Legger skylda på kvinnene selv

- Humor har ingenting med kjønn å gjøre, sier Sarah Natasha Melbye foran årets Stand Up-festival.

GLEDET SEG: TV2-programleder Sarah Natasha Melbye (t.v) ankom åpningen av årets Stand Up-festival sammen med venninnen Elisa Krantz. Melbye er sikker på at det mannlige flertallet blant stand up-komikere ikke skyldes at menn er morsommere enn kvinner.. Foto: Hedda Fannemel Espeli, Seher.no
GLEDET SEG: TV2-programleder Sarah Natasha Melbye (t.v) ankom åpningen av årets Stand Up-festival sammen med venninnen Elisa Krantz. Melbye er sikker på at det mannlige flertallet blant stand up-komikere ikke skyldes at menn er morsommere enn kvinner.. Foto: Hedda Fannemel Espeli, Seher.no Vis mer
SEHER.NO: TV2-programleder Sarah Natasha Melbye (35) var en av kjendisene som møtte opp på åpningen av årets Stand Up-festival på Latter på Aker brygge onsdag.

De neste dagene vil nesten 70 komikere forsøke å lirke opp latterdøren hos publikum gjennom hele 16 forestillinger, men blant disse er kun et fåtall kvinner. Melbye er ikke overrasket over at kun et lite knippe av stand up-komikerne på programmet er damer.

- Kan det lave kvinneandelen skyldes at menn er morsommere enn kvinner?

- På ingen måte! Humor har ingenting med kjønn å gjøre, understreker TV-personligheten overfor Seher.no.

Men programlederen vedgår at spørsmål om hvorfor det finnes så få kvinner på stand up-scenen, dukker opp jevnlig i forbindelse med slike humorarrangementer. Hun har imidlertid en slags oppfordring til damer som ønsker å drive med humor.

- De kjempemorsomme damene som helt klart finnes der ute bør bare skrike ut! Så får de nok fort sjansen til å være morsomme på scenen også, sier hun til Seher.no.


Den blide 35-åringen, som ankom Latter sammen med venninnen Elisa Krantz, hadde høye forventinger foran kveldens åpningsshow, som ifølge henne «alltid er veldig bra». Hun gledet seg også over at åpningen bare er starten på en flott humoruke, og avslørte at hun har planer om å få med seg mye av underholdningen på Stand Up-festivalen.

- Men jeg skal også være på jobb og forberede meg til «Sommertid», så jeg vil ikke få med meg alt sammen altså, legger hun raskt til med et lurt smil.

Den rutinerte journalisten og programlederen er nemlig snart aktuell som Øyvind Fjeldheims makker i TV2s populære «feel good»-sommerprogram.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Mistet seieren - og 30 kilo!