Kroatisk landslagsspiller:

Lei av penisbilder: - Forkastelig

Den kroatiske fotballstjernen Ana Maria Markovic (22) er ikke utelukkende positiv til oppmerksomheten hun får.

I VINDEN: Ana Maria Markovic, kroatisk landslagsspiller, har 700 000 følgere på Instagram. Noe av oppmerskomheten kunne hun spart seg for, sier hun. Foto: NTB
I VINDEN: Ana Maria Markovic, kroatisk landslagsspiller, har 700 000 følgere på Instagram. Noe av oppmerskomheten kunne hun spart seg for, sier hun. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I et intervju med den sveitsiske avisen 20 Minuten åpner den kroatiske landslagsspilleren opp om den enorme oppmerksomheten rundt henne som person.

- Jeg likte artiklene der jeg ble kalt for «den vakreste fotballspilleren» eller «en av de vakreste», fordi det gjør meg glad å høre at jeg er vakker. Men så dukket det opp avisartikler der jeg ble beskrevet som den «mest sexy fotballspilleren». Det likte jeg ikke, sier Markovic i intervjuet.

HELT OVER NATTA: Verden fikk øynene opp for islendingen Rúrik Gíslason da han ble byttet inn mot Argentina i VM 2018. Nå har karrieren skutt fart. Video: Rød Løper/RTL Vis mer

Hun forteller at hun følte seg redusert til en person med et utseende.

Fotballspilleren fra Grasshopper Zürich forteller at etter disse oppslagene skrev mange til henne og utga seg for å være agenter og managere. Flere av dem trolig falske.

- Jeg vet hva de var ute etter. Mange mennesker ga meg følelsen av at jeg var pen og at de på grunn av det kunne gjøre noe ut av meg på sosiale medier og ønsket å tjene penger på det, sier hun.

700 000 følgere

Hun er negativ til denne type oppmerksomhet.

- De har aldri sett meg spille fotball og ser meg bare på utsiden. Det synes jeg er veldig synd. Jeg mener at folk burde finne ut mer om hva jeg kan som fotballspiller, sier hun.

Over 700 000 brukere følger Marković på Instagram. Dessverre, forteller Markovic, sender mange av følgerne hennes også penisbilder. Hun kaller det «stygt».

- Det er noen få slike bilder, og det er virkelig forkastelig. Jeg vet ikke hvorfor en person gjør noe sånt, sier hun.

VENNSKAP: Mikkel Niva var gjest hos «Kåss til kvelds» og der avslørte han et hittil ukjent vennskap med Caroline Berg Eriksen. Video: TV2 Vis mer

- Profilerer kvinnefotballen

Det hun synes er fint, er derimot å profilere kvinnefotballen.

- Kombinasjonen av fotball, kvinner og skjønnhet er ikke så profilert i dag. Det finnes mange treningsmodeller og slikt. Folk er ikke lenger interessert i det, mener hun å observere.

Da hun var på samling med landslaget nylig, ville plutselig rundt 25 journalister intervjue henne på laghotellet. Forbundet grep da inn fordi de ville hun skulle få konsentrere seg om fotballen.

I intervjuet forteller hun at hun avslo et tilbud fra Playboy:

- Jeg hadde lagt ut noen provoserende bilder, men jeg ville aldri ha posert naken noe sted. Jeg kunne ikke levd med det – også av hensyn til familien min, sier hun.

SPARKEN: En fotballspiller i Thailand fikk sparken fra klubben etter denne alvorlige hendelsen under en fotballkamp i Bangkok. Vi advarer mot sterke bilder. Vis mer

I et annet intervju, med kroatiske Croatia Week, forteller hun om en kronglete ferd mot toppen.

- Veien min for å komme dit jeg er i dag, var ganske lang og hard. Overgangen fra Kroatia til Sveits var ikke lett i det hele tatt, innrømmer hun.

I VM-KVALIK: Ana Maria i aksjon for Kroatia i en VM-kvalifiseringskamp mot Romania nylig. Foto: NTB
I VM-KVALIK: Ana Maria i aksjon for Kroatia i en VM-kvalifiseringskamp mot Romania nylig. Foto: NTB Vis mer

Markovic har kroatisk mor og bodde i Kroatia til hun var 12 år, da hun flyttet med familien til Sveits. Hun valgte å spille for Kroatias landslag da landslagsledelsen kontaktet henne.

Motivert

Ana Maria er spiss og en typisk målscorer. Hun begynte å spille fotball i en alder av 14 og innså snart at hun hadde et talent for spillet.

- Jeg begynte å spille ut av motivasjonen jeg følte da jeg så at kvinnefotballen vokste mer og mer. Men jeg ble selvsagt inspirert av å se på fotballkamper for menn også, spesielt når Cristiano Ronaldo spilte, sier hun i intervjuet med Croatia Week.

SUPERSTJERNE: Den amerikanske fotballstjernen Tom Brady fikk nettet til å koke etter at han delte denne videoen på Instagram. Reporter: Kristoffer Løkås Vis mer

Ana Maria sier at hennes styrker er eksplosiviteten, å kunne bevege seg riktig i rommet og målscorer-egenskapene.

- Men talentet mitt kom ut fra trening, dedikasjon og utholdenhet. Det er nøkkelen, sier hun.

LES OGSÅ: - Jeg tilgir ham

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer