Beyoncé og kleskolleksjon:

Latterliggjøres for én detalj

Beyoncés nye kleskolleksjon sammenliknes med uniformene hos en av Storbritannias største supermarkeder.

NY KOLLEKSJON: Nylig startet forhåndssalget av Beyoncés nye kleskolleksjon, som er et samarbeid med Adidas. Men kolleksjonen hylles ikke av alle. Foto: NTB Scanpix
NY KOLLEKSJON: Nylig startet forhåndssalget av Beyoncés nye kleskolleksjon, som er et samarbeid med Adidas. Men kolleksjonen hylles ikke av alle. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Forrige uke slapp artist og skuespiller Beyoncé (38) et bilde av sin kommende kleskolleksjon «Adidas x IVY PARK», som hun har laget i samarbeid med Adidas. Kolleksjonen er, ifølge Adidas selv, kjønnsnøytral og inkluderer også sko og annet tilbehør.

Det er ikke første gang superstjernen lanserer kleskolleksjon. Tidligere har hun designet klær sammen med moren, Tina Knowles-Lawson (66), under navnet «House of Deréon», og i 2016 lanserte artisten også en kolleksjon i samarbeid med den britiske klesgiganten Topshop.

Denne gangen tok det imidlertid ikke lang tid før Twitter bet seg merke i én spesiell detalj ved stjernens kommende kolleksjon.

«HOMECOMING»: Snart kommer filmen om da Beyoncé Knowles headlinet den amerikanske festivalen Coachella i California. Her får vi også glimt av tvillingene hennes, som ble født 13. juni 2017. Filmen har premiere på Netflix 17. april. Video: Netflix Vis mer

Sammenliknes med butikkjede

Fansen mener nemlig at kolleksjonen minner mye om supermarkedet Sainsbury sine arbeidsuniformer, melder CNN og Daily Mail.

Sainsbury er den tredje største butikkjeden i Storbritannia og selger alt fra matvarer til kjøkkenutstyr og elektriske apparater.

NY KOLLEKSJON: Beyoncés nye kolleksjon, som er et samarbeid med Adidas, vekker oppmerksonhet. Foto: ivypark.com
NY KOLLEKSJON: Beyoncés nye kolleksjon, som er et samarbeid med Adidas, vekker oppmerksonhet. Foto: ivypark.com Vis mer
OMDISKUTERT: Kolleksjonen har fått både positiv og negativ oppmerksomhet. Foto: ivypark.com
OMDISKUTERT: Kolleksjonen har fått både positiv og negativ oppmerksomhet. Foto: ivypark.com Vis mer

Heller ikke Sainsbury selv er uenige i fansens sammenlikning. De har nemlig delt et bilde av en av sine arbeidere i den kjente uniformen, under tittelen «Originalen».

Under Sainsburys tweet har en annen bruker fotoshoppet bildet av Beyoncé inn i et butikklokale, under tittelen «Vask på rad 24».

Enkelte av fansen ser ut til å ta det hele med et stort smil og hedrer popdronningen for sin nye kolleksjon. Andre ser ut til å ta seg nær av sammenlikningen på Beyoncés vegne, og mener den bare er et salgstriks av butikkjeden.

På Twitter skriver blant andre én bruker følgende under Sainsburys bilde:

- Dere fant ikke opp denne fargekombinasjonen, hvorpå Sainsbury svarer:

- Men vi gjorde den kjent!

Relansert

Uavhengig av kritikken, kan det se ut til at det ferske samarbeidet mellom Beyoncés Ivy Park og Adidas så langt har vært en suksess. På Twitter har nemlig Adidas selv lagt ut melding om at forhåndssalget var utsolgt på bare seks minutter, og på nettsidene takker de også for mottakelsen.

- Denne overveldende positive mottakelsen til Adidas x IVY PARK, er noe vi bare kunne drømt om, skriver de på sine nettsider.

Både «Destiny's Child»-kollega Kelly Rowland (38) og Justin Biebers kone, Hailey Baldwin (23), er også fotografert i stjernens nye kolleksjon, noe som neppe er negativt for publisiteten.

Ivy Park, som skal ha navnet sitt etter parken Beyoncé pleide å jogge i som ung, ble opprinnelig lansert sammen med klesgiganten Topshop i 2016. På tampen av 2018 kjøpte imidlertid Beyoncé alle aksjene i selskapet tilbake.

Det kom i kjølvannet av at det ble rettet anklager om seksuell trakassering mot eieren i Topshop, Philip Green. Flere ansatte hevdet at de har vært utsatt for seksuell trakassering, rasisme og mobbing av motemogulen, som er en av Storbritannias rikeste personer. Selv har Green avvist alle anklager mot ham.

LES OGSÅ: Røper Beyoncés store svakhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer