Kristin Gjelsvik og Belinda Jakobsen:

Legger seg flat etter sex-prat

En drøy uke etter «Debatten» deler Belinda Jakobsen og Kristin Gjelsvik en ny episode av podkasten sin. Her er «hengepupper og lange kjønnslepper» et av temaene.

ANGRER: Kristin Gjelsvik og Belinda Jakobsen beklager seg etter ny kroppspress-smell i podkasten. Foto: Privat
ANGRER: Kristin Gjelsvik og Belinda Jakobsen beklager seg etter ny kroppspress-smell i podkasten. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toppblogger Kristin Gjelsvik (33) har den siste tiden vært sentral i flere debatter som omhandler blant annet kroppspress og norske influenseres påvirkningskraft, og har snakket høyt om hva hun mener om dem som deler detaljer rundt sine kirurgiske inngrep.

Blant annet reagerte hun kraftig på at Sophie Elise Isachsen (25) tok med seg tv-seerne til Los Angeles for å utføre en korrigerende rumpeoperasjon i tv-serien «Sophie Elises Verden», og stilte i «Debatten» for å dele hva hun syntes om saken.

PODCAST: Under kveldens Debatten på NRK ble bligger Kristin Gjelsvik konfrontert om hennes beskrivelser av en mikropenis i sin podcast. Video: Celina Morken Vis mer

I «Debatten» ble imidlertid Gjelsvik selv også konfrontert med kroppsrelaterte uttalelser hun har kommet med, da hun i podkasten «Snikk Snakk!» harselerte med en tidligere sexpartners mikropenis i en av episodene. Gjelsvik beklaget, og slettet siden podkast-episoden.

Nå, en drøy uke senere, har 33-åringen måttet slette nok en episode av podkasten hun har sammen med venninna Belinda Jakobsen (34).

Slettet nok en episode

Denne gangen er det derimot ikke mikropeniser som blir omtalt, men «hengepupper og lange kjønnslepper».

Episoden med navn «Isabel Raad, pekefinger og et liv med eller uten barn» ble tirsdag først delt i sin helhet, før den seinere ble fjernet helt. Deretter ble det lagt ut en ny, redigert versjon av episoden.

Midtveis inn i den redigerte episoden beklager både Gjelsvik og Jakobsen på det som ble sagt.

I den opprinnelige episoden uttalte nemlig Jakobsen at hun ville ha sagt fra til sexpartneren sin om hun har «en pupp eller en kjønnsleppe som henger ekstremt langt ned». Dette fordi at det «ikke skal bli et overraskelsesmoment».

Ytringene angrer hun på nå.

- Min intensjon var at vi bør kunne snakke med sexpartnerne våre om usikkerhetene våre, være åpne og ærlige for å kunne slippe oss helt løs i en såpass intim setting, ikke at man skal advare, sier hun til Se og Hør.

Jakobsen forklarer at hun og Gjelsvik valgte å slette podkast-episoden fordi deler av den hørtes feil ut i etterkant. På bakgrunn av at de to er bestevenninner som kjenner hverandres verdier og hensikter inn og ut, kan det fort skje at de hopper over forklaringer når de snakker sammen - også i podkasten.

- Vi måtte forklare vårt ståsted bedre, og ikke ta det for gitt at våre lyttere kjenner våre verdier og intensjoner på forhånd, sier hun om hva slags endringer de måtte gjøre.

- Må være mer bevisst

Jakobsen forteller at hun begynte å gråte da hun hørte episoden igjen, da hun innså hvor feil det hørtes ut - og at det ikke speilet intensjonen hennes.

- Det jeg prøvde å si, er at kropp er topp, og at sex kan gå fra å være dårlig til helt fantastisk bare ved å ha den ene samtalen, sier 34-åringen.

Jakobsen sier at hun selv har både «hengepupper og lange kjønnslepper», og aldri har «advart» partnere om det.

- Derimot har jeg vært åpen dersom jeg har hatt en usikkerhet. Vi må slutte å tro at dette er feil eller flaut.

Hun legger derimot ikke skjul på at utsagnene hennes kan ha hatt en stor påvirkning på lytterne, og sier det var vondt å høre på episoden.

SJOKKERT: Kristin Gjelsvik og Dennis Poppe får besøk av Silje Sandmæl i andre episode av «I lomma på Silje», og blir, mildt sagt, overrasket over eget forbruk. Vis mer

- Jeg er selv 34 år, og har vært mye usikker på egen kropp. Drømmen min har vært å være den personen jeg selv har savnet på internett, og derfor føltes det vondt å lytte til min egen podkast der jeg hørtes ut som en av de jeg absolutt ikke ønsker å være, sier Jakobsen til Se og Hør.

I framtida vil hun være mer bevisst på hvordan hun ordlegger seg, og til Se og Hør forteller Jakobsen at hun som følge av de nylige uttalelsene har lært at hun må tenke mer over hvordan en utenforstående lytter kan motta det hun forteller i podkasten.

- Hørtes fullstendig feil ut

REAGERER: Dennis Poppe Thorsen går i tottene på samboeren Kristin Gjelsvik i «Kjendismødre». Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

Gjelsvik på sin side kan fortelle til Se og Hør at hun og Jakobsen har snakket mye utenom podkasten om det å være åpen med partnere vedrørende kroppslige usikkerheter.

- Vi har derfor hatt mange samtaler rundt viktigheten av kommunikasjon med seksuelle partnere, forteller Gjelsvik.

- Dette var hensikten og intensjonen, så jeg skjønte hvor hun skulle med samtalen. Dessverre ble veldig feil ord brukt, og det hørtes fullstendig feil ut, legger hun til.

- Hvorfor stoppet du henne ikke?

SKIVEBOM: Toppblogger Kristin Gjelsvik mener det er forferdelig trist og ikke minst uheldig at podkast-episoden kom bare ei drøy uke etter «Debatten». Foto: NTB Scanpix
SKIVEBOM: Toppblogger Kristin Gjelsvik mener det er forferdelig trist og ikke minst uheldig at podkast-episoden kom bare ei drøy uke etter «Debatten». Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Fordi jeg skjønte hennes intensjon og hensikt med samtalen, men så fort jeg hørte hvor feil dette kunne oppfattes av lyttere som ikke forstår hennes bakgrunn eller hennes intensjon med samtalen. Spesielt med tanke på at hun bruker ord som «advare», som jeg aldri før har hørt henne bruke, slettet jeg episoden, svarer hun.

Mener det var uheldig

Når Se og Hør gjør Gjelsvik oppmerksom på at podkast-episoden kom bare ei drøy uke etter «Debatten», legger hun ikke skjul på at det er «forferdelig trist og uheldig».

- Du er jo veldig opptatt av å ikke skape kroppspress, men er ikke slike utsagn i en podkast en måte å skape kroppspress på?

- Absolutt. Som sagt var hensikten helt annerledes enn hva som kom ut. Alle som kjenner både Belinda og meg, eller har fulgt oss lenge, vet jo nøyaktig hva vi står for, forteller Gjelsvik og fortsetter:

- De vet også hvor mye kroppspress har ødelagt for Belinda, og hvor mye hun har jobbet for å være et åpent og godt forbilde for sine følgere.

Podkasten «Snikk & Snakk!» gis ut av Adlink som igjen eies av Aller Media - som også eier Se og Hør.

LES OGSÅ: - Norges dårligste og farligste forbilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer