STADIG SPREK: Skuespiller Toralv Maurstad mener at mosjon, teateret og gode gener hjelper ham med å holde seg på beina. Her er han avbildet foran Nationaltheatret i fjor, i forbindelse med utgivelsen av selvbiografien «For et Liv».   Foto: NTB scanpix
STADIG SPREK: Skuespiller Toralv Maurstad mener at mosjon, teateret og gode gener hjelper ham med å holde seg på beina. Her er han avbildet foran Nationaltheatret i fjor, i forbindelse med utgivelsen av selvbiografien «For et Liv». Foto: NTB scanpixVis mer

- Lei av å bli spurt om døden

Og skuespiller Toralv Maurstad (86) mener at han ikke er en legende - i hvert fall ikke ennå.

SEOGHØR.NO: Skuespiller Toralv Maurstad (86) har lang fartstid både på norske teaterscener og TV-skjermer, og i høst blir han å se blant gjestene i «Stjernene på slottet» på TV2.   

86-åringen har i løpet av karrieren stilt opp til et utall intervjuer, og forteller til Dagbladet Magasinet at det er noen gjengangerspørsmål han begynner å bli lei av, som «frykter du døden?».

- Jeg frykter ikke døden nå. Men man kjenner jo ikke seg selv før den er der. Nå er jeg mer redd for et helvetes sykeleie. Hva som skjer etterpå, tenker jeg lite på, sier Maurstad i intervjuet.

Noe som morer teaterveteranen mer ved media, er den stadige omtalen av ham som «legende» i avisspaltene - en betegnelse han mener ikke hører hjemme blant de levende.

- En skulle tro det ble en slags stilling ledig etter at Per Aabel gikk bort. Jeg sto nest i køen. Legende?! Har du hørt! Jeg er da ikke død! fastslår han muntert overfor Magasinet.
 
Maurstad har tidligere uttalt til Seoghør.no at det å holde seg aktiv som skuespiller hjelper ham å holde seg i live. Senest i fjor høst spilte han hovedrollen i «Sokrates' forsvarstale» på Nationaltheatrets Amfiscenen.

Og med over 50 roller ved teatret, flere titalls roller i filmer og TV-serier, blant annet «Hotel Cæsar», samt lang fartstid som regissør og tidligere omstridt teatersjef ved både Oslo Nye Teater og Nationaltheatret, begynner vel Toralv Maurstad å nærme seg legendestatus - selv i levende live.

LES OGSÅ: Rolv Wesenlund er død