Coronaviruset:

Legger seg flat etter reality-treff

Møttes for å se premieren av «Ex on the beach», og delte bilde på sosiale medier.

BEKLAGER: Even Langås Kvam er blant realityprofilene som mandag samlet seg for å se premieren av «Ex on the Beach». Sammenkomsten fikk flere til å reagere, og nå legger han seg flat. Foto: Roy Darvik/TV3
BEKLAGER: Even Langås Kvam er blant realityprofilene som mandag samlet seg for å se premieren av «Ex on the Beach». Sammenkomsten fikk flere til å reagere, og nå legger han seg flat. Foto: Roy Darvik/TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som følge av de mange tilfellene av coronasmitte her til lands, har myndighetene de siste dagene satt til verks en rekke tiltak for å unngå at viruset spres ytterligere. Blant annet har reglene for hjemmekarantene blitt tydeligere, og også de som ikke er i karantene må følge ulike tiltak.

Utenfor karantene bes folk om å holde avstand til hverandre - på jobb, utendørs og andre steder. FHI ber folk om å begrense antall personer de oppholder seg med, og bare få besøk av noen få av gangen.

Da et knippe realitydeltakere samlet seg for å se premieren av «Ex on the beach» mandag kveld, var det dermed flere som reagerte.

BEKLAGER: De siste dagene har det stormet mot komiker og tv-profil Herman Flesvig etter at det ble kjent at han i helga hadde reist på hyttetur. Nå beklager han. Video: Instagram/@hermanflesvig Vis mer

Reality-sammenkomst

I og med at det nå er blitt iverksatt tiltak for å hindre ytterligere smitte, har også diverse premierefester blitt avlyst - blant annet festen for den nye sesongen av «Ex on the beach».

På bakgrunn av dette samlet en liten gjeng seg for å se premieren mandag kveld, hvorpå en av dem som var til stede delte et bilde av sammenkomsten på Instagrams historiefunksjon. Siden har bildet blitt delt på det anonyme nettsamfunnet Jodel, der flere reagerer på «festen».

«Det er på grunn av realityfolk som dette at denne dugnaden ikke fungerer optimalt», er det en som kommenterer under bildet på Jodel.

Også tidligere fotballspiller Mads Hansen (36), som til stadighet kaster seg på debatter rundt influensere og tv-profiler i sosiale medier, har fått med seg innlegget. Han skriver dette i et innlegg på sin Instagram-profil:

«Jada, jeg vet myndighetene fraråder nærkontakt og festing med andre på grunn av smittespredning og blablabla, men når vi har vært med på «Ex on the Beach» og det er premiere får nesten korona bare være korona».

- Tok forholdsregler

Overfor Se og Hør kan Mario Riera (21) avkrefte at det var snakk om en fest. Han er blant realityprofilene som var til stede, og sier at alle som samlet seg tok visse forholdsregler.

- Det var ikke en fest eller noe. Vi var ni stykker som var og så premieren sammen, forteller han.

Riera understreker at han personlig bare omgår seg med folk han vet ikke har vært med noen som er syke, og at alle er flinke med håndhygiene.

- Selv går jeg rundt med Antibac hele tida, og vi er flinke til å ta forholdsregler. Jeg tar viruset veldig seriøst, og drar ikke på fest og sånne ting, forteller realityprofilen - som er blant deltakerne i «Ex on the Beach».

TOK FORHOLDSREGLER: Mario Riera understreker at alle som var til stede mandag kveld var friske og raske, og at de hadde god hygiene. Foto: Rune Bendiksen / TV3
TOK FORHOLDSREGLER: Mario Riera understreker at alle som var til stede mandag kveld var friske og raske, og at de hadde god hygiene. Foto: Rune Bendiksen / TV3 Vis mer

Riera har fått noen meldinger om at det var uforsvarlig, og til en viss grad skjønner han at enkelte nå reagerer.

- Jeg kan jo skjønne at folk mener det, men det er samtidig noe med at man passer på hvem man er med. Vi er ikke en uforsvarlig gjeng, selv om det kan se sånn ut, sier 21-åringen.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

- Alltid Antibac i lomma

Riera er selv i risikogruppen, da han grunnet sykdommen Ulcerøs Kolitt har litt dårligere immunforsvar enn andre. Derfor er han ekstra varsom.

- Jeg er ekstra forsiktig, og omringer meg bare med mennesker jeg vet er flinke til å passe på. De jeg bor med er også veldig flinke på det, og jeg har alltid Antibac i lomma, sier Riera.

Han mener mye av kritikken kommer fordi han er en offentlig person.

- Med en gang du er en offentlig person, får du kritikk. Jeg hadde fått kritikk bare jeg hadde gått på gata med en kompis, sier han, og understreker at det å ta viruset på alvor er svært viktig i disse dager.

Selv skal han nå reise hjem til Bergen, for å tilbringe tid med familie og de som står ham nær i hjembyen.

- Jeg blir der til ting roer seg litt. Det er viktig i denne tida å være sammen med de man er glad i, fastslår han.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

Legger seg flat

Even Langås Kvam (21) var også til stede og så premieren mandag kveld. Han er en av deltakerne i årets sesong av «Paradise Hotel» på TV3.

Også han understreker at det ikke var snakk om en fest, men i ettertid ser han at det burde vært unngått.

- Vi vet at vi tabbet oss ut med tanke på coronaviruset, selv om vi var svært nøye på håndvask og hygiene. Vi tok forholdsregler, men det var en stor feil fra vår side å i det hele tatt ha en sammenkomst. Det var utrolig uansvarlig og egoistisk, sier Kvam.

- Jeg legger meg helt flat. Det var en sinnssykt stor tabbe, og det skal ikke skje igjen, legger 21-åringen til, og understreker at de på forhånd tok en vurdering på om noen hadde noen symptomer eller lignende - men at de alle heldigvis var i fin form mandag.

CORONA: Delte dette med Twitter-følgerne sine mandag. Video: @idriselba. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Han tar til seg kritikken.

- Jeg ser på dette som alvorlig kritikk, selv om jeg ikke har lest noe særlig av kritikken. Vi må holde oss hjemme, tenke over hva vi har gjort, og at det var en stor tabbe, sier han.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med flere av de andre som var til stede, foreløpig uten hell.

LES OGSÅ: Venter sitt første barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer