Donald Trump:

Latterliggjøres for ny «blogg»: - Trist

Den tidligere presidentens nye kommunikasjonsplattform latterliggjøres.

BAK PULTEN: Donald Trumps nye nettstedet heter « Fra skrivebordet til Donald J Trump». Foto: Leah Millis / Reuters / NTB
BAK PULTEN: Donald Trumps nye nettstedet heter « Fra skrivebordet til Donald J Trump». Foto: Leah Millis / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere president Donald Trump har siden januar vært utestengt fra Facebook og Twitter, etter stormingen av kongressbygningen i Washington D.C.

Både Twitter og Facebook har utestengt Trump for godt, sistnevnte fattet avgjørelsen onsdag. Det gjelder også Facebook-eide Instagram.

Nå har uansett den tidligere presidenten opprettet et eget nettsted, med navnet «From the Desk of Donald J Trump».

Tirsdag publiserte han en slags introduksjonsvideo med bilder fra blant annet luksuseiendommen på Mar-a-Lago, med teksten:

«I en tid med stillhet og løgner. Et fyrtårn av frihet reiser seg. Et sted for å snakke åpent».

Videoen avsluttes med «Save America».

NY PLATTFORM: Dette er Donald Trumps nye nettsted. Foto: Skjermdump
NY PLATTFORM: Dette er Donald Trumps nye nettsted. Foto: Skjermdump Vis mer

«Blogg»

Amerikanske medier omtaler nettstedet som en blogg.

Det er ikke mulig for leserne å kommentere Trumps innlegg. De kan «hjerte dem», og dele dem til sin egen Twitter- eller Facebook-side. Du kan også donere penger, og registrere deg for å motta varsler om nye innlegg.

- President Trumps nettsted er en god ressurs for å finne hans siste uttalelser og høydepunkter fra hans tid som president. Dette er ikke en ny sosiale medier-plattform, skriver Jason Miller, tidligere Trump-rådgiver, på Twitter.

I flere måneder har Trump-teamet snakket om å opprette sin egen plattform hvor presidenten kan kommunisere direkte med tilhengerne sine. Miller understreker at det nye nettstedet ikke er en slik plattform.

- Vi vil ha mer informasjon om den fronten veldig snart, skriver han.

AVSKJED: Melania Trump publiserte 18. januar en avskjedsvideo på Twitter. Vis mer

Latterliggjøres

Tirsdag tok flere til Twitter for å latterliggjøre Trumps nye nettsted. Flere påpeker at den minner om noe som er laget på 90-tallet.

Hovedbudskapet i Twitter-meldingene er at Trump har gått hardt ut med lanseringen om en ny «kommunikasjonsplattform», men så kommer det en «blogg».

«Hvorfor prøver Trump så hardt å komme tilbake på Facebook? Han har en BLOGG nå! Han er ustoppelig!», skriver en Twitter-bruker.

New York Magazine har overskriften «Trump lanserer trist Twitter bare for seg selv». The Guardian omtaler nettstedet som «retro».

Siden Trump ble utestengt fra sosiale medier har det stort sett vært stille fra ham. Han har sendt e-poster og pressemeldinger til journalister for å nå ut med budskapet sitt.

På den nye plattformen er det publisert en rekke innlegg, hvor han fortsetter påstandene om valgfusk.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

Nye angrep

I de siste innleggene går han til angrep på sine meningsmotstandere.

Liz Cheney, som representerer Wyoming i Representantenes hus, får gjennomgå. Han skriver at det «varmer hjertet å lese nye meningsmålinger» om henne.

- Hun ligger så lavt at hennes eneste sjanse vil være om et stort antall mennesker stiller mot henne, noe som forhåpentligvis ikke vil skje. De likte henne aldri noe særlig, men hun komme aldri til å stille i et Wyoming-valg igjen!», skriver den tidligere presidenten.

Liz Cheney var en av få republikanere som stemte for å dømme Donald Trump i den andre riksrettssaken mot ham, etter angrepet på Kongressen.

OPPSIKT: Kjolen Melania Trump brukte da hun stemte under presidentvalget vekker oppsikt. Vis mer

I et annet innlegg går Trump ut mot Mitt Romney, som han omtaler som en «RINO» - en republikaner bare i navnet, og som en «taper». Romney ble tidligere denne uken møtt med buing da han inntok talerstolen i Utah, fordi han kom med kritikk mot Trump.

- Så fint å se at RINO Mitt Romney ble buet av scenen på Utahs konvensjon. De er blant de første som ser hvem han egentlig er, en taper, skriver Trump.

LES OGSÅ: - Prøver desperat å rette opp imaget

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer