Lana Del Rey:

Legger seg flat etter dette

Sangeren satte fyr på internett da hun dukket opp med et netting-munnbind. Nå svarer hun på kritikken.

SVARER: Artisten Lana Del Rey ble grillet på nettet etter at hun møtte fansen med et hullete munnbind. Foto: Mark Von Holden/Invision/AP/NTB
SVARER: Artisten Lana Del Rey ble grillet på nettet etter at hun møtte fansen med et hullete munnbind. Foto: Mark Von Holden/Invision/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under coronapandemien er det flere påbud som har medført en litt annerledes hverdag for oss alle, blant annet å bære munnbind for å forhindre smittespredningen. Artisten Lana Del Rey (35) valgte derimot å kjøre en litt ny vri på munnbindet sitt, noe som ikke falt helt i smak hos fansen.

35-åringen er imidlertid bare en av mange kjendiser som har brukt spenstige munnbind-varianter underveis i pandemien. I likhet med Lana Del Rey, ble også Jaden Smith (22) anklaget for å være uansvarlig, da han dukket opp på fest iført en oksygenmaske tidligere i år.

Det ble altså stor ståhei da «Born To Die»- sangeren møtte opp på boksignering med fansen, iført et hullete diamant-munnbind. Nå hevder sangeren derimot at det omstridte munnbindet skal ha vært helt forsvarlig.

Svarer på kritikken

Det var tidligere i høst at kritikken haglet inn i stjernens kommentarfelt på blant annet Instagram. Artisten bar som nevnt munnbindet i forbindelse med en boksignering, men hun viste det også frem under en live-sending på Instagram.

Da fansen fikk se nettingen foran stjernens nese og munn, fikk hun flere anklager rettet mot seg og flere mente hun var uansvarlig.

Siden oktober har fansen hatt sterke meninger om munnbind-tabben, samtidig som det har vært dårlig respons fra sangeren selv. Nå kommer hun derimot med et etterlengtet svar i form av en tweet.

«Masken hadde plast på innsiden», forklarer popikonet i tweeten.

Hun hevder at det å sy inn en bit med plast er et vanlig grep hos stylister nå til dags, og at det samme gjelder for alle munnbindene i videoene hennes.

35-åringen skriver videre at hun vanligvis ikke svarer på artikler, men at hun derimot likte saken The Michigan Daily hadde skrevet om henne. Hun viser også sin takknemlighet ovenfor teamet hennes som gir henne muligheten til å gå med det omdiskuterte munnbindet.

CORONABRÅK: Superstjernen Madonna er i hardt vær etter et innlegg på Instagram. Video/foto: Twitter/Instagram/NTB Scanpix Vis mer

- Etterlengtet respons

Fansen var likevel ikke helt fornøyde med den lange tiden det tok stjernen å svare på anklagene. Del Rey skal ha hatt det travelt den siste tiden, og begrunner den forsinkede responsen på Twitter.

«Ikke noe hat, men det tok deg lang nok tid», skriver en Twitter-konto til stjernen.

«Bror, jeg jobber med to album for tiden, og er giret på å gledelig donere én million dollar fordelt rundt i landet», forklarer hun. 35-åringen forklarer også hvordan hun hadde følt seg dersom hun svarte på all kritikk hun får, i form av en emoji som trekker på skuldrene.

PROVOSERER: Folk lar seg provosere av Madonnas siste bidrag til kampen mot koronaviruset. Video: instagram/madonna/Rød Løper Vis mer

Kritikken mot Del Rey har rullet inn siden hun først debuterte med munnbindet - og det er ingen tvil om at det hele skapte debatt i sosiale medier.

«Lana har på et netting-munnbind på et arrangement for diktene hennes, hva faen. Så uansvarlig», skrev en opprørt Twitter-bruker i oktober.

«Jeg kan ikke tro at Lana faktisk bruker dette munnbindet når hun er sammen med andre. Dette er så uansvarlig», mente en annen.

En tredje mente at artistens munnbind er farlig for både henne og andre.

Tar et oppgjør med ryktene

Det er ikke bare Del Reys munnbind som har blitt kritisert av fansen. Den siste tiden har sangeren også blitt antatt for å være en tilhenger av president Donald Trump (74), og en gjentakende kritikk i stjernens karriere har vært romantiseringen av voldelige forhold i sangene hennes.

I tweeten under munnbind-responsen velger hun også å ta for seg disse antakelsene.

Under artikkelen skriver sangeren:

- Igjen, ikke at det er noens «business» i det hele tatt, men jeg har avklart hvem det er jeg stemmer på.

Tidslinjen til 35-åringen er fylt med gratulasjoner til vinneren av årets presidentvalg, Joe Biden (77), og hun har tidligere kritisert Trump-tilhengere ved å be dem om å dra dit pepperen gror.

Sangeren fortsetter med å rettferdiggjøre teksten i sangene hennes, og forklarer at «hver eneste sanger synger om den samme tingen». Hun legger også til at det er sånn det «alltid har vært», og at det mest sannsynlig «alltid kommer til å være sånn».

- Jeg glamoriserer ikke vanskelige forhold. Forhold er vanskelige. Punktum, skriver Del Rey i innlegget, og avslutter med at fansen bør følge med på henne videre.

LES OGSÅ: Derfor brukte han ofte munnbind

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer