Monica Nyhus:

Legger seg flat etter babyspøk

«Bloggerne»-profilens aprilsnarr falt ikke helt i smak hos folk på Instagram.

APRILSNARR: Christoffer og Monica Nyhus legger seg flate etter at de spøkte med at de venter sitt femte barn. Foto: TV 2
APRILSNARR: Christoffer og Monica Nyhus legger seg flate etter at de spøkte med at de venter sitt femte barn. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. april er dagen for spøk og skjemt, og mange klarer ikke å la dagen passere uten å ha servert en løgn eller to. Da influenser og «Bloggerne»-profil Monica Nyhus (33) og ektemannen Christoffer Nyhus (34) spøkte med at de ventet sitt femte barn, ble det imidlertid baluba i kommentarfeltet.

«Hemmeligheten er ute. Gleder oss til oktober», skrev 34-åringen til sine 142 000 følgere på Instagram torsdag ettermiddag. Noen timer seinere kom oppklaringen om at det hele bare var en god, gammeldags aprilsnarr.

- Det er jo en standard aprilsnarr å tulle med at man er gravid. Jeg våknet av at søsteren min hadde sendt et bilde av en positiv graviditetstest, og da fikk jeg også lyst til å spøke litt, forklarer Nyhus til Se og Hør.

Da innlegget omsider var ute, strømmet det inn med reaksjoner om at gravidspøken var smakløs, og at det viser mangel på respekt overfor kvinner som sliter med å få - eller har mistet - et barn.

TULL OG TØYS: Monica Nyhus la ut dette bildet på Instagram 1. april. Nå beklager hun. Foto: Privat
TULL OG TØYS: Monica Nyhus la ut dette bildet på Instagram 1. april. Nå beklager hun. Foto: Privat Vis mer

«Bloggerne»-profilen beklager overfor alle som ble såret av spøken.

- Jeg tenkte ikke over at det kunne bli koblet opp til spontanaborter og kvinner som sliter med å få barn. Jeg skjønner at det kan være sårt for mange, men det var ikke min hensikt å krenke noen. Jeg legger meg flat, sier tv-profilen.

FERSKE FIREBARNSFORELDRE: I «Bloggerne» får vi bli med Monica og Chris Nyhus på fødestua når datteren Emily blir født. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Det har kokt

«Bloggerne»-profilen har selv gått gjennom to spontanaborter og forstår godt at mange reagerte på aprilsnarren. Hun ber om unnskyldning, men mener likevel at det bør være greit å tulle litt.

- Man må kunne spøke med ting, synes jeg. Jeg hadde ikke til hensikt å såre noen. Følgerne våre har jo visst at jeg har hatt lyst på et barn til, og det har jo vært mye fram og tilbake. De fleste som har kommentert, følger meg ikke engang. Så det har kokt litt.

- Blir det et femte barn?

- Vi får se hva som skjer. You never know. Jeg prøver å overtale Christopher, men jeg tror nok det var sistemann nå, svarer 33-åringen.

Nyhus har tidligere fortalt til Se og Hør at hun drømmer om å få et femte barn.

I fjor høst fikk «Bloggerne»-seerne følge Nyhus gjennom hennes fjerde svangerskap. Lille Emily kom til verden i juli 2020. Ekteparet Nyhus har også de tre guttene Leonel (8), Matheo (6) og Emilio (4).

- Jeg har aldri lagt skjul på at min drøm har vært fem barn, men nå ryktes det om at det er på tide med prevensjon, sa Monica Nyhus til Se og Hør i august.

DEBUTANTER: Monica Nyhus er ny TV 2-blogger, og hun og ektemannen Christoffer får seg et sjokk i første episode. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Nye fjes

Familien Nyhus dukket opp i «Bloggerne» som nye ansikter i fjor høst. Den gang innrømmet hun at det var litt nervepirrende å blottlegge seg selv i beste sendetid.

- Man blir jo ofte litt smånervøs før man skal se seg selv på tv, og vi kjente nok på et par nerver før første episode. Spesielt som en småbarnsfamilie hvor mye kan skje i øyeblikket, sa «Bloggerne»-deltakeren, og fortsatte:

- Det å filme under et svangerskap er jo uten tvil litt utfordrende. Man er full av hormoner og ofte kjenner man seg selv ikke igjen.

Ekteparet har også fått kritikk for å i utstrakt grad eksponere barna sine, både i sosiale medier og på tv. Monica Nyhus sa til Se og Hør i fjor at dette er en viktig debatt, som ikke bare begrenser seg til influensere - men alle foreldre generelt.

DIREKTE: Christoffer og Monica Nyhus tok graviditetstesten for åpent kamera. Reporter: Madeleine Liereng. Video: Familien Nyhus Vis mer

- Chris og jeg har reflektert masse rundt dette og vet hvilke bilder vi ikke deler av barna våre. Familiebilder med en positiv «vibe» som bidrar til glede og refleksjoner rundt viktigheten av familie og gode relasjoner, syns vi derimot er greit, sa 33-åringen.

LES OGSÅ: Chrissy Teigen kan ikke bli gravid

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer