Lili Reinhart:

Legger seg flat etter toppløs-protest

- Skjønner at det var tonedøvt.

KRITISERES: Da Netflix-stjernen Lili Reinhart delte et toppløsbilde på Instagram, var det mange som så rødt. Det er det gode grunner til. Foto: NTB scanpix
KRITISERES: Da Netflix-stjernen Lili Reinhart delte et toppløsbilde på Instagram, var det mange som så rødt. Det er det gode grunner til. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Den siste tiden har millioner av mennesker på Instagram og i andre sosiale medier delt innlegg i solidaritet med «Black Lives Matter»-bevegelsen, mens andre har delt informasjon om hverdagsrasisme, protestert offentlig og delt underskriftskampanjer. George Floyd-drapssaken i mai blåste nytt liv i bevegelsen.

Vis mer

Mange har latt seg engasjere i diskursen, som på ingen måte har avtatt ennå. Tusenvis oppfordrer blant annet til at politifolkene som var til stede da den 26 år gamle ambulansearbeideren Breonna Taylor ble skutt og drept i Kentucky i mars, bør arresteres. FBI har uttalt at de etterforsker saken, men det er ikke tatt ut noe tiltale foreløpig.

Breonna Taylor ble skutt minst åtte ganger, og flere krever nå handling og mener at rettsvesenet må utvise rettferdighet. En av dem som har kastet seg inn i debatten er «Riverdale»-skuespiller Lili Reinhart (23).

- Forklastelig

Nylig la hun ut et bilde på Instagram der hun gjorde det klart at hun ville ha politifolka som var involvert arrestert.

Måten hun gjorde det på vekket derimot såpass mye negativ oppmerksomhet at hun så seg nødt til å slette innlegget. Det melder blant annet Cosmopolitan.

23-åringen la nemlig ut et toppløsbilde, med følgende beskrivelse: «Nå som puppen min har fått oppmerksomheten deres - Breonna Taylors drapsmenn er fortsatt ikke arrestert. Vi må kreve rettferdighet», skrev hun til sine 24,4 millioner følgere.

Det tok ikke lang tid før kritikken begynte å rulle inn, og innlegget forsvant. Flere mente det var leit at stjernen brukte 26-åringens dødsfall som en måte å få oppmerksomhet på, og hun ble raskt beskrevet som «forkastelig» og «egoistisk».

På Twitter valgte stjernen senere å forklare seg etter kritikkstormen.

«Jeg har alltid forsøkt å bruke min plattform til noe godt. Og jeg snakker høyt om ting som er viktige for meg. Jeg kan innrømme feil jeg begår, og denne gangen begikk jeg en feil ved bildebeskrivelsen. Det var aldri intensjonen min å fornærme noen, og jeg beklager virkelig til dem som ble støtt», skriver hun i en av meldingene.

23-åringen følger dessuten opp med at hun «forsøker å lære», men at hun i ettertid forstår at det hun skrev var «tonedøvt».

«Jeg hadde virkelig gode intensjoner, og jeg tenkte virkelig ikke på at det kunne oppfattes lite sensitivt», avslutter stjernen.

RART: Forholdet mellom Cole Sprouse og Lili Reinhart skal angivelig være slutt - men skuespillerne fra «Riverdale» måm av naturlige årsaker møtes i prosesjonell jobbsammenheng. Vis mer

Engasjerer seg

I tråden diskuterer fansen fortsatt flittig. Mens enkelte godtar beklagelsen, mener andre at skaden allerede har skjedd.

Reinhart er for øvrig ikke den eneste stjernen som har kastet seg inn i debatten. Nylig krevde Beyoncé også at de involverte i Taylors dødsfall skulle arresteres.

DREPT: Breonna Taylor ble i mars skutt og drept i sitt eget hjem. Foto: NTB Scanpix
DREPT: Breonna Taylor ble i mars skutt og drept i sitt eget hjem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det har nå gått over tre måneder siden medlemmer av politidepartementet i Louisville (LMPD) drepte Breonna Taylor, skrev Beyoncé nylig.

Ransakelsen av Taylors leilighet var en del av en narkotikaetterforskning. Taylor, som jobbet som akuttmedisinsk tekniker, var ikke en mistenkt i saken og det ble ikke funnet narkotika.

Politiet åpnet ild etter at hennes kjæreste fyrte av ett skudd, da han trodde hjemmet deres ble invadert. Han traff en politibetjent i beinet, og betjentene svarte med å fyre av mer enn 20 skudd, skriver The Guardian.

En «no knock warrant» gir politiet i USA rett til å ta seg inn på en eiendom uten å varsle beboerne, for eksempel ved å ringe på eller banke på.

LØVENES KONGE: Forrige dagen kom de siste bildene fra den kommende Løvenes Konge-filmen hvor Beyoncé og artisten Childish Gambino synger den kjente låta «Can you feel the love tonight». Vis mer

Det var nettopp på slikt grunnlag at politibetjentene skal ha tatt seg inn i leiligheten hennes. I juni vedtok byrådet i Louisville «Breonnas lov», som forbyr «no knock warrants» og krever at alle kroppskameraer skal være skrudd på før og etter hver ransakelse, ifølge ABC News.

FORANDRING: George Floyds datter Gianna mistet faren sin, bare seks år gammel. De fire politimennene som var involvert er nå siktet i saken. En av dem for forsettlig drap og de tre andre for medvirkning til drap. Video: Stephen Jackson Vis mer

- Samtidig som «Breonnas lov» ble vedtatt i Louisville og en føderal lovgivning har blitt introdusert, som også vil bannlyse «no knock-warrants», er disse små skrittene i riktig retning smertefulle påminnelser om at det fortsatt ikke har vært noe rettferdighet for Breonna Taylor og hennes familie, skrev Beyoncé videre.

Foreløpig er altså ingen arrestert. Av andre kjendiser som har kastet seg inn i saken, finner vi blant andre Kanye West. Han har donert to millioner dollar til familiene til George Floyd, Ahmaud Arbery og Breonna Taylor.

EMOSJONELL: Talkshow-verten James Corden bryter i tårer etter en samtale med sin kollega Reggie Watts, i kjølevannet av George Floyds dødsfall. Video: Rød Løper/The Late Late Show With James Corden Vis mer

LES OGSÅ: - Dette er bare trist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer