NYTT IMAGE: - Jeg valgte å fjerne silikonpuppene fordi jeg ønsker å fremstå som et sunt og positivt forbilde, sier Lene Alexandra Øien. Her viser hun frem seg selv i Norsk Kjendisleksikon. Foto: STELLA PICTURES
NYTT IMAGE: - Jeg valgte å fjerne silikonpuppene fordi jeg ønsker å fremstå som et sunt og positivt forbilde, sier Lene Alexandra Øien. Her viser hun frem seg selv i Norsk Kjendisleksikon. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Legene frarådet puppefjerning

- Hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg aldri tatt silikonpupper.

SEHER.NO: Tirsdag skrev Se og Hør at Lene Alexandra Øien (26) hadde fjernet 1,2 kilo silikon fra brystene sine.

Til VG fredag forteller "My Boobs Are OK"-artisten at hun tenkte lenge på å redusere bryststørrelsen sin.

For to år siden tok kontakt med flere leger for å forhøre seg, men sier at hun ble frarådet operasjonen fordi de var "så fine å se på".

- Legene sa at jeg måtte ikke finne på å fjerne de vakre silikonpuppene, sier hun til VG.

Den "Skal vi danse"-klare jenta forteller at hun skulle ønske noen advarte henne mot å få så store silikonbryster i utgangspunktet.

- Jeg visste dessverre ikke bedre. Hadde jeg visst det jeg vet i dag, hadde jeg aldri tatt silikonpupper, sier hun.

Torsdag skrev Seher.no om fem kjente nåværende og tidligere glamourmodeller som ønsker å heve aldersgrensen på forstørrende brystoperasjoner.

- Det skjer så mye med kroppen til en jente mellom 18 og 20-21 år at det burde ligge på en 21 års-grense for å få silikonproteser, sa tidligere glamourmodell Helene Rask (26) til Seher.no.

Øien mener at aldersgrensen burde være enda høyere. 

- Det burde vært 25 års aldersgrense for slike operasjoner, når man er ung har man ikke nok erfaring til å vite bedre, mener hun.

På spørsmål fra avisa om hun føler hun får mer respekt uten de store attributtene, er svaret klart:

- Ja, absolutt. Jeg har fått så utrolig mye positiv tilbakemeldinger. Folk kommer bort til meg og roser meg. Jeg har mottatt masse positive tilbakemeldinger på Facebook og på bloggen min. De syns jeg har vært tøff som har valgt å fjerne silikonprotesene.

Og nå er det ikke brystene hennes som er i fokus når hun prater med menn...

- Det er deilig at menn endelig ser meg inn i øynene når vi snakker sammen, og ikke bare stirrer ned på de enorme silikonpuppene, avslutter hun.

Helene Rask fortalte også Seher.no at hun har fått stygge arr etter at hun fjernet sine silikoninnlegg.

- Klinikkene gir ut for lite informasjon om hvordan du blir seende ut hvis du velger å fjerne innleggene fullstendig, du må nemlig gjennom en svært smertefull operasjon der de går inn rundt brystvorten, noe som kan lede til varige arr for resten av livet, sa hun.

I likhet med Lene Alexandra, angrer også Rask på operasjonen. 

- Hadde jeg kunne gjort noe annerledes i dag ville jeg ventet til jeg var mye eldre og selvfølgelig ikke tatt så mye, sa hun ettertenksomt.

Men for de som fryktet for at fjerningen av silikoninnleggene skulle ødelegge "My boobs"-jentas karriere, ble det fredag kjent at Lene Alexandra fra høsten av blir å se i "Skal vi danse" på TV 2 ifølge Se og Hør.

LES OGSÅ: Lene Alexandra i Skal vi danse
LES OGSÅ: - Faketrenden er død og uinteressant