Legene ba henne ta abort

Var gravid med Kurt Cobains barn.

ABORT-PRESS: Legene var ikke glade for at Courtney Love planla å bære frem et barn mens hun gikk på heroin. Foto: All Over Press
ABORT-PRESS: Legene var ikke glade for at Courtney Love planla å bære frem et barn mens hun gikk på heroin. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Skandalestjernen Courtney Love (43) ble forsøkt presset til å ta abort da hun var gravid med Kurt Cobains barn, fordi legene fryktet at dopmisbruket kunne skade hennes ufødte barn.

Det kommer ifølge CBS4Denver frem i den nye boken "Bumping Into Geniuses".

I boken forteller tidligere Warner Bros. Records-sjef Danny Goldberg at Loves heroinmisbruk skal ha fått leger til å tilby henne å ta abort, og at de "prøvde å gi henne medisinsk veiledning, og forklarte Courtney at det ikke var lurt å få barn når man slet med rusavhengighet".

- Legen ymtet frempå at det kanskje ikke var så trygt for barnet, og Courtney - som var bare seks uker på vei - ble agressiv. "Er det et medisinsk faktum eller bare din mening? jeg vil se det i en legebok", skriver Goldberg - som var manager for Cobains band Nirvana - i boken.

- Legen innrømmet at på et såpass tidlig tidspunkt i svangerskapet kunne man slutte med heroin uten at fosteret ville ta fysisk eller psykisk skade av det. Courtney så triumferende ned på legen som satt ved pulten sin.

Love stod på sitt, og i 1992 ble datteren Frances Bean (15) født. To år senere begikk barnefaren Kurt Cobain selvmord.

SE OGSÅ: Hva har skjedd med Loves lepper?