JAKTINSTINKT: Katter er jegere av natur. Og selv innekatter kan jakte - bare du hjelper å sette jakten i gang! Foto: All Over
JAKTINSTINKT: Katter er jegere av natur. Og selv innekatter kan jakte - bare du hjelper å sette jakten i gang! Foto: All OverVis mer

Lek pusen din glad

Høsten er en ypperlig anledning til å finne på nye sprell med katten din - både inne og ute.

ANNONSE: Lek er en stor del av hverdagen til kattene våre. Ikke bare holder de seg i form, de får også brukt det medfødte jaktinstinktet. Med mye lek og moro, får du en lykkelig katt. Her er litt inspirasjon til hva du og pus kan finne på.

Allerede når kattungene er fire uker gamle starter leken. De har knapt åpnet øynene før de begynner å lekeslåss med de andre i kullet for å finne ut hvem som er sjefen. Sakte, men sikkert endres fokuset, og når de er åtte uker gamle er oppmerksomheten rettet mot leker de kan jakte på.

Viktig med stimuli

Med stor selvtillit gyver de små nøstene løs på alt som beveger seg. Og akkurat dette instinktet er det viktig å stimulere, også når katten blir voksen.

Jaktinstinktet til katten er til en viss grad innlært fra kattemoren. Dersom den ikke har lært noe, vil den ofte bare skade byttet sitt og deretter leke med det.

Det er viktig å stimulere katten din for at den skal trives. Og ved å ta en real jaktøkt får pus utløp for instinktet sitt i leken, fremfor å finne på rampestreker i huset.

AU DA: Typisk innendørs rampestreker som du helst vil unngå. Foto: All Over
AU DA: Typisk innendørs rampestreker som du helst vil unngå. Foto: All Over Vis mer

Det er imidlertid viktig å variere leken, så ikke pus blir lei. Katter er nysgjerrige og liker å bruke hodet sitt. Et hett tips er å gjemme lekene når dere er ferdige, på den måten opprettholder du hele tiden kattens oppmerksomhet rundt leken når de er framme.

Bruk fantasien

Det finnes mye spennende og forskjellige leker å få kjøpt – både i butikken og på internett. Men det enkle er ofte det beste, så du har sikkert noe hjemme du kan bruke. Som for eksempel en pappeske - eller et gammelt garnnøste.

HUSK BELØNNING: Etter jakten (eller leken) er over, er det fint å avslutte med litt god mat. Hvis katten hadde jaktet på mus hadde den jo gjerne spist byttet sitt...
HUSK BELØNNING: Etter jakten (eller leken) er over, er det fint å avslutte med litt god mat. Hvis katten hadde jaktet på mus hadde den jo gjerne spist byttet sitt... Vis mer

Her kommer noen tips til lekende lette leker dere kan holde på med

- Katter syns bjeller og leker du trekker opp er fascinerende å leke med.
- Fyll småstein eller kongler i en bøtte slik at det rasler. Da kommer den fort
bort for å sjekke ut hva dette er.
- Hvis katten følger etter deg, kast en ball så den kan jage etter den.
- La en pappeske som katten kan klore på og gjemme seg i stå fremme på gulvet.
- Noen katter syns det er gøy å jakte på lys og skygger. Slå av lyset og finn frem lommelykten.
- Finn frem et garnnøste. Katten din vil straks prøve å få tak i nøstet. Trekk i snøret så han må løpe etter - og gjem deg gjerne bak en dørkarm så katten ikke ser deg...

Sett i gang – løp ut og lek med katten din. Det blir dere i godt humør av – begge to!

Og etter det kan pus kose seg med et deilig måltid Friskies. Det er en god belønning for vel utført jakt!

Les flere dyresaker her!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.