Legendarisk rockemusiker døde

The Doors-stjernen tapte kampen mot kreften.

SØRGER: Gitarist Robby Krieger (til venstre) sørger over tapet av sin beste venn, Ray Manzarek. Etter at The Doors-vokalist Jim Morrison døde i 1971, byttet Krieger og Manzarek på å synge. Foto: Reuters
SØRGER: Gitarist Robby Krieger (til venstre) sørger over tapet av sin beste venn, Ray Manzarek. Etter at The Doors-vokalist Jim Morrison døde i 1971, byttet Krieger og Manzarek på å synge. Foto: Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Keyboardspiller i det legendariske rockebandet The Doors, Ray Manzarek, er død. Han ble 74 år gammel.

Manzarek skal ha kjempet mot kreftsykdommen i tre år, men tapte kampen lørdag.

«Ray Manzarek var med på å finne opp den klassiske The Doors-lyden, som fortsatt lever i sanger som «The End», «When The Music's Over», «Riders in the Storm» og ikke minst «Light My Fire», hvor Manzareks klassiske orgelsolo satte nye standarder, dyttet sanger helt opp i syv minutters spilletid, og på den måten var med på gi radioverter grå hår i hodet, fordi de aldri hadde hørt noe lignende, verken sonisk eller tidsmessig», skriver danske BT.

Etter at gruppens originale vokalist, Jim Morrison, døde allerede som 27-åring i 1971, tok Manzarek og gitarist Robby Krieger over syngingen.

- Jeg er dypt berørt over Rays død. Han var en enormt stor del av mitt liv, og jeg vil alltid savne ham, sa Krieger mandag ifølge den danske avisen.


Manzarek døde på en behandlingsklinikk i Rosenheim i Tyskland. Hans familie var til stede.

LES OGSÅ: Jim Morrison benådes for blotting 39 år etter sin død
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer