- Legen nektet meg å gå ut av teltet

TV3s medisinske apparat grep inn da de så hva som hadde skjedd med Robinson-deltagerens kropp.

SEOGHØR.NO: Hans Olaf Hess (48) er en av de fire deltagerne som fortsatt er med og kjemper om seieren i realityserien «Robinsonekspedisjonen» på TV3.

Men det var ikke bare intrigespill og kappestrider som preget Hans Olafs liv på Robinson-øya. I løpet av innspillingen ble han nemlig så solbrent at han utviklet soleksem og fikk store byller.

- Det startet med at jeg begynte å klø veldig. Så utviklet det seg til store byller på bein, armer, bryst og i ansikt - hele forsiden av kroppen. Det var svært smertefullt.

- Jeg fikk streng beskjed om å holde meg i skyggen, sier han til Seoghør.no.

Bruker ikke solkrem

MÅTTE HOLDE SEG UNNA SOLEN: Hans Olaf fikk streng beskjed av Robinson-legene om å holde seg unna sola, etter å ha fått soleksem og store byller på kroppen.
MÅTTE HOLDE SEG UNNA SOLEN: Hans Olaf fikk streng beskjed av Robinson-legene om å holde seg unna sola, etter å ha fått soleksem og store byller på kroppen. Vis mer

Grunnen til smertene var at Hans Olaf valgte å droppe rådet fra TV3s legeteam om å bruke solkrem i den stekende heten i Malaysia.Istedenfor valgte han å spraye sololje over hele kroppen for å bli brunest mulig.

- Den oljen var ment kun for beina, fordi det er mye sandlopper på stranda. Sprayer man olje på beina, setter de seg ikke fast. Men jeg lå på ryggen i sanda, og brukte derfor oljen over hele kroppen. Det burde jeg nok ikke gjort, fordi den forsterket effekten av sola, sier han.
 

Måtte holde seg ute av sollyset

BEGYNTE Å KLØ: Hans Olaf sier at han til tross for smertene han opplevde på Robinson-øya ikke har planer om å begynne å bruke solkrem.
BEGYNTE Å KLØ: Hans Olaf sier at han til tross for smertene han opplevde på Robinson-øya ikke har planer om å begynne å bruke solkrem. Vis mer

Legen på stedet ga Hans Olaf streng beskjed om å holde seg ute av sollyset - en vanskelig oppgave på den lite bebygde Robinson-stranda.

- Det var som å sove i brennesle, sier han til Seoghør.no.

Hans Olaf hevder han er vant til å sole seg uten solkrem og ble overrasket over at han fikk så hard medfart denne gangen.- Jeg bruker aldri solkrem når jeg er ute og reiser ellers heller, men da vi begynte med en konkurranse blant deltagerne om hvem som kunne bli brunest gikk jeg for langt. Jeg har jo aldri vært så lenge i stolsteika i ett strekk før heller.

Vil ikke endre på vanene

Han har imidlertid ingen planer om å endre på solvanene.

- Solkrem er ikke noe for meg, fordi jeg ikke vil miste brunfargen. Nå om vinteren tar jeg solarium et par ganger i uken. Heldigvis gikk smertene over i løpet av et par dager, slik at jeg kunne bevege meg ute i solen igjen, sier han til Seoghør.no.

«Robinsonekspedisjonen» ser du på TV3 søndager kl. 20.00.

LES OGSÅ: - De løy meg opp i fleisen