Legenden Bjørn Borg

Fakta på lørdag: Bjørn Borg - helten fra Wimbledon.

LEGENDE: Bjørn Borg.
LEGENDE: Bjørn Borg. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tennissporten ble aldri den samme etter at Bjørn Borg bokstavelig talt slo seg inn i verdenstoppen som 15-åring i 1972. Kjekk, blond og langhåret vakte Borg oppsikt for mer enn spillet sitt på banen. I denne britiske dokumentaren følger vi karrieren hans helt fram til han pensjonerte seg fra tennisbanen, 26 år gammel og med 11 Grand Slam-titler på rullebladet.


Bjørn Borg fikk sin første Wimbledon-seier mot romanske Ilie Natase i 1976, den første av fem strake seire i det prestisjefylte mesterskapet.

I kveldens program bidrar flere av hans støttespillere, tenniskolleger og rivaler. I tillegg får vi flere tilbakeblikk på Borgs prestasjoner på banen. Vi møter blant andre treneren og kameraten Lennart Bergelin, storrivalen John McEnroe, Ilie Natase og Wimbledon-mester Virginia Wade. I tillegg bidrar Boris Becker og Tim Henman, som begge har Bjørn Borg som sitt tennisidol.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer