Ashley Graham:

Lei av å bli hyllet for selvtilliten

- Slitsomt at jeg alltid må snakke om hvor modig jeg er bare fordi cellulittene henger utenfor.

IRRITERT: Supermodellen Ashley Graham forteller hun at hun er lei av å bli hyllet for selvtilliten sin, bare fordi det ikke forventes at hun skal være stolt. Foto: NTB Scanpix
IRRITERT: Supermodellen Ashley Graham forteller hun at hun er lei av å bli hyllet for selvtilliten sin, bare fordi det ikke forventes at hun skal være stolt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det var i 2016 at supermodellen Ashley Graham (30) for alvor ble kjent da hun dukket opp på forsiden av magasinet Sports Illustrated sin badetøyutgave, som den aller første «plus size»-modellen.

Med flere opptredener på catwalker rundt om, egen undertøyskolleksjon og forsideintervjuer med blant annet ovennevnte magasin og det prestisjetunge magasinet Vogue, har 30-åringen etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller.

Hun har blitt hyllet av både utenlandske og norske eksperter for å stå frem som et godt forbilde, men nå er hun lei av at hun stadig må snakke om hvor modig hun er for å vise at hun er komfortabel i sin egen kropp.

- Det er slitsomt

I et intervju med Fashion Week, gjengitt av The Independent, forteller hun at hun er lei av å bli hyllet for selvtilliten sin, bare fordi det ikke forventes at hun skal være stolt.

HYLLES: Modellen Ashley Graham (29) har de siste åra vært på «alles» lepper. Med flere opptredener på catwalker rundt om, egen undertøyskolleksjon og forsideintervjuer med blant annet Sports Illustrated, har 29-åringen etablert seg som en av verdens mest omtalte modeller. Video: Addition Elle Les saken her: http://bit.ly/2eeEFAq Vis mer

- Det er ganske slitsomt at jeg alltid må snakke om hvor modig jeg er for å stille opp i bikini bare fordi cellulittene henger utenfor, forteller hun, og trekker frem det verste spørsmålet hun altfor mange ganger blir spurt om.

- «Hvordan fant du selvtilliten til å stille opp i bikini foran fotografene uten å bli retusjert?». Det er det verste spørsmålet. «Jeg har kommet meg over det», svarer jeg da.

Positiv effekt

Irriterende spørsmål fra pressen til tross, Ashley Graham bruker heller sin energi på den positive effekten modellkarrieren hennes har på unge jenter og kvinner.

Ifølge avisen er dét hennes hovedkilde til motivasjon.

- Vi har alle våre usikkerheter, men man lærer seg å vokse og elske seg selv. Jeg tenker på alle de kvinnene som har fått sine liv endret av å se bilder av meg som poserer selvsikkert til fotografene. Det er derfor jeg gjør det, sier hun.

Da supermodellen viste frem sin egen undertøykolleksjon under New York Fashion Week i september i 2016, der hun selv gikk ned catwalken, ble hun i etterkant omtalt som en «visning av kropps-positivitet», ifølge Aol.

Saken fortsetter under:

- Et forbilde

Her til lands har hun også blitt hyllet av moteeksperter som omtaler modellen som et forbilde.

Det var spesielt etter forsiden som den første «plus size»-modellen i Sports Illustrated sin badetøy-utgave, hun ble satt på kartet her hjemme.

Moteekspert Ida Elise Eide Einarsdottir hyllet Graham den gang, og uttalte at hun tror dette bare var fortsettelsen på et etterlengtet paradigmeskifte innenfor industrien.

- Det er selvsagt svært viktig for mangfold i motebransjen. Det er på mange måter et tegn i tiden, men det er mer enn bare en trend. Ashley Graham er nemlig et forbilde for mange, fortalte hun til Se og Hør den gang.

LES OGSÅ: - Jeg vet at jeg vil komme meg gjennom det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer