MINNES CORY: Både Lea Michele og Matthew Morrison (t.h) benyttet søndagen til å minnes sin kjære «Glee»-kollega Cory Monteith, som døde 13. juli i fjor. Her er de to i en scene fra minne-episoden som ble spilt inn høsten 2013, der Monteiths rollefigur, Finn Hudson, døde.  Foto: Stella Pictures
MINNES CORY: Både Lea Michele og Matthew Morrison (t.h) benyttet søndagen til å minnes sin kjære «Glee»-kollega Cory Monteith, som døde 13. juli i fjor. Her er de to i en scene fra minne-episoden som ble spilt inn høsten 2013, der Monteiths rollefigur, Finn Hudson, døde. Foto: Stella PicturesVis mer

Lea Michele med rørende hyllest ett år etter kjærestens død

«Glee»-stjernen minnes Cory Monteith på Twitter.

SEOGHØR.NO: Søndag markerte ettårsdagen for «Glee»-stjernen Cory Monteiths plutselige og tragiske bortgang.

Monteith ble funnet død på rommet sitt på et hotell i Vancouver 13. juli 2013. 31-åringen, som lenge slet med rusproblemer, døde ifølge obduksjonsrapporten av en giftig blanding av heroin og alkohol.

På ettårsdagen for hans brå død hyllet Lea Michele (27), som var hans kjæreste og «Glee»-kollega, Cory Monteith på Twitter.

«Vi holder deg i hjertene våre i dag, og hver dag husker vi smilet ditt. Vi vil elske deg og savne deg for alltid», erklærte skuespillerinnen.

Sammen med teksten publiserte Lea Michele et bilde av Monteith på en strand, med en vakker solnedgang bak seg.

Monteith var åpen om rusproblemene sine mens han levde, og så sent som i april i fjor la han seg inn til avrusning.

SMILER: Den siste tiden har Lea Michele begynt å se lysere på livet igjen. Her nyter hun en fottur med en venn i California i starten av juli. Foto: Stella Pictures
SMILER: Den siste tiden har Lea Michele begynt å se lysere på livet igjen. Her nyter hun en fottur med en venn i California i starten av juli. Foto: Stella Pictures Vis mer

Lea Michele, som var sammen med 31-åringen i nesten to år, var utrøstelig etter kjærestens bortgang. Flere ganger har hun snakket ut om den tunge tiden etter hans død.

De siste månedene har sangeren og skuespilleren imidlertid begynt å komme seg videre, og hun dater nå Matthew Paetz, som angivelig livnærer seg som gigolo.

Gratulerte Cory med gjenfødselsdagen

Også «Glee»-stjernen Matthew Morrison (35) minnes sin tidligere kollega på Twitter, først med en slags bursdagsgratulasjon trolig myntet på Cory: «Gratulerer med dagen, min venn... Jeg savner deg», twitret han søndag.

Den noe spesielle meldingen ble fulgt av en oppklaring.

«Jeg tror personlig at Cory ble gjenfødt i en annen nydelig form for et år siden i dag. Jeg feirer ham og hans liv... Hvor enn det måtte være», twitret Morrison.

Ettårsdagen for Cory Monteiths død kom bare et par dager etter at en annen «Glee»-stjerne, Rebecca Tobin (28), mistet kjæresten sin. Matt Bendik døde 10. juli på et hotellrom i Philadelphia. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

LES OGSÅ: Det er noe helt spesielt med disse bildene