Isabel Raad og Pierre Louis:

Legger ned nettbutikk etter kritikk

Influenserduoen gir opp nettbutikken.

LEGGES NED: Nettbutikken Trendy Things har fått mye oppmerksomhet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
LEGGES NED: Nettbutikken Trendy Things har fått mye oppmerksomhet. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor høst lanserte influensere Isabel Raad og Pierre Louis nettbutikken Trendy Things. Her har de blant annet solgt smykker.

Det kom imidlertid en storm av kritikk kort tid etter lansering, da identiske smykker var å finne på internasjonale nettsider som solgte masseproduserte smykker.

I et brev fra Klagenemnda for miljøinformasjon kommer det nå frem at nettbutikken Trendy Things er lagt ned.

«I e-post 25.03.2022 fra Raad opplyses det at virksomheten har valgt å legge ned Trendy Things», heter det.

AVVIK: Miljødirektoratet avdekket flere avvik i nettbutikken «Trendy Things», startet av influensene Isabel Raad og Pierre Louis. Vis mer

Raad har også skrevet på Instagram-story fredag at det nå er på tide å lukke et kapittel.

Saken vekket også interessen til Miljødirektoratet, som i slutten av november var på produkttilsyn hos influenseren.

Rapporten ble etter det Se og Hør kjenner til sendt til Isabel Raad AS i desember, og i midten av desember fikk Se og Hør innsyn i den.

Der står det blant annet at Miljødirektoratet avdekket flere avvik, blant annet manglende internkontroll. Dette betegnet de som alvorlig.

Nettbutikken høstet som nevnt kritikk for å selge tilsynelatende masseproduserte produkter, som var å finne på internasjonale nettsider til langt lavere pris.

LAGT NED: Slik ser det ut hvis man prøver å gå inn på nettbutikken fredag. Foto: Skjermdump
LAGT NED: Slik ser det ut hvis man prøver å gå inn på nettbutikken fredag. Foto: Skjermdump Vis mer

Miljøinformasjonsloven

I den forbindelse sendte Se og Hør en innsynsforespørsel til Raad. Det er hennes firma, Isabel Raad AS, som driver nettbutikken. Her fikk hun blant annet spørsmål om smykkene inneholdt tungmetaller som kadmium, bly og nikkel, og hvor store verdier det i så fall var snakk om.

Dette er informasjon enhver har rett til å få vite fra virksomheten, i henhold til Miljøinformasjonsloven. Til tross for at Raad ble opplyst om dette, svarte hun:

VISER FREM: Isabel Raad var klar for en ny sesong av «Isabel». I den nye sesongen ble vi også bedre kjent med kjæresten Jack. Video: TV 2 Vis mer

«Jeg må absolutt ikke svare deg om noe som helst, nei. Du er en journalist. Ha en fin dag».

Se og Hør valgte å klage inn avslaget for Miljøklagenemnda, slik Raad ble informert om at ville gjøres.

«Jeg har mottatt trusler av journalist i Dagbladet om at hvis jeg ikke svarer henne, vil jeg bli meldt inn til Miljødirektoratet. Det hun ikke visste er at vi har vært i god dialog med dem en god stund», skrev hun da.

Se og Hør har altså ikke meldt inn Raad til Miljødirektoratet, men klaget på et innsynsavslag til et helt annet organ - Miljøklagenemnda. De har nå ferdigbehandlet klagen, og gitt Se og Hør medhold i flere krav, og slått fast at Isabel Raad AS plikter å utlevere informasjon etter miljøinformasjonsloven.

TREKKE SEG: Isabel Raad ville trekke seg etter første etappe av «71 grader nord - norges tøffeste kjendis» Vis mer

«Nemnda vil for ordens skyld påpeke at selv om nettbutikken Trendy Things ifølge innklagede nå er lagt ned, vil nemnda måtte vurdere om virksomheten Isabel Raad AS har overholdt informasjonsplikten og om virksomheten plikter å svare på spørsmålene som er stilt», heter det videre.

Gjennom nemndsvedtak i saken, kommer det altså frem at nettbutikken nå er lagt ned.

LES OGSÅ: Slaktes: - Helt uakseptabelt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer