Fie Laursen:

Legger seg flat etter rumpebråk

Ønsker ikke lenger å reklamere for plastiske operasjoner.

YDMYK: Den danske infleunseren Fie Laursen innrømmer at hun har påvirket unge mennesker gjennom reklamering for plastiske operasjoner. Foto: Ritzau Scanpix
YDMYK: Den danske infleunseren Fie Laursen innrømmer at hun har påvirket unge mennesker gjennom reklamering for plastiske operasjoner. Foto: Ritzau Scanpix Vis mer
Publisert

Den danske influenseren Fie Laursen (23) har fått enorm oppmerksomhet den siste tida etter at hun en rekke ganger har reklamert for plastiske operasjoner - og i tillegg delt ut rabattkoder for det.

På sin egen Instagram har 23-åringen promotert resultatene etter operasjonene, i tillegg til andre justeringer hun har fått utført på utseendet sitt.

Kritikken haglet etter at hun blant annet delte en video der hun får utført en såkalt «brazilian butt lift». Inngrepet, som for øvrig ble sponset, fikk Laursen utført på en klinikk i Tyrkia - som hun er ambassadør for.

Blant andre Forbrukertilsynet gikk hardt ut mot Laursen, og slo fast at videoen brøt den norske markedsføringslovens paragraf 21 b. At markedsføringen rettet seg mot norske forbrukere, og særlig mot barn, førte til at Forbrukertilsynet slo ned på saken.

FÅR KRITIKK: Den danske influenseren Fie Laursen (23) la denne uka ut en oppsiktsvekkende video. Video: Foreign Fie / YouTube Vis mer

- Dette er kroppspress på sitt aller verste. Dette er reklame som spiller på sosial usikkerhet, dårlig samvittighet og dårlig selvtillit, det er kryss på alle punkter, sa Tonje Skjelbostad i Forbrukertilsynet til Dagbladet i slutten av desember.

Innrømmer sine feil

Nå legger influenseren seg flat i et nytt innlegg på Instagram, der hun har valgt å innrømme sine feil.

«Jeg har tatt et valg om å slå egoet mitt i jorda - og innrømme mine feil. Å reklamere for plastisk kirurgi», åpner hun innlegget med.

INNRØMMER FEIL: I dette innlegger legger Fie Laursen seg flat, og ber unge mennesker om å forstå at skjønnhet og selvtillit kommer innenfra. Foto: Skjermdump Instagram
INNRØMMER FEIL: I dette innlegger legger Fie Laursen seg flat, og ber unge mennesker om å forstå at skjønnhet og selvtillit kommer innenfra. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

Laursen hevder at hun fremdeles står ved sine operasjoner, og utelukker ikke at det vil bli flere i framtida. Hun erkjenner imidlertid at det trolig påvirker mange unge mennesker.

«Dog vil jeg innrømme at det muligens påvirker unge til å tenke at de ikke er bra nok - og at de skal legge seg under kniven når jeg som offentlig person deler rabattkoder og får det til å virke som en «quick fix». Skjønnhet og selvtillit kommer innenfra - og jeg vil ikke promotere plastisk kirurgiske klinikker til dere noe mer via mine sosiale medier», fortsetter hun.

Avslutningsvis påpeker 23-åringen at hun ikke er imot plastiske operasjoner, men at hun ikke lenger kan stå inne for å reklamere for det.

Massiv kritikk

Da det stormet som mest etter rumpeinnleggene, var det flere norske influensere som kastet seg inn i debatten. Blant disse var Kristin Gjelsvik (32), som mente markedsføringen var både «forkastelig» og «ansvarsløs».

- Denne saken er så horribel, dette har nådd et helt nytt nivå, sa toppbloggeren til Dagbladet den gang, og la til:

- Her snakker man åpent om hvordan man blir kvitt kompleksene i stedet for å jobbe med hodet. Dette er direkte farlig markedsføring rettet mot en sårbar gruppe.

Også Halvor Harsem (30), bedre kjent som Kong Halvor, slang seg inn i debatten den gang.

I TV 2 Sumo-serien «Sophie Elises verden» får man bli med Sophie Elise når hun opererer rumpa si i Los Angeles. Video: Rød Løper / TV 2 Sumo Vis mer

Han mente Laursen bare var én av mange som bidrar til et usunt fokus, og at det er handlingene, ikke henne som person, han lar seg provosere av. Han mente også at influenseren gikk bevisst inn for å provosere.

- Jeg synes det er feil å kåre henne til den store, stygge ulven, hun finner ikke akkurat opp kruttet på nytt. Jeg driter egentlig i henne, det er det hun driver med som jeg bryr meg om.

LES OGSÅ: Brakk ryggen på ferietur

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer