Harrison Ford feillandet fly:

Legger seg flat etter «idiottabbe»

Nye detaljer om feillandingen til Harrison Ford er kommet fram.

ETTERFORSKES: 13. februar skulle skuespiller og pilotentusiast, Harrison Ford, lande på John Wayne-flyplassen i Orange County i California. I stedet for å lande på rullebanen, gikk han for taksebanen. Ford etterforskes nå for regelbruddet, som kunne endt i katastrofe. Video: John Wayne airport / CNN Vis mer
Publisert

I februar vekket «Indiana Jones» og «Star Wars»-stjerna Harrison Ford (74) oppsikt internasjonalt. Den meritterte skuespilleren og piloten var i det som fort kunne ha blitt en katastrofal flyulykke, da han i stedet for å lande på instruert bane satte kursen mot avgangsbanen.

Der suste han over en American Airlines Boeing 737 med 110 passasjerer ombord, og ifølge flere medier var det bare flaks at ikke liv gikk tapt.

Hendelsen, som fant sted på John Wayne-flyplassen i Orange County, sørget for at en etterforskning ble iverksatt av luftfartsmyndighetene.

Nå, bare en knapp måned etter hendelsen, kommer det fram hva Ford sa til flytårnet og hvorfor han agerte som han gjorde. Skuespilleren ble nemlig distrahert.

- Idiot

Det er avisa The Los Angeles Times som omtaler saken. De har fått tilgang på korrespondansen mellom Ford og flytårnet på California-flyplassen.

Der kommer det fram at skuespilleren, som fløy et Aviat Husky-fly, hadde fått tillatelse til å lande på rullebane 20L, men han valgte heller å lande på avgangsbanen.

- Jeg ble distrahert av flyet som bevegde seg da jeg fløy mot rullebanen, og vingevirvlingen (en slags turbulens, journ. anm.) fra et Airbus-fly som landet, sa han til tårnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer