<strong>SKAL HOLDE KJEFT:</strong> Matt Damon ble hudflettet etter å ha uttalt seg om #metoo, deriblant om hvordan Harvey Weinstein skal ha behandlet skuespillerkollega Gwyneth Paltrow (t.h.). Nå legger han seg flat, og beklager overfor dem han har såret med sine uttalelser. Foto: NTB Scanpix
SKAL HOLDE KJEFT: Matt Damon ble hudflettet etter å ha uttalt seg om #metoo, deriblant om hvordan Harvey Weinstein skal ha behandlet skuespillerkollega Gwyneth Paltrow (t.h.). Nå legger han seg flat, og beklager overfor dem han har såret med sine uttalelser. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Matt Damon og #metoo:

Legger seg flat etter krav om at han burde få sparken

- Jeg burde lukke munnen en stund.

Publisert

I forbindelse med #metoo-skandalen kom Matt Damon (47) med uttalelser som vekket sinne og frustrasjon hos mange.

Den amerikanske skuespilleren snakket om et «spektrum av oppførsel», og at «det er en forskjell mellom å klappe noen på rumpa og voldtekt eller barnemishandling».

Uttalelsene utløste en underskriftskampanje mot Damons deltakelse i den kommende storfilmen «Ocean’s 8», i tillegg til rasende utspill fra blant andre skuespillerkollega Minnie Driver (47).

Nå legger Damon seg skinnflat.

Støtter «Time's Up»

- Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde lyttet mer før jeg sa min mening om dette, sa skuespilleren da han gjestet «Today show» tirsdag.

Damon fortsatte med å beklage overfor dem han har såret med sine uttalelser. Han erklærte også sin støtte til «Time’s Up»-bevegelsen, som frontes av en rekke profilerte skuespillere:

- En rekke av disse kvinnene i «Time’s Up» er mine kjære venner, og jeg elsker og respekterer dem, og støtter det de gjør, og vil være en del av den endringen og vil være med på turen, men jeg burde sette meg i baksetet og lukke munnen en stund.

Dermed følger Damon rådet fra Minnie Driver, om å la kvinnene ta seg av snakkingen.

- Nå er det på tide at menn for en gangs skyld bare lytter og ikke har en mening om dette, sa Driver før jul.

SE TRAILER: Sandra Bullock har tatt over roret etter George Clooney i «Ocean's 8». Video: Warner Bros. Pictures Vis mer

30 000 vil ha Damon sparket

Damon kom i hardt vær i oktober, da han innrømmet at han allerede i 1999 ble kjent ​med Harvey Weinsteins angivelige seksuelle trakassering av skuespiller Gwyneth Paltrow.

Til tross for anklagene om seksuell trakassering, hevdet Damon at Weinstein behandlet Paltrow «utrolig respektfullt» under dette samarbeidet.

Underskriftskampanjen mot Damons deltakelse i «Ocean’s 8» er foreløpig signert av nærmere 30 000 mennesker.

I oppropet heter det at filmen skulle være «frigjørende og styrkende for kvinner», og at Damons rolle vil «trivialisere alvoret i anklagene mot menn som driver med seksuell trakassering».

LES OGSÅ: - Ble tilbudt 40 millioner kroner for de første babybildene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer