Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne:

Legger seg flate

Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik svarer på kritikken for forrige ukes podkastepisode hvor avdøde Ari Behn ble omtalt som «ubrukelig».

SVARER PÅ KRITIKKEN: Tirsdag 17. oktober tar Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne bladet fra munnen om kritikken de fikk da de omtalte Ari Behn i deres podkast. Her kan du høre hva de sier. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag forrige uke tok kjendismanager Erland Bakke et knallhardt oppgjør i et innlegg i Dagbladet mot komikerduoen Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne.

I forrige ukes podkastepisode med navn «Knulletorsdag, snapchatsnok og Nazi-Erna», tok de to blant annet for seg Vidar Kvalshaugs bok «Ari - Bohemen og bøkene».

I episoden ble det også fremsatt en rekke lite flatterende karakteristikker av den avdøde forfatteren. Blant annet sa Tusvik at man «må kunne si» at Behn var «ubrukelig».

- Dette har vi jo snakket om før. Vi har jo snakket om at Ari Behn ikke hadde så veldig mye bra sider, sa hun også i episoden.

Tusvik og Tønne sa forrige uke til Dagbladet at de ikke ønsket å imøtegå i Dagbladet, men førstnevnte skrev i en SMS at de eventuelt svarte i sin egen podkast.

PARODI: Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne parodierte Märthas engleskole i forbindelse med «Tusvik og Tønne Talkshow». Vis mer

- Var ikke morsomt

Og i dagens episode gjør de nettopp det. I podkasten innrømmer Tusvik at hun og Tønne var sleivete om Ari Behn og dummet seg ut.

- Og ja, jeg sa at han var ubrukelig - som er et ord jeg bruker veldig mye. Jeg bruker det om folk jeg liker, jeg bruker det om deg Lisa, jeg bruker det om Martin som jeg elsker alt på jord, jeg bruker det om barna mine, jeg bruker det om meg selv, og jeg vet at når jeg sier ubrukelig på den måten - i dette toneleiet, forteller hun, og fortsetter:

- Så er jeg nesten helt sikker på at alle som har hørt over 70 prosent av denne podkasten, vet hva jeg mener med å si ordet ubrukelig.

Videre påpeker hun at de har snakket mye fint om Ari Behn i tidligere podkast-episoder, og at de har hyllet hans datter, Maud Angelica Behn og hennes minnetale, som ble holdt i Ari Behns bisettelse i januar.

DUMMET SEG UT: I dagens episode av podkasten til Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne innrømmer de at de dummet seg ut i forrige ukes podkast. Foto: Terje Bendiksby / NTB
DUMMET SEG UT: I dagens episode av podkasten til Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne innrømmer de at de dummet seg ut i forrige ukes podkast. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Lisa Tønne på sin side legger seg helt flat, og innrømmer at de dro strikken altfor langt i forrige ukes podkastepisode.

- Noe av det tenker jeg var helt innafor, mens det var et par kommentarer og et par karakteristikker der som var helt ubrukelig. Det var ikke morsomt en gang. Det var helt forbanna unødvendig at vi gjorde det. Jeg er kjempe lei meg for at dette har såret mennesker som allerede står i sorg, sier Tønne.

Tønne påpeker at noen av karakteristikkene var på kommentarfelt-nivå, og beskriver noe av det de sa som helt begredelig.

SKEPTISK: Programleder for årets utgave av «Gullruten», Sigrid Bonde Tusvik, mener «Ex on the beach»-deltakere ikke fortjener mer oppmerksomhet enn de får i programmet. Vis mer

- Dårlig folkeskikk

Forrige uke la Dagbladet frem innholdet i episoden for Behn-familiens talsperson Geir Håkonsund som hadde følgende å si om tematikken:

- Generelt synes jeg det er skammelig, hensynsløst og dårlig folkeskikk å tråkke på en familie i sorg. Det hadde vært fint om han kunne fått hvile i fred. Tusvik og Tønnes uttalelser får stå for deres egen regning, skrev han i en SMS til Dagbladet.

Han opplyste videre om at Behns familie var orientert om podkasten, og ikke hadde noen øvrige kommentarer.

Som nevnt var kjendismanager Erland Bakke sterkt kritisk til omtalen av Behn i podkasten. I et innlegg i Dagbladet forrige uke rettet han ramsalt kritikk mot Tusvik og Tønne.

Bakke er blant annet manager for idrettsprofil John Arne Riise. Bakke og Riise er begge blitt omtalt i podkasten, blant annet i episoden «Petter Northug, koseklut og brystvorter på skogstur» 17. august.

Han representerer også TV-profil Linni Meister, artist Chris Medina og programleder Per Sundnes.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun fremførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Etterlyser etisk debatt

«Jeg har vært blant de mange Tusvik og Tønne har snakket negativt om. Det har fått kommersielle konsekvenser for meg. Men det er ikke derfor jeg skriver dette innlegget. Det Tusvik og Tønne gjør i ukas episode, gjør meg kvalm», skrev han blant annet i innlegget.

- Jeg har ikke tatt til motmæle tidligere, verken når de har omtalt meg eller profilene mine. Men jeg har førstehåndskunnskap om hva det vil si å bli hengt ut i podkasten deres, sa Bakke til Dagbladet.

Han sa han ikke liker podkasten, men understreket at han «skiller mellom podkast og person».

- Personene kjenner jeg ikke. De er gode underholdere og komikere, men det å bruke så mye tid på å si så mye nedsettende om andre mennesker, det har jeg aldri likt. Det skader mer enn det er morsomt, fortsatte han.

Videre etterlyste Bakke en etisk debatt rundt podkasten, og spesielt reagerte han på omtalen av Behn.

- Her kommer de med kjempegrove beskyldninger mot en person som slet psykisk i mange år, og som valgte å ta livet sitt. Kan vi ikke la Ari Behn få fred? Jeg tenker på de etterlatte, og reagerer på at de gjør et fullstendig karakterdrap på en person som ikke lever lenger, sa han.

LES OGSÅ: I sorg: - Tungt og trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer