<strong>SLUTTER MANDAG:</strong> Mandag leder Einar Lunde sin aller siste sending av Dagsrevyen på NRK.  Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
SLUTTER MANDAG: Mandag leder Einar Lunde sin aller siste sending av Dagsrevyen på NRK. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK Vis mer

Leder sin siste Dagsrevyen-sending i kveld

- Det er helt merkelig at jeg skal slutte, sier Einar Lunde.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I desember i fjor fortalte den populære NRK-profilen Einar Lunde (67) at han skulle slutte i jobben som Dagsrevyen-anker etter at NRK skal ha truet med å si han opp som følge av at han tar oppdrag av Temareiser Fredrikstad som foreleser i Sør-Afrika.

I intervju med Dagbladet sa Lunde den gang at NRK skal ha hevdet at disse betalte oppdragene ved siden av jobben som nyhetsanker, truet NRKs troverdighet.

- Jeg fikk beskjed om at det ville få personalmessige følger dersom jeg fortsatte å reise til Sør-Afrika, sa Lunde i desember i fjor, og fortalte samtidig at han planla å slutte i september 2010. 

Mandag leder tv-profilen, som har jobbet i NRK i 44 år, sin aller siste Dagsrevyen-sending - på dagen 40 år etter at han begynte som fast nyhetsanker i programmet.

Og i intervju med VG innrømmer 67-åringen at det er litt vemodig å skulle tre inn i pensjonistenes rekker.

- Det er helt merkelig at jeg skal slutte, og jeg får en kjempestor klump i halsen når jeg snakker om det. Jeg har vært her et helt liv, og kommer til å savne både jobben som nyhetsanker og alle mine gode kolleger. Vi er jo blitt en veldig sammensveiset gjeng, sier Lunde til avisen.

Nå skal tv-profilen bruke mer tid på foredragsvirksomhet, og familien.

- Jeg gleder meg til å få mer familietid. I helgene har jeg jobbet veldig mye, men nå blir det mer fri, og da håper jeg at vi får tid til å dra på flere turer og små reiser sammen, forteller han.

Den erfarne tv-mannen har opplevd svært mye i løpet av sin lange karriere, og har tidligere fortalt at han har vært fengslet to ganger, og var nær ved å bli henrettet i Etiopia i 1974.

Marxist-leninistene hadde tatt over makten i landet og massakrerte 59 kabinettmedlemmer. Deriblant Etiopias nye statsoverhode, som var Einars venn.

- De kom til huset hans med tanks og geværer og skjøt vilt. Helt til han falt død om. Selv fulgte jeg dramaet fra nabohagen og ble arrestert sammen med en svensk kollega. Soldatene som bragte oss til fengselet, ble banket opp av sjefen fordi de ikke hadde drept oss med én gang! sa Lunde til bladet PÅTV i 2008.

Takket være intens diplomatisk innsats fra den svenske statsministeren Olof Palme og hans regjering ble Einar og de andre satt fri.

- Man aner ikke hvor farlig en situasjon er før etterpå. Da kommer den store skjelven, marerittene og de vonde drømmene, sa Lunde i 2008. 

TV-profilen startet som sommervikar i Dagsrevyen da han var 25 år. Utenfor skjermen er han gift med Ellen Westberg Andersen, som han har barna Samuel Johannes (10) og Emilie (16) med. Han har også tre voksne barn fra et tidligere forhold.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - Mobbingen gikk på livet løsVi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer