Ørjan Burøe

Legger seg flat

Komikeren sier han ikke hadde fått med seg oppfordringen om å ikke dra på treningssentre i andre kommuner.

TRENTE I NABOKOMMUNEN: Komiker Ørjan Burøe beklager at han har trent i nabokommunen. Han er samtidig kritisk til at treningssentre stenges. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TRENTE I NABOKOMMUNEN: Komiker Ørjan Burøe beklager at han har trent i nabokommunen. Han er samtidig kritisk til at treningssentre stenges. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

For halvannen uke siden stengte Oslo alle treningssentrene som et tiltak for å slå ned på smittespredningen. Kort tid seinere fulgte Lillestrøm etter.

Da flyktet de treningsglade til Asker og Bærum, som også måtte se seg nødt til å stenge. Flere treningssentre har varslet om økt pågang fra folk bosatt i andre kommuner, på tross av anmodningen fra statsminister Erna Solberg om å holde seg mest mulig hjemme.

Komiker Ørjan Burøe er bosatt i Ski, men har i det siste byttet ut sitt nedstengte treningssenter i Norde Follo, med A.C.E treningssenter i Askim, skriver Smaalenenes Avis. Avisa har også trykket en skjermdump fra ei treningsøkt lagt ut på komikerens Snapchat-konto tirsdag.

- Jeg blir så forbanna. Vi gjør alt vi kan for å holde smitten nede. Vi har nektet folk å komme inn og vi har opplyst om dette på vår hjemmeside, sier daglig leder ved senteret, Roddy McLoud, til avisa.

Ørjan Burøes video går viralt, og denne uken var han gjest hos det britiske tv-programmet Good Morning Britain. Vis mer

- Legger meg paddeflat

Overfor Dagbladet presiserer Ørjan Burøe at han på ingen måte har begynt å trene i Askim kun fordi hans nærmeste senter er stengt.

- Jeg har vært medlem der i flere måneder. De har et godt tilbud med klatring og squash, så jeg også kan ta med kidsa på trening. Da sentrene stengte i Ski tenkte jeg bare «så heldig jeg er da», som kan dra dit, sier han.

Komikeren beklager samtidig at han ikke hadde satt seg grundig nok inn i anbefalingen om å ikke krysse kommunegrensa for å trene på senter.

- Jeg har 100 prosent respekt for anbefalinger og smittevernregler, og legger meg paddeflat for at jeg ikke har lest dem godt nok.

Burøe er imidlertid kritisk til stenging av treningssentre på generelt grunnlag, da svært få smittetilfeller kan spores hit. Han mener at myndighetene tar for lite hensyn til den fysiske og psykiske folkehelsa.

- Trening er utrolig viktig for kropp og sinn, spesielt i denne mørketiden. Jeg hadde skjønt det om de hadde dystre tall for treningssenter-smitte, men det har de jo ikke. Jeg er selv i en risikogruppe og tar mine forholdsregler, men synes det er rart at sentrene må stenge, mens kjøpesentrene får holde åpent, sier han.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Vil ikke stenge ned igjen

Smittevernlege i Indre Østfold, Barbro Kvaal, forteller at kommunen for tiden opplever at flere fra nærliggende kommuner med stengte sentre, kommer dit for å trene.

- Både Østfoldbadet og treningssentrene har kommet med en sterk anmodning om at det ikke skal komme «treningsflyktninger» hit. Vi synes ikke det er greit med økt press på vår kommune.

Indre Østfold ble hardt rammet av covid-smitte allerede tidlig i vår, og i august ble kommunen nødt til å iverksette svært strenge tiltak over en kortere periode for å få kontroll på den «ukontrollerbare» smittesituasjonen.

- Vi har ikke lyst til å stenge ned en gang til. Vi følger med og har situasjonen under oppsikt, men vi har ikke slått på alarmbjellene riktig ennå. Det sitter langt inne. Vi vil at hverdagen skal gå mest mulig normalt, og da er vi nødt til å ta noen hensyn, sier Kvaal.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer

I gjennomsnitt har kommunen nå tre nye smittetilfeller om dagen, og har blant annet tatt et klassetrinn ut i karantene etter to påviste smittetilfeller. Smittevernlegen er også fornøyd mest testkapasiteten, som sikrer effektivitet i smittesporingsarbeidet.

LES OGSÅ: «Er det dette som er livet mitt nå?»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer