Kate Moss:

Legger seg flat etter ni år

Angrer på uttalelsen fra 2009.

SNUR: Kate Moss sjokkerte en hel verden for ni år siden, da hun kom med et famøst sitat om spising. Nå går hun tilbake på det. Foto: NTB scanpix
SNUR: Kate Moss sjokkerte en hel verden for ni år siden, da hun kom med et famøst sitat om spising. Nå går hun tilbake på det. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Kate Moss (44) assosieres til flere ting. Hun har hatt en av motebransjens største karrierer siden debuten på slutten av 1980-tallet, og anses som en av verdens første supermodeller. Hun knyttes også til sitt rusforbruk, tidligere ville festliv og sine berømte ekskjærester.

En annen ting mange kanskje husker Moss godt for, er hennes sitat om at man bør kutte ut mat. I 2009 liret hun av seg overfor Womans Wear Daily at «ingenting smaker så godt som tynnhet føles», og overskriftene var straks mangfoldige og kritiske mot superstjernen.

Hun ble anklaget for å oppfordre til spiseforstyrrelser, blant annet. Sitatet skal, ifølge BBC, ha blitt brukt som inspirasjon på flere nettsider og fora omhandlende blant annet anoreksi. Det har Moss selv forstått i ettertid.

Nå, ni år etter at sitatet ble kritisert nord og ned, legger Moss seg flat. Det gjør hun i et intervju med NBC.

- Riktig

Det hele startet da hun i et intervju ble spurt om hun hadde noe motto hun levde etter. Nevnte setning var en av tingene hun nevnte, men det var ikke ment så seriøst som mange tok det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer