Legger seg langflat for pressen

Sist gang Dolly Parton spilte i Norge, ble hun boikottet. Det skjer ikke denne gangen.

KUN STANDARDKRAV: Dolly Parton har tydeligvis lært etter den negative publisiteten hun fikk sist hun besøkte Norge. Foto: Stella Pictures
KUN STANDARDKRAV: Dolly Parton har tydeligvis lært etter den negative publisiteten hun fikk sist hun besøkte Norge. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: I mars i fjor holdt Dolly Parton (62) konserter i Oslo og Bergen. Den gang nektet aviser som VG, Aftenposten, Dagbladet, BT, BA og billedbyrået Scanpix å skrive under på kontrakten som innebar en fraskrivelse av opphavsretten til bildene som ble tatt.

Årsaken til boikotten var at var at de ikke ville la seg styre av et forsøk på å styre pressens redaksjonelle frihet.

Boikotten førte til flere negative oppslag rundt den populære artisten. Og i kveld spiller Dolly på Sør Arena i Kristiansand - med standardkrav, skriver VG.

- Når selv den gamle Botox-damen godtar hvordan vi gjør det i Norge, da er vi på god vei, sier leder i Pressefotografenes Klubb (PK), Terje Bringedal, om de senkede kravene.

En frilansfotograf fra Åsane Tidene signerte i fjor den kontroversielle kontrakten da Parton besøkte Bergen. Dermed endte det med at de fikk flere bilder slettet av artistens assistent. Begrunnelse? At skjørtekanten kom for langt opp på de aktuelle bildene.

Tirsdag kveld står Dolly Parton altså på scenen i kristiansand - med bare ett standard fotokrav. Det er lov å ta bilder under de tre første sangene - fra miksebordet.

- Jeg synes ikke fotokrav er greit, men et slikt kan aksepteres, sier Terje Bringedal til avisen.

LES OGSÅ: Dolly kom til kort