James Charles:

Legger seg flat etter anklager

Tar helomvending etter å ha nektet for «grooming».

BEKLAGER: I en 14 minutter lang video legger youtuber James Charles (21) seg helt flat. Video: Youtube / James Charles Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Youtuber James Charles (21) er blant de mest kjente internettpersonene i verden. Skjønnhetsinfluenseren har over 25 millioner abonnenter på YouTube, og tilsvarende på Instagram.

De siste ukene har han imidlertid vært i hardt vær etter anklager om flørting og seksuelle meldinger til mindreårige gutter. I California, hvor Charles bor, er den seksuelle lavalder 18 år.

En 16 år gammel gutt anklaget youtuberen for «grooming» og la ut flere skjermdump av det som skal ha vært interaksjonen mellom de to.

Charles selv hevdet da at gutten oppga alderen sin til å være 18 år, og at vedkommende hadde til hensikt å henge ham ut fra start.

Det er ikke første gang noen har gått ut og anklaget Charles for noe liknende.

Legger seg flat

Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd. I en video på Youtube legger 21-åringen seg langflat og ber om unnskyldning fra følgerne sine.

- Først og fremst må jeg si unnskyld. Jeg skylder en massiv unnskyldning til alle jeg har såret, eller alle jeg gjorde ukomfortable med mine handlinger. Jeg vil gjøre det veldig, veldig klart at jeg forstår handlingene mine fullstendig og hvorfor de er gale. Det er ingen unnskyldninger for dem, og jeg har ikke tenkt til å lage noen, sier han.

Tidligere denne uka inviterte TikTok-stjerne Larray sine influencer-venner til bursdagsfest og det fikk internett til å koke. Vis mer

Han viser til 16 år gamle gutter som har stått frem, men holder fast ved at han trodde de begge var over 18 år.

- Jeg innså at meldingene og skjermdumpene og spesifikke detaljer ikke har noe å si, fordi jeg dreit meg ut. Jeg må ta ansvar for mine handlinger og viktigst - beklage til folkene som ble såret av dem, sier Charles.

Han understreker at det er hans jobb som voksen å verifisere hvem han prater med, og at han derfor må ta skylda alene.

Han sier også at han nå vil ta en pause fra å lage innhold til kontoene sine. Avslutningsvis lover han at noe liknende aldri vil skje igjen.

Kritikk fra følgerne

Følgerne er imidlertid ikke helt overbevist av unnskyldningen, og mener at Charles gjentatte ganger har gjort den samme feilen.

«Han er bare lei seg fordi han ble tatt, og nå er karrieren hans i fare», skriver en følger under videoen.

DRAG: Marius Hagen skal stæsje opp kjendiser på Youtube denne våren. Video: Rød Løper/ Youtube/PamelaThePam. Vis mer

Flere mener også at 21-åringen leser fra et manus, til tross for at han selv hevder i videoen at han ikke gjør det.

Charles slo selv gjennom i sosiale medier i 2016, 17 år gammel. Samme år ble han den første gutten til å være ambassadør for skjønnhetsmerket Covergirl, hvor han samarbeidet med Katy Perry.

LES OGSÅ: Refses etter vill bursdagsfest

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer