Susann Michaelsen:

- Legen min hadde aldri sett noe lignende

NRK-profilen havnet brått på sykehus.

DRAMATISK: NRK-profil Susann Michaelsen forteller at hun var i en komalignende tilstand i seks dager. Her fotografert på Gullruten i 2015. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
DRAMATISK: NRK-profil Susann Michaelsen forteller at hun var i en komalignende tilstand i seks dager. Her fotografert på Gullruten i 2015. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært en dramatisk tid for NRK-profil Susann Michaelsen (46). Sportsankeret, som har vært å se på skjermen i en årrekke, havnet nemlig brått på sykehus. Det hun trodde var relativt normale tegn på en influensa viste seg å være langt mer alvorlig.

I et innlegg på Facebook forteller hun nemlig om marerittet for to uker siden, da hun i seks dager var inn og ut av det hun beskriver som en komalignende tilstand. Overfor VG utdyper den populære TV-profilen:

- Jeg trodde jeg brygget på en influensa, så fikk jeg en infeksjon som igjen utviklet seg til hjernebetennelse. Det er visst noe som én eller to av 100 000 opplever å få, forteller hun.

Seks dager

Norsk Helseinformatikk bekrefter uttalelsene hennes. Hjernebetennelse, også kjent som encefalitt, har gjerne symptomer som hodepine, irritabilitet og hukommelsessvanser.

Behandling vil avhenge av hva som har forårsaket infeksjonen. Nettstedet skriver at det kan ta lang tid å bli kvitt en hjernebetennelse, og at pasienter enkelte ganger ligger på sykehus i så lenge som fire uker. Det er heldigvis uvanlig at folk dør av det - med rett behandling, vel å merke.

HJERNEBETENNELSE

Hjernebetennelse er en betennelse i hjernevevet. Typiske symptomer kan være hodepine, irritabilitet, utilpasshet, lysskyhet, hukommelsesvansker,bkonsentrasjonsvansker og/eller epileptiske kramper.

Akutt betennelse i hjernen (akutt encefalitt) skyldes vanligvis en nyoppstått virusinfeksjon eller at en betennelse har kommet i kjølvannet av en infeksjon (for eksempel influensa).

Det er svært uvanlig at man utvikler en hjernebetennelse i forbindelse med en virusinfeksjon, og som regel er det flere uheldige forhold som må til for at dette skal skje.

Betennelser i hjernen kan også oppstå uten påvist forutgående infeksjon. Det er ganske vanlig at man ikke klarer å påvise årsaken til hjernebetennelsen.

Hjernen omgis av tynne hinner, hjernehinnene. Hjernebetennelse kan spre seg til hjernehinnene og forårsake hjernehinnebetennelse, slik en hjernehinnebetennelse også lett kan gi hjernebetennelse.

Omtrent halvparten blir helt friske etter sykehusinnleggelse for hjernebetennelse, men det er ikke uvanlig at en slik infeksjon kan gi funksjonsbegrensninger i ettertid (blant annet søvnproblemer, svimmelhet, øresus, epilepsi, m.fl.).

KILDE: NHI og Felleskatalogen

Samboeren til Michaelsen hadde funnet henne i senga til hennes seks og et halvt år gamle sønn. Han tilkalte ambulanse, men verken han eller helsepersonellet fikk kontakt med henne.

Hun var nede i seks dager. Hun var tidvis våken, men hun vet ikke hva av det hun har sett som er drøm og hva som er virkelighet.

SOV SEKS DAGER: Michaelsen forteller at hun ikke vet hva som er drøm og virkelighet fra de seks skumle dagene. Foto: Espen Solli
SOV SEKS DAGER: Michaelsen forteller at hun ikke vet hva som er drøm og virkelighet fra de seks skumle dagene. Foto: Espen Solli Vis mer

- Jeg trodde jeg hadde sovet én natt, men det var seks. Jeg har masse bilder som jeg ikke vet er drøm eller virkelighet - jeg har blant annet svart på meldinger og spørsmål, og kommunisert med samboeren min, uten at jeg husker noe som helst av det, sier hun til VG.

- Legen min sa at han aldri hadde sett noe lignende.

Bedringens vei

Til avisen forklarer 46-åringen at situasjonen heldigvis er stabil nå. Barna ble derimot skremt av situasjonen, men de skal være innforstått med at det går bra nå.

Hun ligger fortsatt innlagt på sykehuset, men har hatt permisjon for å blant annet feire bursdagen til datteren. Kroppen responderer heldigvis godt på medisinene, forklarer hun.

Michaelsen er samboer med Jan Woldengen. Sammen har de datteren India Sofie og sønnen Adrian. Fra et tidligere forhold har Woldengen sønnen Julian.

Foruten å være en av NRKs mest kjente sportsankere, er Michaelsen også god på håndarbeid. I 2012 ga hun derav ut en bok om hekling.

LES OGSÅ: Raser: - Ikke jenta jeg oppdro

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer