I ULYKKE: Et uhell i slalåmbakken lenket Gerd Kjos til rullestolen. Hun måtte lære seg å gå på nytt. Foto: Espen Solli, Se og Hør
I ULYKKE: Et uhell i slalåmbakken lenket Gerd Kjos til rullestolen. Hun måtte lære seg å gå på nytt. Foto: Espen Solli, Se og HørVis mer

- Legene sa det var veldig alvorlig

Kona til Bjørn Kjos måtte lære seg å gå på nytt.

SEOGHØR.NO: I 38 år har Norwegian-sjef Bjørn Kjos (69) vært gift med Gerd (65).

38 ÅR: Gerd og Bjørn har vært gift i 38 år og har mange gode stunder bak seg. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
38 ÅR: Gerd og Bjørn har vært gift i 38 år og har mange gode stunder bak seg. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer

På hjemmebane har det vært mange oppturer, men også noe dramatikk. Da paret var på ferie i Østerrike for tolv år siden gikk det galt, da Bjørn kolliderte med Gerd i slålåmbakken.

- Jeg husker legene sa at det var veldig alvorlig. «Nå er det min tur», tenkte jeg. Jeg ble raskt operert og satt på morfinrus i ti dager. Jeg husker ikke stort før jeg kom hjem, sier hun til Her og Nå.

Skaden gjorde at at Gerd måtte lære seg å gå på ny. I begynelsen var hun helt avhengig av rullestolen.

- Det var et behagelig og rolig år. Jeg fikk en aha-opplevelse på hvor kavete mange av oss lever.

Saken fortsetter under bildet.


Det er ikke den eneste gangen dramatikken har oppstått foran øynene på Norwegian-sjefen. Som 11-åring så han sin egen lærerinne dø på svømmetur med klassen.

- Lærerinnen vår var også med. Mens vi vasset i det varme vannet svømte hun rundt ute i  kulpen. Men plutselig forsvant hun i dypet. Lærerinnen vår hadde kommet for nær demningen der strømmen var utrolig sterk og ble tatt av dragsuget, har han tidligere fortalt til Se og Hør.

- Vi prøvde desperat å få henne opp igjen, men lyktes ikke. Det eneste vi kunne gjøre var å åpne demningen. Lærerinnen vår druknet rett foran øynene mine. Det gjorde et ufattelig sterkt inntrykk på en 11-åring. Jeg var i sjokk i lange tider etterpå, utdypet han.

LES OGSÅ: - Hun druknet foran øynene mine