Pernilla Wahlgren og Carola:

Latterliggjør Carola: - Hva faen, da!

Pernilla Wahlgren morer seg på Carolas bekostning.

HARSELERER: Her gjør den svenske stjernen Pernilla Wahlgren narr av Carolas Eurovision-opptreden. Video: Pernilla Wahlgren / Instagram / Eurovision 2021 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var ikke bare trange skinnkostymer, kokain-anklager og høye toner som gjorde inntrykk under forrige helgs Eurovision Song Contest i Rotterdam.

Da stemmene skulle leses opp fra den svenske fagjuryen, gjorde nemlig Carola Häggkvist (54) et aldri så lite Eurovision-comeback. Det gikk nok ikke helt etter planen. Idet kameraet landet på henne, er en mannlig arm synlig over brystet hennes.

- Nå er det på tide. Nei, nå, sier Carola mens hun vifter vekk lydteknikerens arm.

I tillegg brukte hun godt over minuttet på å dele ut stemmene, blant annet ved å brette ut om hennes egen historie med sangkonkurransen.

På Instagram forklarte 54-åringen at hun var der fordi det er 30 år siden hun vant med «Fångad av en stormvind», og at avtalen var at programlederne skulle nevne dette - noe de ikke gjorde.

SETTES UT: Da artisten Carola Häggkvist skulle lese opp jurystemmene fra Sverige under finalen av Eurovision Song Conteset gikk det ikke helt etter planen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Stikk til Carola

Tabben ble omtalt av flere medier, og fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier i dagene etter. Allerede søndag kveld gikk artisten hardt ut mot SVTs håndtering av sendinga. Kritikken kom i fire innlegg på Instagram.

«Det burde ikke skje. Det er helt ubegripelig. Jeg var ikke engang sur etterpå. Bare overrasket over at det i det hele tatt kunne skje. Man slutter jo aldri å bli overrasket», skrev hun.

Ei dame som nå har sett sitt snitt til å gjøre narr av sin gamle Melodifestivalen-rival, er Pernilla Wahlgren (53). Carola og Pernilla deltok begge i Melodifestivalen i 1991, og ble med det arge konkurrenter.

I et nytt innlegg på Instagram har nemlig 53-åringen valgt å sende et lite stikk i retning Carola. Hun har nemlig også fått et lite problem med sta lydteknikere.

  • Se video øverst i saken!

«I 1985, da jeg var 17 år, konkurrerte jeg med 'Piccadilly Circus' i Melodifestivalen og alle vet jo hvordan det gikk», sier hun i det en arm dukker opp i bildet.

«Det gikk jo ikke kjempebra ettersom Kikki Danielsson vant ... Men, hva faen da!» utbryter hun, mens hun iherdig prøver å dytte vekk armen, og videoen avsluttes.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

- Følsomt

Som nevnt har det ikke vært noen hemmelighet at konkurransen for å bli Sveriges Mello-dronning har vært beinhard. På 80- og 90-tallet var konkurransen stor mellom de to artistene, og Pernilla har tidligere fortalt om hvordan det preget relasjonen.

- Akkurat med Carola var det så følsomt, for alle skulle sammenlikne oss hele tida. Det er deiligere stemning mellom oss i dag, det kan jeg lett si, uttalte hun i programmet «Stjärnorna på slottet» i 2019, ifølge Svensk Dam.

Pernilla Wahlgren har selv deltatt i Melodifestivalen elleville fem ganger - i 1985, 1991, 2003, 2010 og 2013, men har aldri vunnet. Det er hennes første deltakelse som har satt dypest spor, og låta «Piccadilly Circus» blir fremdeles spilt på radiokanaler i Sverige.

Carola er i dag å regne som en av Sveriges aller største artister.

SINGEL: Den kjente svenske TV-profilen Pernilla Wahlgren var singel her, men hva synes hun om det norske utvalget? Video: Thea Hope. Programledere: Kine Falch og Jonas Hammer. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer

«Jeg var KLAR»

Søndag kveld holdt som nevnt ikke 54-åringen igjen på Instagram, da hun raste mot det som hadde skjedd. Blant annet hevdet hun at teknikken ikke var godt nok kontrollert, og at det ikke var noen som telte ned før hun var direkte på TV.

Hun kommenterte også en artikkel publisert på SVTs nettside, som viste et klipp av tabben med en beskrivelse av at «hun ikke var helt klar».

Dette fikk den folkekjære artisten til å reagere kraftig.

«Jeg var KLAR. Kjære vene, hva er greia med at SVT legger teknikk-fadesen over på meg?! Med SVT Nyheter som avsender for å beskytte seg selv. Jeg blir oppriktig dårlig av dette», skrev hun.

WAHLGRENS VERDEN: Bianca Ingrossos største ønske, er å finne en fyr som moren, Pernilla Wahlgren, kan ligge med. Da vi møtte dem i Sverige, var det stor begeistring for spesielt én av de norske kjendisfyrene vi viste frem. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

«At jeg snublet på ordet 'contenstants' er min eneste tabbe og jeg gjorde så godt jeg kunne med det. Det viste at jeg faktisk var nervøs. 'Menneskelig og sjarmerende', sa de i kontrollrommet etterpå».

Carola har også fått kritikk for at hun brukte mye av tida på skjermen til å snakke om seg selv. Hun ba imidlertid om unnskyldning dersom talen ble «for mye», og understreket at det ikke var hennes intensjon.

LES OGSÅ: Fansen raser. Nå slår hun tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer