Aurora Gude:

Lei av «dickpics»: - Ekle personer

Realityprofilen mottar rundt 20 penisbilder hver dag.

LEI: Realityprofil Aurora Gude har sett seg lei penisbilder og ubehagelige meldinger. Nå tar hun et oppgjør med blotterne. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
LEI: Realityprofil Aurora Gude har sett seg lei penisbilder og ubehagelige meldinger. Nå tar hun et oppgjør med blotterne. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aurora Gude (28) hadde ingen planer om å forsvinne fra skjermen etter å ha dukket opp for første gang i 2014, da hun stakk av med seieren i «Paradise Hotel». Siden har det ballet på seg, og hun har vært å se i blant annet «Camp Kulinaris» og «Charterfeber» siden den gang. I tillegg driver hun med blogg og andre sosiale medier.

Hun anslår at alt fra 20 til 80 tusen mennesker ser innleggene hun legger ut på Snapchat hver dag. 28-åringen har åpen konto, slik at fansen kan sende henne meldinger og spørsmål om de lurer på noe. Åpenheten har imidlertid en bakside, som hun nå har sett seg lei.

- Folk har blottet seg for meg i rundt sju år, og nå er jeg lei. Hver eneste dag mottar jeg over 20 bilder og videoer av underliv, gjerne menn sine, og det har jeg ingen interesse av, sier hun til Se og Hør.

FORSKREKKET: Aurora Gude reagerer sterkt på måten krabbene avlives på i andre episode av «Camp Kulinaris». Vis mer

- Ekle personer

Gude har et ønske om å kommunisere med fansen, og mener derfor at det å gjøre Snapchat-kontoen sin privat ikke er et alternativ. Derfor har hun heller valgt å skrive et blogginnlegg, der hun innstendig ber avsenderne av de vulgære bildene og videoene om å slutte.

«Jeg synes det er ille at enkelte personer tror at Snapchat er en kanal der du uten konsekvens kan sende onani, seksuelt trakasserende meldinger og andre forstyrrende bilder og videoer til andre», skriver hun der.

I Norge er det ulovlig å sende nakenbilder til noen som ikke ønsker det. Det regnes som seksuelt krenkede atferd, og kan straffes med både bøter og fengsel. Gude har foreløpig ikke anmeldt noen av tilfellene, men sier hun har vurdert det lenge.

- BURDE IKKE MÅTTE: Gude forteller at hun kunne ha anmeldt alle blotterne, men mener i bunn og grunn at det ansvaret ikke burde ligge på henne. Foto: Privat
- BURDE IKKE MÅTTE: Gude forteller at hun kunne ha anmeldt alle blotterne, men mener i bunn og grunn at det ansvaret ikke burde ligge på henne. Foto: Privat Vis mer

- Da jeg skrev innlegget, kom jeg inn på tanken. Men jeg synes det er urettferdig at jeg må drive aktiv dokumentasjon, skrive en anmeldelse og levere den til politiet fordi jeg får noe jeg ikke har bedt om, sier hun, og fortsetter:

- Jeg burde ikke måtte anmelde det, de som sender sånne bilder burde slutte. Det har for meg blitt lettere å bare blokkere blotterne, men de dukker liksom opp hele tida. Det slutter ikke, sier hun.

- Disse menneskene må forstå at det er svært få som vil ha denne typen oppmerksomhet. Jeg har flere venninner i samme bransje som mottar lignende bilder og videoer, og vi vil rett og slett ikke ha det. Det er ekkelt og ugreit.

KRANGLING: Tidligere «Paradise Hotel»-vinner Aurora Gude har med seg søsteren og moren sin på «Charterfeber»-tur. Det ble alt annet enn en drømmeferie. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Over grensa

Det er ikke bare uønskede bilder Gude mottar. Det har hendt at hun har fått beskjed om at noen har oppholdt seg utenfor huset hennes, og at de har onanert mens de har sett henne gjennom vinduene. Akkurat det synes realityprofilen var guffent.

- Man får jo lyst til å rulle ned gardinene og gjemme seg, men man kan ikke leve livet sånn heller. Det er irrelevant om jeg tror på det de skriver eller ikke, det er jo en reell trussel for min sikkerhet.

Gude har i flere år vært kjæreste med Haakon Johan Lönner. På spørsmål om hvordan han opplever alt dette, svarer hun at han forsøker å ta det med et smil.

- Han har jo blitt vant til det, og kan ikke akkurat bli sjalu heller. Men det er jo klart at også han synes det er ekkelt. Han er enig i at enkelte går langt over grensa, sier hun.

NY UTFORDRING: Ann Marielle Lipinska og Aurora Gude, som var med i «Paradise Hotel» i 2014, deltok i «Charterfeber». Video: TV3 Vis mer

Vil ikke forlove seg

For Gude er Lönner den eneste mannen i livet hennes, og hun har ikke behov eller lyst på krenkende seksuelle framtoninger fra andre. I tidligere intervjuer har «Paradise Hotel»-profilen pratet varmt om kjæresten.

De planlegger ei framtid sammen, men har ingen planer om å gifte seg med det første.

- Jeg er bare 27 år, og har et helt liv foran meg. Jeg kan ikke bare forlove meg uten videre. Eller, jeg kan forlove meg, men da må det føles riktig, sa hun tidligere i år.

Gude la ikke skjul på at hun «tar livet som det kommer», og hver dag for det den er. Derfor synes hun det var vanskelig å svare på om hun kunne tenkt seg å gifte seg nå.

- Det er også noe med vår livssituasjon. Jeg skal på en måte være «ferdig» med livet, og være klar for å slå meg helt til ro.

LES OGSÅ: Forduftet etter utrosjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer