SVÆRT SVAK: Amy Winehouse har hostet opp blod en stund men har nektet å la seg undersøke. Foto: All Over Press
SVÆRT SVAK: Amy Winehouse har hostet opp blod en stund men har nektet å la seg undersøke. Foto: All Over PressVis mer

Legene frykter tuberkulose

Sykehusinnlagte Amy Winehouse hoster blod og har en hissig brystinfeksjon.

SEHER.NO: Det er sterke indikatorer på at artisten Amy Winehouse (24) lider av tuberkulose. Den syke artisten kollapset i sitt hjem i Camden i London på mandag har vært innlagt på sykehus siden.

Nå skriver den britiske tabloidavisen The Sun at Amy har symptomer på tuberkulose. Hun hoster blod og har en hissig infeksjon i brystet. Legene skal også være svært bekymret for hennes vekttap og manglende appetitt, som også er symptom på sykdommen.

"Rehab"-sangeren har urytmiske hjerteslag og har fått drypp mens sykehuspersonalet prøver å venne henne av de sterke narkotiske stoffene hun har misbrukt.

- Amys situasjon er ikke bra. Legene strever med å kontrollere hjerterytmen hennes og de er svært bekymret for brystinfeksjonen, skal en nær venn av henne ha sagt til The Sun.

- Hun har hatt forferdelige hostekuler og kastet opp blod en stund, men hun har nektet å la seg undersøke. Legene tror nå at det er tuberkulose og gjør flere tester for å være sikker, utdyper vennen.

Amy som gradvis har gått ned i vekt siden hun slo igjenom i 2004, var så svak at hun kollapset i sitt hjem mandag. Hennes var Mitch fraktet henne til sykehuset og har sittet ved hennes side i dagene etter det.

- Det ser mørkt ut for Amy nå, men legene har i alle fall funnet noe spesifikt og det blir dermed lettere å holde henne innlagt og borte fra narkotika. Ordet tuberkulose burde skremme henne til å bli rusfri. Hun trenger å innse at hun kommer til å dø hvis hun ikke får livet sitt på rett kjøl, sier vennen.

Amys talsperson sier at det er opp til legene å vurdere om Amy kan opptre på Glastonbury-festivalen og Nelson Mandelas 90-årsdag i slutten av måneden.

Tuberkulose er mest utbredt i u-land hvor dødeligheten er 50 %. Narkomane og alkoholikere er sårbare for å tuberkulose siden de har et svekket immunforsvar. Tuberkulose krever medisinsk behandling i seks måneder. Hvis tilstanden ikke behandles blir de indre organer angrepet og sykdommen har en dødelig utgang.

LES OGSÅ: Får ikke forlate sykehuset