Anne Brith Davidsen:

Legger blogg­karrieren på hylla

- Det blir ikke bedre med tiden, det blir bare verre.

LEGGER NED BLOGGEN: Anne Brith Davidsen har besluttet å legge ned bloggen, det opplyste hun i fredagens sending av God Morgen Norge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LEGGER NED BLOGGEN: Anne Brith Davidsen har besluttet å legge ned bloggen, det opplyste hun i fredagens sending av God Morgen Norge. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske bloggeren Anne Brith Davisen (43) har besluttet å legge ned bloggen for godt, det opplyste hun i fredagens God Morgen Norge-sending.

Davidsen har vært en del av TV2-programmet Bloggerne i fire sesonger, men valgte å forlate serien i fjor. 43-åringen har lenge ligget i toppen, og har vært blant landets ti mest leste bloggere.

Davidsen blogger om baking og matlaging, men tar også opp temaer som livsstil og familielivet med fire barn på bloggen sin.

- Barnas sikkerhet

Bakgrunnen for 43-åringens beslutning skal være at hun har mottatt mange trusler opp gjennom, også mot datteren. Dette har ført til at Davidsen frykter for familien og barnas sikkerhet.

- Når det sendes en trussel til en uskyldig mindreårig, da er det tydelig at det har gått alt for langt. Jeg ser at det ikke blir bedre med tiden, det blir bare verre. De kommer ikke til å gi seg med mindre jeg legger ned bloggen, sa Davidsen i tv-programmet.

Til Se og Hør forteller 43-åringen at det som startet i kommentarfeltet for 8-9 år siden har blitt til en uutholdelig hverdag.

- Fra jeg startet bloggen for åtte til ni år siden gikk det ikke mer enn to til tre måneder før jeg fikk stygge kommentarer.

Videre forteller Davidsen at hun har fått massiv respons etter at avgjørelsen om å legge ned bloggen ble kjent, og at det meste er positivt.

Hvordan føles det å legge ned bloggen?

- Det er vanskelig å svare på det spørsmålet, fordi på den ene siden er jeg letta og på den andre siden er det veldig trist, forteller 43-åringen.

Den tiende sesongen av «Bloggerne» er rett rundt hjørnet, og profilene avslører øyeblikkene de gruer seg til å se. Vis mer

Skal prioritere barna

I tiden fremover forteller Davidsen at hun har tenkt til å nyte fritiden ved å reise og prioritere barna sine. Hun er snart aktuell med en ny bok, og hun ser frem til å møte mange av følgerne sine.

- Jeg har fått så mange nære forhold til mange av følgerne mine, og jeg har aldri hatt tid til å reise rundt fordi jeg har hatt barna. Nå skal jeg reise rundt i Norge og klemme på noen av dem som har stått i stormen med meg.

Angrer du på noe?

- Jeg har blogget nesten daglig i åtte år, selvfølgelig er det ting man angrer på, man er ikke menneskelig hvis man ikke ser at man har gjort feil. Ingen er feilfrie, så det er helt klart at man underveis har gått over grensen. Nå ser jeg bare frem til en ny hverdag med barna mine.

Det har stormet rundt den norske blogger-profilen opptil flere ganger det siste året, og tidligere denne uken valgte to andre norske influencere å slette deler av podkasten sin etter at de gikk hardt ut mot 43-åringen, ifølge VG.

Truet med anmeldelse

I november hadde Dagens Næringsliv en sak om at Davidsen hadde truet en kritisk leser.

Ifølge DN var bakgrunnen for trusselen at vedkommende skal ha kontaktet et selskap som samarbeidet med Davidsen, og fortalt at hun ikke ønsket å benytte seg av deres produkt så lenge selskapet samarbeidet med 43-åringen.

Davidsen skal deretter ha ringt til vedkommendes arbeidsgiver for å informere om at vedkommende var et «nettroll» og truet med en politianmeldelse.

Da avisen kontaktet Davidsen for en kommentar hadde hun ingen planer om å legge seg flat, og var ikke enig i at hendvendelsene hennes var av truende karakter.

FERDIG I «BLOGGERNE»: Kristine Ullebø forteller hvorfor hun gir seg i «Bloggerne» på TV 2 Livsstil - kanskje for godt. Vis mer

Brøt personopplysningsloven

I fjor fikk 43-åringen hard kritikk etter å ha lagt ut personopplysninger på folk som har søkt henne opp på skattelistene.

Ifølge VG var det i et blogg-innlegg at Davidsen gikk ut med fullt navn, bosted og fødselsår på 39 personer som hadde søkt henne opp på skattelistene.

- Jeg tenker, om de kan snoke i mitt privatliv, så kan vi snoke i deres, skrev hun i blogginnlegget.

Ifølge avisen ble blogg-innlegget slettet etter å ha ligget ute i 1,5 time, og 43-åringen fulgte opp med et innlegg og unnskyldte seg.

Davidsen ønsket ikke å kommentere saken til avisen.

LES OGSÅ: Kristin Gjelsvik fyrte løs mot blogg-Norge i takketalen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer