på 7. plass i den fjerde delfinalen og ble dermed slått ut allerede før de avgjørende duellene.

Men kommentatorene i de største svenske avisene var langt mer opptatt av Marias kjole, enn av hennes opptreden.

- Litt kalt, men ganske fint. Går denne videre er det helt greit for meg. Som de sier i det lille landet i vest - det man ikke har i personkjemi tar man igjen i utrigningen, skriver musikkredaktør i Expressen, Anders Nunstedt om "det norske bidraget".

Aftonbladets Frida Sjödin gikk enda lengre i sin karakteristikk av Marias utringede kjole.

- Nå river vi grensene mot vest. Anne Sahlene og Maria Haukaas Storeng slår seg sammen til en superduo og synger "Killing med tenderly".

- Her synes tydelig finanskrisen også i Melodifestivalen. Sahlen hadde ikke nok klær til annet enn å gjøre klærne musekorte og Haukaas Storeng måttet ofre tøyet over brysetene. Len deg ikke fram, Maria, for da kommer hele Norge til å skjemmes og hele Sverige til å juble, skriver Aftonbladets Frida Sjödin.

Og en av overskriftene i avisen var "Kvällens bröstchock".

Også under fjorårets internasjonale finale skapte Marias dristige kjoler oppsikt i Beograd. Den gang forklarte designeren Anne Slaaen, om hemmeligheten bak kjolene.

- Jeg hadde bare så innmari lyst til å lage en kjole til henne. Hun er liksom Beyoncé på norsk, så formfull og flott. Og hun representerer en annerledes livsstil enn de radmagre modellene. Jeg tok utgangspunkt i timeglassfiguren hennes, og var veldig bevisst på linjene, sa Slaaen til Seher.no. 

- Kjolen er svært utringet, var dette også et bevisst valg?

- Ja, Maria er ikke spesielt høy, så det var for å få henne til å virke høyere og skape lengde, avslørte Slaaen om kjolens hemmelige effekt.

Fra den fjerde delfinalen var det Malena Ernman og Agnes Carlsson dom gikk derekte videre til finalen i Globen, mens Star Pilots og Sarah Dawn Finer kom til sistesjansen.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Har opplevd medaljens bakside